Pompalar

Santrifuj Pompada Salmastra Nasıl Değiştirilir?2024

Mekanik salmastralar nasıl değiştirilir, santrifüj pompalarda suyun veya herhangi bir sıvının makinenin hassas parçalarıyla temas etmesini önlemek için kullanılır.

Motorun şaftında bulunurlar. Sızıntı olmadığından emin olmak için bu contaların düzenli bakımı gereklidir.

Santrifuj Pompalarda Mekanik Salmastra Değişimi için düğmesini kapatın

Bu yazıda mekanik salmastranın nasıl değiştirileceği anlatılmaktadır. Bu talimatları takip edebilmek için yeni bir salmastra satın almanız gerekecektir.

9 adımda Santrifuj Pompaların Salmastralarını Değiştiriyoruz.

Gücü Kapatın

Pompanız çalışır durumda ise elektirik gücünü kapatın. Siz çalışmaya başladığınızda makinanın çalışmayacağından emin olun.

Santrifuj Pompalarda Mekanik Salmastra Değişimi

Su tesisatını kesin.

Santrifüj pompaya bağlı tesisat borularından ayırın. Bağlantıyı ayırdıktan sonra, rahatça nerede olursanız pompayı masaya veya zemine yerleştirebilirsiniz.

Santrifüj pompayı ayırın

Pompanın Parçalarını Sökün

Bir anahtar kullanarak, pompa gövdesini yerinde tutan cıvataları sökün. Bu cıvataları koybetmemeye dikkat edin. Kurulumu yeniden düzenlemek için daha sonra ihtiyacınız olacak.

Santrifüj Pompanın Çarkını Sökün

Salmastra, çarkın arkasındaki şaft üzerinde bulunur. Şaft sökmek için, önce bir anahtar kullanarak şaftı yerinde tutun. Ardından, pervaneyi döndürerek vidayı sökün.Santrifüj pompa contasını sökün

Contayı Sökün.

Contanın bir kısmı pervaneye bağlanacak, diğer kısmı ise motor miline bağlanacaktır. Her iki yerden de ayırın.Santrifüj pompa contasını değiştirin

Contayı Değiştirin.

Motorun milinden mekanik bir contayı sökün. Motor ve parçalarında bulunan yağa dikkat edin. Yüzünüze değdirmeyin.Santrifüj pompa pervanesini vidalayın

Pervaneyi Vidalayın.

Bir anahtar yardımıyla motor milini tutun. Pervaneyi vidalayın.Santrifüj pompayı yeni salmastrası ile tekrar bağlayın

Pompayı Tekrar Bağlayın.

Bir anahtar ve 3. Adımdaki cıvataları kullanarak, pompayı ve motoru tekrar takın.

Santrifüj pompayı tekrar birleştirin. Yeniden bağlanan sistemi tekrar tesisata yerleştirin. Sıhhi tesisatın santrifüj pompaya yeniden takılmasından sonra kullanıma hazır.

Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri‘nden markası önemli olmaksızın pompalarınız için  tüm yedek parçaları temin edebilirsiniz. Santrifüj pompa hakkında detay bilgi için tıklayınız.

Eğer pompanızın bunun dışında herhangi bir arızası varsa ürünü teknik servise gönderebilir, tamir ve bakımlarını yaptırabilirsiniz.

 

Salmastra değişimiyle ilgili başka sormak istedikleriniz var mı?  

Bahsedilmeyen  bir şey kaldı  mı?

Yorum yaparak belirtebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu