Hidrofor Nedir? Otomatik Su Pompası 2024 Güncel

Hidrofor pompa su basıncının yetersiz geldiği yerlerde suyun basınçlandırılmasında kullanılan otomatik pompa. Hidraforlar tek başına kullanılabileceği gibi bazı tesisat sistemlerinde su deposu ile birlikte kullanılabilir.

Hidrofor pompa nedir

Evlerde, dairelerde, binalarda, villa, site ve yüksek binalarda şebeke suyunun basınçlandırılmasında yada depodan alınan suyun şebekeye basınçlı bir şekilde gönderilmesini sağlar.

Su kesintilerinin önlenmesi için ihtiyaç duyulan su basınç miktarı hesaplanmalı. Suyun basıncını satın almadan önce belirlediğinizde yeterli olan hidrofor tankı siparişinizi verebilirsiniz.  

Hidrofor Pompa Kullanım Alanları?

Hidrofor su pompası, ev ve bahçelerde, müstakil evlerde, villalar gibi küçük alanlarda kullanıldığı gibi az ve çok katlı binalarda, apartmanlarda, okul, hastane, iş merkezleri, alışveriş merkezleri gibi büyük yapılarda da kullanılırlar.

Arzu basınç ve debiyi sürekli aynı oranda alabilmek ve konforlu su kullanımı için kullanılırlar. Hidraforun uzun ömürlü olması ve sorunsuz kaliteli su verebilmesi için kullanılacak alana göre basınç ve debi hesabının iyi yapılması gerekmektedir.

Kullanım amaçlarına göre; kullanma suyu, yangın söndürme suyu, sulama suyu, proses suyu otomatı bulunmaktadır. Kullanılan pompa sayısına göre tek pompalı ve çift pompalı hidraforlar bulunmaktadır.

Hidrafor Pompa Seçimi Nasıl Yapılır?

Seçimi yapılırken en önemli parametreler basıncı ve debisinin kullanılan alandaki kat ve daireye göre seçilmesi. Eksi koddan emiş yapacaksak emiş yapacağı derinliğe göre pompa seçimi yapılmalı.

Basacağı yatay mesafe, kod farkı ve borulardaki basınç kayıplarına kadar hepsinin hesaplanması gerekir. İhtiyaçlara uygun olarak hidraforun seçilmesi hem su kullanım konforunuzu artırır, hem de ileride yaşayabileceğiniz sorunları en aza indirir.

Einhell hidrofor pompa

Hidrofor pompa fiyatları büyüklüklerine ve özelliklerine göre değişmektedir, ev tipi hidrofor fiyatları ve paket hidroforlara kadar en ucuz hidrafor fiyatlarını sitemiz olan Kampa web sitesi de bulabilirsiniz.

Ürünlerin üzerine tıklayarak ürünlerin ayrıntılı teknik bilgilerinden en uygun ürünü seçebilirsiniz. Sepete at ve ya hemen al butonlarından ürünlerin siparişini verebilirsiniz.

Kampa olarak Hidrafor Sistemlerinde;

  • Muhtelif debi ve basınç taleplerinde uygun paketler,
  • Noryl, pik döküm, AISI304 ve AISI316 komple paslanmaz seçenekler,
  • 600 metrekip/saat’e kadar kapasite imkanı,900 mt.ye kadar basma yüksekliği,
  • Endüstriyel ve viskoz uygulamalarına mekanik salmastra seçenekleri,
  • Basılacak sıvı cinsi ve sıcaklığına göre geniş ürün yelpazesi,
  • Komple akuple paket sistemler,
  • Yüksek verim düşük işletme maliyeti
  • Bakım kolaylığı ve yaygın servis ağı,
  • İsteğe bağlı olarak 6-8 pompalı sistemler,
  • Çok pompalı hidraforlar rotasyon uygulaması,
  • Kompakt, fonksiyonel ve güvenilir kumanda panolar

ürün ve hizmetlerimiz arasındadır…. Hidrofor pompa konusunda detaylı bilgi için tıklayınız.

2 Yorum

    1. apartman ve çok katlı binalarda genelde 2 li 3 lü hidroforlar kullanılırlar yada birden fazla hidrofor bunlar ihtiyaca göre sıra ile devreye girmektedirler ihtiyaç arttığında ikisi yada hepsi devreye girerler. Su ihtiyacı az oldugunda ise eşit yaşlandırma için eşit saatlerde çalışırlar. Hidroforları kapatmanıza gerek yok çünki sırayla çalıştıkları için elektrik tüketiminde yada başka masraflar açmazlar size aksine kapatırsanız çalışan hidroforların ömrünü kısaltmış olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu