Su Pompası Bakımı Nasıl Yapılır? 2024 Güncel

Sulama pompaları, su pompası bakımı yapılması gerekir çünkü genellikle kış mevsiminde çalıştırılmaz ve uzun süre boşta kalır. Tekrar çalışmasını sağlamak için öncelikle pompa bakımı yapılması gerekir.

Tekrar kullanmaya başlamadan doldurulması ve yeterli basınç oluşturması için suyun tekrar boşaltılması gerekir.

Her ne kadar farklı tipteki su pompaları için yöntemler biraz değişse de, aşağıdaki adımlar size bu tip su pompasının nasıl başlatılacağına ilişkin temel adımları gösterecektir. Öncelikli olarak pompayı tesisat hattından söküp iç aksamını yıkıyoruz.

1- Sulama Sisteminin Yaza Hazırlanması

Su Pompası Bakımı

-Pompaya giden elektrik gücünü kapatın. Kontrol paneldeki pompaya ve sisteme giden tüm elektrik enerjisini kapatın.

Sulama Pompası Bakımı

-Sistemde hasar olup olmadığını inceleyin. Tüm borularda ve bağlantı parçalarında herhangi bir çatlak olup olmadığını veya hasarı olup olmadığını, özellikle de kış mevsiminde sistemi kapattığını kontrol edin.

Tekrar sıkılması gerekip gerekmediğini görmek için her bir tahliye tapasını kontrol edin ve vanaları manuel olarak çalıştırın. Pompalama sisteminin tüm somunlarının, cıvatalarının ve ankraj bağlantı elemanlarının yerinde olduğundan ve düzgün şekilde sıkıldığından emin olun.

Ayrıca, olabilecek güvenlik korumalarını, kayışları ve makaraları da incelemelisiniz.

-Bağımsız bir su kaynağına bağlanabilen bir hortum hazırlayın. Herhangi bir birikintiyi gidermek ve temiz suyunuz olduğundan emin olmak ve su pompası bakımı için hortumu yıkayın.

Kapatmadan önce birkaç saniye boyunca sabit bir akımı koruyarak suyu akıtın. Bu özellikle rutin olarak kullanılmayan veya henüz bu sezon kullanılmamış hortumlar için önemlidir.

-Su pompası bakımı için pompa sistemindeki tahliye vanalarını açın. Bu baskı oluşmasını önleyecektir. Her şeyin plana uygun olduğundan emin olmak için manometre‘yi izleyin.

2-Su Pompası Bakımı Sistemi Yıkama

-Hortumu sıhhi tesisat armatürüne yerleştirin. Bir havuz pompasında süzgeç sepetine yerleştirin. Su pompası bakımı için bina yada sulama pompasının temizliğini yapacaksanız da hortumu pompanın yakınlarına yerleştirin.

-Hortuma giden suyu açın. Pompanın çıkış kısmından su doldurmaya başlayın. Başlangıçta hava sesi duyacaksınız bu oldukça normal bir durum. Pompayı dolduran suyun sesini duymalı veya manometre varsa, su seviyenin yükseldiğini takip edin.

-Hortuma giden suyu kapatın. Su pompası bakımı için pompanın çıkış kısmından su aktığını gördükten sonra, suyu kapatın.

3-Final

-Pompaya giden gücü tekrar verin ve pompa sistemini açın. Bir dakika kadar çalıştırın.
Eğer tahliye vanalarını açtıysanız, su pompası bakımı için sular tahliyeden sızıncaya kadar bekleyin ve ardından kapatın.

-Pompanın devir işlemini bitirmesini bekleyin. Doğal olarak kapanırsa, astarlanır. Eğer pompanız hava yaptıysa su pompası bakımı için havasını alın.

Su Pompası Havası Nasıl Alınır?

Su pompası bakımınız kısa sürede bitti. Pompanız kullanıma hazır. Yukarıda anlatılmayan yada aklınıza takılan soruları yorum kısmından bizlere iletebilir 444 5 622’den bizlere ulaşarak bilgi ve öneri alabilirsiniz.

Daha geniş bilgi sahibi olmak için su pompası kategorimize gözatabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu