Fanlar

Havalandırma Kanal Temizliği 2024

“En son ne zaman havalandırma kanal temizliği yaptırdınız?” Soğuk kış mevsimiyle birlikte insanların daha çok soğuk algınlığı ve girip virüsleri ile karşılaştığını görüyoruz. 

Bu bulaşıcı hastalıkların toplu taşımalardan, kalabalık ortamlardan bulaştığını düşünüyoruz. Peki, size bir soru!

Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Isıtma sisteminin gaz çıkışını sağlayan bacalar, kir, küf ve diğer maddelerle sizlere virüs bulaştırabilir. Ayrıca astım, alerji, solunum sorunları gibi mevcut sağlık problemlerinizi de kötüleştirebilir.

“İç mekân havasının dış mekân havasından daha kirli olduğunu biliyor muydunuz?”

Kirli havalandırmalar, soluduğunuz havanın içine kirletici maddeleri ve diğer havadan kaynaklanan hastalıkları getirebilir. Bunu önlemenin tek yolu baca/ kanal temizliği.

Evinizdeki hava kanalları, havayı ısıtma ve soğutma sisteminizden her odanın içine ve dışına dolaştırır.

Havalandırma Kanal Temizliği yaptırmadan önce ve sonrası

Kanal Temizliği Neden Yapılmalıdır?

Kanal temizliği yaptırmak kötü kokuların giderilmesine, toz birikintisinin önlenmesine, hava kalitesinin arttırılmasına, biriken mikrop ve kirlerin temizlenmesine yardımcı olur. Sağlıklı bir iç hava için rutin olarak baca, havalandırma kanalı temizliği yapılmalıdır.

Daha Temiz Bir Yaşam Alanı

Hava kanallarınızı profesyonelce temizletmek, yaşam alanınızda dolaşan, tozları azaltır. Mobilyalarınız, yatağınız, döşemeleriniz gibi her yerde tozların yayılmasını önler. Kapsamlı bir hava kanalı temizliği, iç temizlik için gereklidir.

Allerjen ve Tahriş Edici Etkenleri Azaltır

Toza ek olarak, hava kanalları sıklıkla zararlı mikrobik kirler, virüsler ve mikroorganizmalarda içerir.  Bunların arasında haşere, fare gibi hayvan tehlikeleri olabilir.

Bakteri, polen, küf ve benzeri toksinlerde bulunabilir. Alerjiler, astım ve solunum yolu hastalıkları olan insanlar bu havadaki parçacıklara oldukça duyarlıdır. Periyodik kanal temizliği sağlıklı bir yaşama teşvik eder.

Daha Temiz Hava Akışı

Evinizde herhangi bir solunum yolu hastalığı olmasa bile, temiz hava herkes için önemlidir. Herkesin nefes almasını kolaylaştırır. En sağlıklı insanlar arasında bile burundan ciğerlere giren toz,  hapşırma, öksürme, sinüs ve burun tıkanıklığına sebep olabilir.  Hava kanal temizliği daha konforlu bir ortam oluşturur.

Hoş Olmayan Kokuları Giderir

Evcil hayvanlar, ev temizlik maddeleri, yeni yapılmış boya, wc kokusu, sigara ve yemek dumanı gibi kokular hava kanallarında biriken bayat ve kötü kokuya sebep olur.

Klima ve fanlar her çalıştığında bu kokular harekete geçerek, evin içinde hissedilmeye balar. Hava kanal temizliği tüm koku tutucu parçacıkları gidererek daha temiz bir koku alınmasına olanak tanır.

Hava Akış Verimliliği Artırılır

Ağır toz ve kir birikintisine sahip kanallar, havanın fan ve klima tarafından akışını kısıtlayabilir. Bu sisteminizin evinizi ısıtmak veya soğutmak için daha çok çalışması gerektiği anlamına gelir.

Yakıt giderleriniz artarken, verimlilikte düşer. Temiz bir sistem yüksek verimlilikte çalışacak ve yakıt maliyetlerinizi düşürecektir.

Havalandırma Fanı Temizliği

Havalandırma kanal temizliği kadar, havalandırma fanlarının da temizlenmesi gerekir. Aksi halde havalandırma kanallarını temizleseniz bile yeterli verimliliği elde edemeyebilirsiniz.

Eskiyen yâda bozulan kanal tipi fan değişimi buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Bu blog yazımda kanal temizliği neden önemlidir bunu anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu