Basınç Şalteri

Basınç Şarteli Nedir? 2023 Güncel

Basınç şarteli elektrik şalteri çeşididir. Hava kompresörü yüksek basınç olup olmamasına basınç şarteline zarar vermemesi noktasında önemlidir.

Basınç Şalteri

Montelenmiş oldukları prosesin basınç değerlerini belirlenmesi ve istenilen set basınç değerinin altına inmesi veya üstüne çıkması durumunda çıkışa geçen bir üründür. Sistemlerin baskı seviyelerini ölçüp, ölçtüğü basıncı elektriksel sinyale çeviren cihazlardır…

Basınç Şarteli Nerelerde Kullanılır ?

Basınç şartelleri genellikle tüm firmalarda ve her mecrada tercih edilmektedir. Sistemlerin baskı seviyelerini ölçüp, ölçtüğü basıncı elektriksel sinyale çeviren cihazlardır.

Arıtma sistemlerinde, gıda sektörlerinde, ilaç endüstrisinde, kimya sektörlerinde, tekstil firmaları gibi pek çok makine mühendisliği alanında yaygın olarak kullanılan cihazlardır.

Basınç şalteri ekipmanları, arıtma sistemlerinde kullanılmakta olup, kazanlarda ve su tanklarında da kullanılmaktadır.

Bu ekipmanların dışında, gıda sektörlerinde, ısıtma ya da soğutma sistemlerinde, petrokimya ve kimya sektörlerinde, gemilerde ya da yatlarda, fabrikaların basınç ölçüm birimlerinde olmak üzere, çokça fazla alanda kullanılır.

Bu tarz alanlarda, ortaya dökülen işlerin verimli sonuçlar doğurması, kaliteli ve nitelikli işlerin ortaya çıkması, verimliğin yüksek, performansın iyi olması nedeni ile ölçüm kontrol donanımları oldukça yüksek önem taşımaktadır.

Aynı zamanda diğer ölçü kontrol bölümlerinde ortaya çıkacak olan yanlış hesapların maddi kayıplara yol açacağı da unutulmaması gereken bir konudur.

Bu nedenle yapılan işlerin kaliteli ve nitelikli işler olması, yapılan hata paylarının ise sıfıra düşürülmesi için kullanılan donanım ve enstrümanların, dikkatle seçilmesi, uygulanan yöntemlerin de kaliteli ürün ve ekipmanlar kullanılarak oluşturulması oldukça önemlidir.

Basınç Şarteli Makine Sektöründe Hangi Ürünlerde Kullanılır ?

Hidrofor

Basınç Şarteli ; Hidroforların olmazsa olmazı hidroforu hidrofor yapan en temel parçadır. Kompresörlerin de aynı şekilde hepsinde mevcuttur. Ölçü yükseldikçe pompayı kapatır azaldıkça açarak otomatik olarak ölçü durumunu sağlar basıncı ölçer 🙂

Dijital Basınç Şalteri Nedir ?

Dijital basınç şarteli

Dijital basınç şalteri ürün üzerindeki düğmelerden basıncı ayarlanabilen çok pratik ve kullanımı kolay bir üründür. 0,1 bar ila 10 bar arasında basıncı ayarlanabilir. 0,1 bar seviyesinde hassas ayar yapılabilir.

Dijital Basınç Teknik Değerleri ?

  • 0,37 kw dan 1,5 kw ya kadar motorlarda kullanılabilir.
  • 0,1 bar ile 10 bar arasında ayar yapılabilir
  • 0,1 bar seviyesinde hassas ayar yapılabilir.
  • 220 volt monofaze motorlarda kullanılabilir
  • 1 metre fişli kablosu mevcuttur üzerinde


Basınç Şalter Ayarı Youtube Videosu

Kanalımıza Abone Olmayı ,Diğer Ürünlerimizi İncelemeyi, diğer hırdavat tesisat ürünleri yazılarımıza bakabilir. @kampaticaret instagram sayfamızda yorum yapmayı ve beğenileri unutma 🙂 Bizimle İletişime Geçmek İçin 0549 441 01 33 Numaralı WhatsApp Hattımızdan Ulaşabilirsin…

Başa dön tuşu