Pompalar

Havuz Pompası Nedir? Havuz Motoru 2023

Pompasız bir havuz su dolumu yapıldıktan kısa bir süre sonra kirli bir ortama dönüşür. Süs havuz pompası olmadığı için bakteri ve kirler havuzda birikir.

Daha sonrasında ise havuzu sağlıklı bir yaşam yerinden, hastalıkların üremesi için elverişli bir ortama dönüştürür. Bu durumdan sakınmak için mutlaka havuzlarda havuz devirdaim pompası kullanmak gerekir.

Havuzdaki kir ve böcekleri temizlemek için, bakterilerle savaşacak kimyasalların daha iyi dağıtımı için havuzlarda havuz su pompasına ihtiyaç vardır.

Süs havuzu pompası sistematiği

Havuz su pompası, mini havuz pompası secimi havuzun suyunu kum filtresinden geçirerek temiz olmak üzere muhafaza eder. Sirkülasyon pompalarında pompa motorunun dikkat edilmesi gereken kendinden emişli olması.

Havuz Pompası Nedir?

Havuz pompası, havuz içerisindeki sirkülasyonu sağlayan pompalardır. Suyu emerek ağzında bulunan filtreler aracılığıyla böcek, yaprak, dal gibi istenmeyen maddelerden suyu arındırır.

Aynı zamanda suyu sürekli devir daim yaptırdığı için bakterilere karşı kullanılan havuz kimyasalları ve klorun suya eşit miktarlarda dağıtılmasını sağlar.

Havuz sisteminin kalbi su pompasıdır . Daha teknik bşr bilgi vermek gerekirse tipik bir pompa sisteminde, bir elektrik motoru pompa gövdesinin içinde bir pervane döner. Pervane, suyu çeşitli kanallardan filtreden geçirir ve su girişlerine geri döndürür.

İdeal Havuz pompası kurulumu

Havuz Pompasını Ne  Sıklıkla Çalıştırmak Gerekir?

Buna karar vermek için öncelikle havuzun kullanım sıklığından emin olmak gerekir.  Eğer havuzu  sık ve kalabalık kullanıyorsanız daha sık, seyrek ve az kişiyle kullanıyorsanız daha seyrek çalıştırabilirsiniz.

Diğer bir konu ise kavuzunuz kapasitesidir. 24 saat ortalama olarak 4 saatte çalışıp mola verilmesi önerilir.

Havuz Pompanızı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Süs Havuz pompası

Öncelikle karar vermek için ihtiyaç duyulan filtre kapasitesini belirlemek gerekir.

Örneğin; 10 m uzunluğunda ve 5 m genişliğinde bir yüzme havuzuna sahip olduğunuzu varsayalım. Havuzun toplam derinliği 1,5 m’dir. Bu, toplam hacim 75 m³ su ile sonuçlanır.

Bu yüzme havuzunu 4 saat içinde filtrelemek için, minimum 18.75 m³ / saat kaldırabilen bir havuz pompasına ihtiyacınız olacaktır.

Filtre kurulumunuzda 13 m³ / h kapasiteli bir filtre pompası ve 14 m³ / h kapasiteli bir filtre seçerek tasarruf etmeyi tercih edebilirsiniz.

Güzel bir çevre düzenlemesi ve süs havuzu

Yaz aylarında, günde en az 12 saat, maksimum 2 saatlik mola vermenizi öneririz. Bu, 4 saatlik filtreleme ve ardından 2 saatlik bir mola ve ardından sürekli olarak tekrar eder.

Bu sayede çok daha az kimyasal maddeye ihtiyacınız olacak ve her zaman berrak bir yüzme havuzuna sahip olacaksınız.

Sizde havuzunuz için havuz pompası almak istiyorsanız lider markaları www.kampa.com.tr den ulaşabilir teknik personelimizle havuzunuza en uygun pompa bulma konusunda destek alabilirsiniz. Pompalar konusunda detay bilgi için tıklayınız. Havuz pompası fiyatlarını incelemek için tıklayınız.

Yüzme havuz pompası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu