Petek Temizleme Makinası

Petek Temizleme Makinesi Özellikleri ve Seçimi

Bu yazımızda petek temizleme makinesi seçimi ile ilgili bilgiler vereceğiz. Birçok müşteri makinelerin özellikleri konusunda tam bilgi sahibi olmadığı için seçim yapmakta zorluklar yaşıyorlar ve hangi makineyi almaları gerektiğine karar veremeye biliyorlar.

Tesisat temizleme makinelerinde şuan için 4 farklı model bulunmaktadır bunlar;

Kampa Pro-1 Petek temizleme makinesi:  4 bar 60 litre dakika

Kampa Pro-2  : 4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı rezistanslı

Kampa Pro-3 :  4 bar 60 litre dakika  Çift yönlü temizleme

Kampa Pro-4 :  4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı rezistanslı ve Çift yönlü temizleme

İsmini yazdığımız 4 modelde de 4 bar basınç ve 60 litre/dakika su debisi bulunmaktadır. Bu ne anlama gelir 4 bar basınç demek dikeyde sıvıyı 40 metre yüksekliğe taşıyabilecek bir güç demektir.

Buda petek temizleme makinesi de kombi temizliğinden başlayarak normal dairelerin temizliğini, yerden ısıtma sistemlerinin temizliğini ve hatta dublex, triblex ve villa tarzı büyük mekanların da temizliğini yapabilecek güçte bir makine demektir.

Yani motorun su basıncı temizleyeceğiniz tesisatta sıvıyı hızlı bir şekilde sirkülasyon yapabilecek ve zorlanmadan çevirebilecek güçte ise ilk kriteri geçmiş demektir.

Kombi temizliğinde 2 bar basınç bile yeterlidir çünkü uzun bir tesisat yoktur arada sadece kombi içerisinde suyu sirkülasyon yaptırır. Basıncın 4-5 bar olması da kombi içinde tıkanıklık yoksa basınç yükselmeyeceği için herhangi bir zarara yol açmaz.

Petek ve yerden ısıtma temizliğinde ise basınç ın 3 ve 5 bar aralığında olmalıdır çok düşük olduğunda tesisatta su gene dönecektir fakat kimyasal ile sökülen tortuyu makine dışarıya atacak güce erişemeyecektir.

Makine maksimum basıncında çalıştığında da gene su debisi düşecektir ve yine aynı şekilde tortuyu dışarı atacak basınç ve debi oluşmayacaktır. Bu yüzden basınç ve debinin orantılı olması önemlidir.

Dairede temizlik yaparken makine ortalama 2 bar da çalışır yani alacağınız petek temizleme makinesinin 2 bar basınçtaki debisinin 30 litre dakikanın altında olmaması gerekmektedir.

Buraya kadar anlattıklarımıza 4 modelimizde uymaktadır. Yani bütün modellerimizde verimli ve sağlıklı temizlik yapabilirsiniz. Şimdi modellerimizin arasındaki farklara bakacağız.

Çift Yönlü Temizlik Yapan Petek Temizleme Makinesi

 Kampa Petek Temizleme Makinesi

Tesisat temizleme makinelerinde çift yönlü temizlik demek tesisata basılan sıvıyı iki yönden de basabilmesi anlamına gelmektedir. Yani makinanın gidiş ve dönüş hortumlarını tesisatın alt ve üst uçlarına bağladık su üst uçtan tesisata gidiyor.

Alt uçtan da tekrar dönüş yapıyor, makinanın üzerindeki akış yönü çevirme vanasını çevirdiğimizde suyun akışı tersine dönüyor bu kez su alt uçtan tesisata gidiyor üst uçtan geri dönüyor, bu şekilde ki uygulamayı hortum bağlantılarını değiştirerek de yapabilirsiniz yalnız çok fazla emek ve zaman kaybına yol açar.

Peki çift yönlü temizliğin ne gibi bir artısı var derseniz; tek yönden petek temizliği yaptığınız zaman suyun akış yönü hep aynı yönde olacağı için tesisat ve peteklerin içerisinde gölgede kalan tortu ve kireçlenmeye su ulaşamayacaktır.

Bu durumda suyun akışı tersine çevrildiğinde o kısmı temizleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde petek içerisinde hava kabarcıkları bir köşeye toplanıp tampon oluştururlar ve buralara da su ulaşamaz yine ikinci yönden bu bölgedeki havayı dağıtıp orayı temizleyebilrsiniz.

Çift Yönlü Petek Temizleme Makinesi:

Kampa Pro-3 : 4 bar 60 litre dakika Çift yönlü temizleme

Kampa Pro-4 : 4 bar 60 litre dakika 2500 Watt ısıtıcı resiztanslı ve Çift yönlü temizleme

Isıtıcı Resiztanslı Petek Temizleme Makinesi


Resiztanslı petek temizleme makinalarının avantajları ve dezavantajlarından bahsedelim. Petek temizleme makinalarına ısıtıcı rezistans koymanın amacı suyu ısıtmak değil suyun soğumasını engellemektir ilk başta bu bilgiyi verelim kafamız karışmasın.

Petek temizliği yaparken kimyasalların etkinliğini artırmak ve kireç tortunun yumuşaması için temizliğe başlamadan önce kombiyi açar ve tesisattaki suyu ısıtırız ortalama 40 derece civarında sonrasında temizliğe başladığımız anda kombiyi kapatmamız gerektiği için su sirkülasyon yaptıkça soğumaya başlayacaktır işte bu noktada suyun soğumasını biraz da olsun önlemek için rezistans kullanılıyor bazı makinalarda.

Peki suyun soğumasını engelliyor mu derseniz %20-30 oranında engelliyor diyebilirim çünkü makinanın içerisine girebilecek rezistans ve evlerdeki sigortayı da attırmamak için çok büyük ısıtıcılar koyamıyoruz 2500 watt koyabiliyoruz.

Dezavantajı nedir ? dezavantajı da ne kadar da makinanın tankını yakmaması için için termostat kullan sakta 4-5 kere yanlışlıkla makinede su yokken rezistansı açarsanız makinenin deposunu yakabilirsiniz.

Şimdi makine alırken rezistansın suyu ısıtarak temizlik yaptığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz, rezistansın günü çok yüksek bile olsa sadece depodaki suyu ısıtır tesisattakini ısıtamazsınız.

Sonuç olarak makinede rezistans olması zorunlu bir özellik değildir, aslında çok faydalı bir özellik de değildir yalnız bazı yerli makine üreticileri bu şekilde ürettiği ve bazı müşterilerin önemli bir özellik olarak görmesinden dolayı bazı modellerimize rezistans koyuyoruz.

Üretici bir firma olarak bize sorarsanız çokta tavsiye etmiyoruz. Petek temizleme makinesi fiyatlarını incelemek için tıklayınız. Petek temizleme makineleri daha fazla bilgi için tıklayınız.

Rezistanslı olan makinelerimiz:

Kampa Pro-2 : 4 bar 60 litre dakika 2500 Watt ısıtıcı rezistanslı

Kampa Pro-4 : 4 bar 60 litre dakika 2500 Watt ısıtıcı rezistanslı ve Çift yönlü temizleme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security