Dalgıç Pompalar, Su Dalgıcı, Kuyu, Sintine

Neden Drenaj Pompa Kullanmalıyım? 2024

Bodrumda nem problemi varsa, muhtemelen bir drenaj pompası takmanız gerekir. Zemindeki ıslak, küf, biriken su ve renk değişimi ihtiyacınızı açıkça gösterir.

Özellikle ilkbahar ve son bahar yağışlarıyla nemli toprak evinizin zemininden su emmesine neden olabilir. Eğer bu sorunu görmezden gelirseniz evinizin temeli çürümeye başlayacaktır. Çürüyen ev aynı zamanda küf oluşturacağı için sağlık probleminizin artmasına da yol açacaktır.

Drenaj Pompalar Bodrumu Su Hasarından Korur

Bodrumdaki, apartman boşluklarındaki su sorunları drenaj dalgıç pompayla kolay ve hızlı bir şekilde giderilebilir. Drenaj tip pompa bodrumun en alt noktasına monte edilir. Su yokuş aşağı akarak pompanın olduğu alanda birikir. Su belirli bir seviyeye ulaştığında devreye girer.

Biriken suyu tahliye etmeye başlar. İyi montelenmiş ve düzgün çalışan drenaj dalgıç pompası yüksek miktarlarda su taşıyabilir. Bu sebeple en kötü yağmur fırtınalarında bile sizi zor durumda bırakmaz.

  • Pompa kaç metre derinliğe montelenecek,
  • Kaç metre mesafeye su atılacak,
  • Su kirli mi temiz mi,
  • Saatte kaç ton su pompalanacak ?

Gibi belli başlı sorulara verilecek cevaplarla uygun pompa tercihi yapılmalıdır.

Su baskınları tehtidiyle karşı karşıyaysanız “Bodrum Katları Su Baskınından Nasıl Korunur?” makalemizi okuyarak önlem alabilirsiniz.

Drenaj pompası satın almak için buraya tıklayınız.

Drenaj Pompalar Nerede Kullanılır?

  • Temiz atık sularında; yağmur, sızıntı gibi nedenlerle biriken su tahliyesi için,
  • Havuz, depo ve tankların boşaltılmasında,
  • Bağ, bahçe ve bostanların sulanmasında kullanılır.
drenaj pompa cesitleri
Drenaj Pompa Çeşitleri

Drenaj Dalgıç Pompaların Özellikleri

Basma yüksekliği, daldırma derinliği, aktarılan sıvının kirliliği ve sıcaklığı gibi kullanım amaçlarına göre farklı özelliklerde üretilebilirler.

Ayrıca marka ve modele göre değişkenlik gösterebilir. Genel özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • 7 metre ile 9 metre arasında emiş yapabilirler.
  • Monofaze ve ya trifaze modelleri mevcuttur.
  • Flatörlü ve flatörsüz olarak çeşitleri vardır.

Drenaj Dalgıç Pompa Arızaları

drenaj pompa arizasi
Neden Drenaj Pompa Kullanmalıyım? 2024 26

Drenaj dalgıç pompaların periyodik olarak bakımlarının yapılması olası arızaları minimuma indirmek için önemlidir. Bu bakımlar ilgili teknikerler tarafından her yıl en az bir kez yapılmalıdır. Eğer periyodik bakımını yaptırmadığınız bir drenaj dalgıç pompasına sahipseniz aşağıdaki drenaj pompa arızaları ile karşılaşmış olabilirsiniz.

  • Her zaman bakım ve onarım için elektrik bağlantısını kesin.
  • Pompanın emiş kısmını periyodik olarak temizleyin. Bu kısımda toplanan malzeme zaman içinde pompanın verimsizleşmesine yada arızalanmasına sebep olur.
  • Arızalarda yalnızca yetkili teknikerlere başvurun
  • Temizleme ve kullanıcı bakımı gözetimsiz çocuklar tarafından yapılmamalıdır.
Arıza Sebep Çözüm
Motor çalışmıyor Elektrik yok, Pervane tıkalı, Elektrik bağlantı hatasıç. Hatta elektrik olup olmadığını kontrol edin. Elektrik bağlantısının doğru olup olmadığını kontrol edin. Pervaneyi sökün ve temizleyin. Teknikere başvurun.
Motor çalışıyor ama su pompalamıyor Dip klapesi tıkalı, Aşırı emiş yüksekliği, Emiş sırasında hava. Temizleyin. Pompayı suyun statik seviyesine yaklaştırın. Emiş borusunun hava alıp alamadığını kontrol edin. Pompayı yeniden ayarlayın.
Yetersiz akış derecesi Klape kısmen tıkalı, Pervane kısmen tıkalı. Klape ve gerekirse tüm emiş borusunu temizleyin Pompayı gövdeden sökün ve temizleyin.
Aşırı yük kesicisi atıyor. Motor fazla ısınıyor, Pervane tıkalı. Voltajı kontrol edin. Pervaneyi temizleyin.

Bu makalemde size drenaj pompa, drenaj pompa çeşitleri, drenaj pompa arızaları, drenaj pompa kullanım alanları gibi genel konular hakkında aydınlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak bizlere iletebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu