FanlarPetek Temizleme Makinası

Evde Kış Hazırlıkları Püf Noktaları

Evde yapılabilecek kış hazırlıklarını sizin için derledik. Çatınızdan kilerinize kadar evinizin tamamında yapacağınız ufak dokunuşlarla kış aylarının tadını çıkartmaya hazırlanın…

Eylül ayı itibariyle sonbahar etkilerini göstermeye yavaş yavaş başladı. Serin havalar ise gelecek kış aylarının habercisi. Her mevsimin kendine has ayrı güzellikleri olsa da bu güzelliklerin tadına varabilmek için bazı kış hazırlıkları yapmak gerekiyor.

ÇATI BAKIMI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Kışa Hazırlık Çatı Temizliği

Hepimiz biliyoruz ki kafalarımızın üstündeki çatı oldukça önemli. Çatının güçlü ve sağlam olduğundan ve her türlü hava koşuluna dayanabildiğinden emin olmak için rutin bir şekilde gözlemlemek gerekir.

Fakat kusurlar tespit edildiğinde çatının bakımını yapmazsanız bunun hiçbir önemi kalmaz. Bir çatı, her şey gibi, bakıma ihtiyaç duyar. Aşağıda, kış hazırlıkları için çatınızın ömrünü uzatmak ve sağlam kalmasını sağlamak için çok yardımcı olacak birkaç şey ve yapılmaması gerekenleri listeledim.

     -Kış Hazırlıkları Suyu Çatıdan Uzak Tutun.

Çatınızı korumak için en önemli şey suyun çatınızın dışında kalmasını sağlamaktır. Drenaj sisteminizi ve boru hatlarını zaman zaman temizleyin. Çatıda sızıntı olmadığından emin olun.

oluk temizligi
(Yapraklar, dallar ve yüzeyi karıştırabilecek diğer öğeler de dahil olmak üzere, çatıdan düzenli olarak döküntüleri temizlenmelidir.)
budama
(Toplanan kalıntı miktarını azaltmak için, çatı üzerinde asılı olabilecek bitki örtüsünü kesin)
Kış Hazırlıkları için Olukları Temizleyin
(Yaprakları ve organik maddeleri oluklardan arındırmak için bir mala kullanın. Bu, suyun olukları tıkamadan tahliye edilmesine yardımcı olacaktır.)

Kış Hazırlıkları Çatınızı Muayene Edin!

Çatı temizlendikten sonra çatı ustası, olası sorunları ve kış aylarında tehdit oluşturabilecek unsurları tespit etmelidir. Çatı muayenesi dediğimiz bu işi, yılda iki kez ilkbahar ve son bahar aylarında mutlaka yaptırmalısınız.

Kış hazırlıkları için çatı muayenesi sonucunda tespit edilen ufak tefek hasarlar tamir edilerek büyük sorunlara dönüşmeden önlem alınmış olursunuz.

cati bakimi hakkinda ip uclari
Kış kabusunuz olması

-Kış Hazırlıklıkları için Onarım

Bırakın işi ustası yapsın.  Çatınızda fark ettiğiniz eksiklikleri onarması için mutlaka işinin ehli ustasını bulmaya özen gösterin. Yanlış onarımlar ileride size daha büyük sorunlar çıkartabilir.

Eksik, kopmuş, kırılmış kremitleri ya da zonaları değiştirin.

Isı izolasyon için çatı şilteleri edinin.

Metal alanlar paslandıysa pası temizleyip metali boyayın.

Tavandaki fazla çöpleri temizleyin.

Kış Hazırlıkları Dekorasyonu için İpuçları

Kış soğunun ruha yerleşmesi kolaydır. Yağmur yağdığında hüzünlenmemiz buna verilebilecek en güzel örneklerden. Ayrıca tabiatın renginin solması, havanın grileşmesi ruhumuzda miskinliğe ve kasvete yol açabilir. Tüm bunlardan arınmak için renki ve rahat ufak dokunuşlar yapabilirsiniz.

dekorasyon onerileri

Havalar soğuduğunda fiziksel olarak ısınma ihtiyacı hissediyoruz. Ve sarıldığımız ilk şeyler battaniyeler oluyor.  Salon ve yatak odalarınızın dekorasyon renkleriyle uyumlu yumuşak battaniyeler kullanabilirsiniz.  

Battaniyeyi güzel bir hasır sepette saklamak oldukça hoş duracaktır. Ayrıca hasır sepetin doğal rengi oturma odanıza doğal bir sıcaklık katacaktır. Rahatlığınızı arttırmak içinde koltuklarınızı büyük yastıklar ile renklendirebilirsiniz.

kis dekorasyonu

Bahçeden toplayacağınız birkaç dal, kozalak, eski bir iki kavanoz, tabak , led ve yapıştırıcı yardımıyla şık ve sıcak aksesuarlar elde edebilirsiniz. Yapacağınız bu ufak aksesuarlar sizin için bir hobi olduğu gibi ekstra masraf yapmanızı da önleyecek.

Aşağıda farklı örneklerini görebileceğiniz görseller size fikir verecektir. Dahası sizin hayal gücünüze kalmış.

kis dekor

kis
Hem sıcak, hem dekoratif fikirlerinizi hobiye dönüştürebilirsiniz.
ev arkadasi
Sıcacık bir dokunuş.

İşte en güzel dekorasyon ipucum. Hazır mısın? Bir kedi edinebilirsin ya da bir köpek… Kış soğuğunu kürklü yumuşacık ve sevimli bir şeyle daha ılık bir mevsim geçirebilirsiniz. Ayrıca, bir kedi her zaman bulunduğu yeri daha rahat hissettirir.

KIŞ TEMİZLİĞİ İÇİN İP UÇLARI

Kış hazırlıkları olmazsa olmazlarından temizlik… Çünkü en çok kış aylarında evde vakit geçiriyoruz. Kirli bir evde vakit geçirmeyi kim ister ki?
Bu blog yazımızda rutin temizlik anlayışından farklı olarak ihmal ettiğiniz beklide aklınıza dahi gelmeyen detaylara değinmek istiyorum. Amacım evde geçirdiğiniz kış boyunca evinizin iç hava kalitesini arttırmak.

Camlar kapılar silindi, dolaplar da değişiklikler yapıldı. Gelelim detaylara
-Hava filtrelerinizi değiştirin.

hava filtresi degisimi

Kış hazırlıkları için özellikle hava filtrelerini 3 ayda bir değiştirilerek temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Filtreleri değiştirdikten sonra tozlu havalandırma kapaklarını mutlaka yıkamayı ihmal etmeyin.

-Elbette buzdolabını genel temizlik yaparken temizlediniz. Soğutucu ve dondurucunuzu temizlemeyi ihmal etmeyin.

Buzdolabı, soğutucu ve dondurucu bobinlerinin zamanla kirlenerek elektrik faturanıza yansıdığını biliyor muydunuz?

İstenmeyen kiri ve tozu temizlemek için kondenser bobin fırçası veya özel bir vakum aparatı kullanın ve daha sonra inatçı kalıntıları temizlemek için nemli bir bez kullanın.

kis temizligi

-Kış Hazırlıkları için Kurutucuların Havalandırma Deliklerini Boşaltın.

Kış aylarında çamaşır kurutmak büyük dert.   Bu yüzden kurutuculardan yardım alıyoruz.

Fakat havalandırma deliklerinde biriken toz ise büyük tehlike. Temizlik yaparken havalandırma deliklerini mutlaka temizlemeniz gerekiyor. Peki nasıl temizleyeceğiz?

Kurutma makinesini duvardan çekerek, arka boruyu sökerek ve çıkış deliğini ve boruyu iyice temizleyerek yıl boyunca biriken tüyleri temizleyin. Kurutucuyu havalandırma deliklerinden çıkarmak için elektirikli süpürge kullanın Tozun çoğunu aldıktan sonra, kurutucuyu çalıştırın.

-Derin mutfak temizliği

Muhtemelen mutfak tezgahlarınızı oldukça sık siliyorsunuz, ama dolaplar ve çekmeceler ne olacak? İstenmeyen tozlar ne yazık ki mutfak dolaplarımızı zamanla ele geçiriyor. Tüm mutfak eşyalarınızı yıkayıp dolaplarınızın tamamını temizlemek iyi olacaktır.

Ayrıca kilerleri kışın haşerelerle paylaşmak istemezsiniz. Kilerlerinizi temizleyip dönemsel olarak havalandırmayı ihmal etmeyin.

kiler temizligi

-Halılar ve kanepeler!

En çok tozlanan kirlenen ev eşyalarımızdan. Soğuklar iyice kendini göstermeden buharlı bir temizleyici ile temizleyebilir ya da bir temizlik şirketine bu işi yaptırabilirsiniz.

-Baca temizliği

Bacalarınızı korumak, yangın tehlikelerini önlemenin en kolay yoludur ve evinizdeki havanın dumansız ve sağlıklı kalmasını sağlar. Profesyonel bir baca temizleyiciden yardım alarak ya da uygun araçlarla kendiniz yapabilirsiniz.

-Lavabo giderleri

Tıkanmış borular kış aylarında problem olabilir. Düzgün olmayan boşaltma boruları donabilir ve patlayabilir, yüksek maliyetli su hasarlarına ve onarımlarına neden olabilir. Biraz sirke veya kabartma tozu, drenajların yıkanması için güvenli, toksik olmayan bir yoldur . Limon suyunu karıştırarak kanalizasyona hoş bir koku eklebilirsiniz, ardından yıkamak için sıcak su kullanın.

-Kombi klima ve petek temizliği

Soğuk bir evde koca bir kış geçirmek istemezsiniz diymi? Ya da ısınmak için gereğinden fazla para ödemek can sıkıcı bir durum olabilir.

Gerekli bakım yapılmadığı taktirde kombi ve kalorifer sistemi çalışma performansını düşürecektir. Özellikle kombiler gerçekten hassas cihazlardır. İçerisinde doğalgazı yakarak ısıttığı suyu tesisata dağıtan ve belli bir basıncı korumak zorunda olan kombi kirlenmeye başladığı zaman mutlaka sorunlar çıkartacaktır. Bunun önüne geçmek için en iki yılda bir bakım yaptırmalısınız.

%30 Tasarruf sağlayacak olan kombi bakımı,  petek temizliği yerden ısıtma sistem temizliği nasıl yapılır detaylarına ulaşabileceğiniz yazımız için tıklamanız yeterli olacaktır.

Bireysel bir konutta oturuyorsanız, bu işi profesyonel hizmet veren bir tesisat ustasından yardım alabilirsiniz. Size en yakın Tesisat Ustalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Lojman, site gibi toplu konutta oturuyorsanız da merkezi sistem temizliğini maliyeti minimum seviye de tutmak için toplu konutunuzda çalışan personelinize yaptırabilirsiniz.

Bir defaya mahsuz alacağınız Kampa Petek Temizleme Makineleriyle hem enerji tasarrufu sağlarken hemde sürekli olarak sistem temizleme maliyetinizi azaltacaktır. Yöneticinizden personelinizin kullanması için mutlaka talep edebilirsiniz.

kis mevsimi hazirliklari puf noktalari

“Mutlu yıvalara sıcacık dokunuşlar”

Kışa hazırlık için çatı bakımı, temizlik tüyoları, dekorasyon fikirleri kısaca kış hazırlığına dair tüm ipuçlarını vermeye çalıştık. Evler kışa hazırsa şimdi mevsimi beklemek, güzelliklerini doya doya yaşamak kalıyor.  Her mevsimin kendince beraberinde getirdiği güzellikleri ve dezavantajları olsa da umarım bu kış mevsimi her zamankinden daha güzel geçer.

Blogumuzda ki içeriklerle ilgili beğeni ve önerileriniz için, unutmadan Yorum Yapın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu