Fanlar

3 Başlıkta Havalandırma Fanı Nasıl Temizlenir?

Banyo, tuvalet, mutfak ve ardiye temizliğinde en çok ihmal edilen konulardan biri havalandırma fanı nasıl temizlenir. Temiz ve fonksiyonel bir fana sahip olun.

Kötü kokularını azaltabildiği gibi küf ve rutubet oluşumunu da azaltır. Fanların uzun süre temizlenmemesi halinde sağlık açısından tehlikeli olabilir.

Fanınızı her 6 ayda bir temizleyerek, hem kendi sağlığınız hem de fanların kullanım ömrü açısından avantaja geçmiş olursunuz. havalandırma fan nasıl temizlenir oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Havalandırma Fanı Nasıl Sökülür?

Önce Şalteri İndirin

  • Elektrik akımını kesmek için sigortaları kapatın. Temizliğe başlamadan önce mutlaka sigortayı kapattığınızdan emin olun ve temizlik bitinceye kadar açmayın. Çoğu modelde, doğrudan kapağın arkasında bulunan bir fiş bulunur. Banyo havalandırma ızgarası nasıl sökülür devam edelim.
  • Önce kapağı çıkarabilir ve aspiratörün fişini çekebilirsiniz fakat sigortayı kapatmak çok daha sağlıklı olacaktır.
Havalandırma fanını sökmeye başlayın
  • Aspiratörün kapağını sökün. Kapağı çıkarıldığında tozlar uçusup düşecektir. Tozdan kaçınmak için, merdiveninizi kapağa erişebilecek, ancak doğrudan altında durmayacak şekilde yerleştirin.
  • Çoğu kapak yerine oturmasını sağlayan iki taraflı tırnaklara sahiptir ya da vida ile montelidir. Bu tırnakları bastırarak veya vidaları sökerek kapağı çıkarın, sonra kapağı bir kenara koyun.
Haalandırma Aspiratörünün Elektriğini Kestiğinize Emin Olun
  • Fan motor ve gövdesini yerinden çıkartın. Fanı yerinde tutan tertibatı sökün, ardından fanı yavaşça çıkarın. Fanı düşürmemeye veya havalandırma borusuna çarpmamaya dikkat edin, aksi takdirde fan kanatları kırılabilir. Kırık fan kanatları, fanın daha yüksek enerji tüketip, daha az etkili olmasına neden olur.

2. Fan ve Kapak Havalandırma Fanı Nasıl Temizlenir?

Havalandırma Fanını hafif nemli bezle silin
  • Kapağı ve fanı temizleyin. Hem kapaktaki hem de fandaki birikmiş kirin çoğunluğunu silerek başlayın. Sonra sabunlu suya bir bez, tercihen mikrofiber bir bez batırın ve kalan tozu silmek için kullanın. Olabildiğince titiz olmaya çalışın, uzun bir süre temizlik yapmayacaksınız
  • Kapağın sıcak sabunlu suyla ıslanmasına izin verebilirsiniz, ancak motor tertibatına veya tapasına su girmemesi için fan elle yada kuru bez ile silinmelidir.
Havalandırma fanı etrafındaki toz ve artıkları elektrikli süpürge ile temizleyin
  • Havalandırma borusu ya da havalandırma kanalını temizleyin. Bu işlemi süpürge yardımıyla yapabilirsiniz. Bir aralık veya fırça bağlantısı kullanın. Ulaşabiliyorsanız, süpürgenin elde edemediği minik tozları silmek için bez kullanınarak silebilirsiniz.
Fan etrafındaki tozları süpürge yardımıyla süpürün
  • Fanın diğer tarafında menfez yada ızgara varsa mutlaka onu da temizleyin. Bu işlemi temizlik tamamlandıktan sonra da yapılabilirsiniz. Aspiratörün bulunduğu yere bağlı olarak, bu havalandırma ya çatıda ya da evinizin tarafında olacaktır.

3. Fan Montajı Nasıl Yapılır?

aspirator montaji
  • Bir önceki blog yazımızda sıfırdan başlayarak havalandırma fanı nasıl kurulur detaylı olarak yazmıştık. Eğer yeni bir fan alacaksanız ya da mevcut fanın yerini değiştirmek istiyorsanız okumanızı öneririm. Temizlik sırasında sökülen fanın yerine montaj etmek için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Fanı tekrar yerine yerleştirin. Fanı tekrar takmadan önce, kanatların her birindeki tozları temizlediğinizden ve iyice kuruttuğunuzdan emin olun. Havalandırma borusuna dikkatlice yerleştirin ve yerine vidalayın. Parmaklarınızı kullanın ve fanı, hiçbir şeye sürtmediğinden emin olmak için birkaç tur döndürün.
fan temizligi nasil yapilir
  • Sigortaları açın. Fanı tekrar prize takın. Fan şimdi yeniden tehlikelidir, bu nedenle dokunmayın veya bu noktadan sonra temizlemeye devam etmeyin.
banyo fani temizleme
  • Kapağı tekrar takın. Kapak kuruduktan sonra, tekrar yerine vidalayın veya dişlerin yerine oturduğundan emin olun.
havalandirma fani temizligi
  • Fanı test edin. Her şeyin normal şekilde çalıştığından emin olmak için fanı çalıştırın. Fan, öncekinden daha sessiz olmalı ve daha yüksek miktarda hava akışı sağlamalıdır.

Evinizde ya da işyerlerinizde kullanacağınız fanlar mutlaka düzenli olarak temizlenmelidir. Temizlik alışkanlıklarınıza havalandırma fanlarının temizliğini eklemeyi unutmayın.

Yukarıda anlatılmayan yada aklınıza takılan soruları yorum kısmından bizlere iletebilir 444 5 622’den bizlere ulaşarak bilgi ve öneri alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu