Musluktan Su Az Akıyor Çözümü Nedir? 2024

Günün yorgunluğunu duş alarak atmak istiyorsunuz. Musluktan su az akıyor, su akmıyor veya su neden az akar incelediğimiz yazımızı mutlaka oku.

Musluktan su az akıyor olmasının iki sebebi vardır. Birincisi, temiz su tesisatında bir tıkanma yaşanmıştır. Tıkanma söz konusu ise temiz su musluğunu açtığınızda tesisat borusunda su basıncının az veya su az geliyorsa musluklardan akan su yetersiz ve az gelmeye devam eder.

Eve su tazyikli gelmiyor, musluktan soğuk su akmıyor, musluktan su akmıyor, evde su basıncı nasıl arttırılır gibi en önemli sorulara verilen kritik cevaplar ile karşınızdayız.

Musluktan Su Az Geliyorsa Ne Yapmalı?

Evinizdeki suyun az akması, evde su az akıyor birçok nedenden kaynaklanır. Öncelikle, su sayacınızı kontrol etmeniz ve su tesisatınızda bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca, bölgedeki su şirketinin bir su kesintisi yapmış olması da su akışını etkiler.

Eğer sorun yerel su şirketinden kaynaklanmıyorsa, bir su tesisatçısı çağırarak sorunun nereden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini öğrenin. Eve gelen su basıncını artırmak, çeşmeden su az akıyor, musluktan soğuk su az akıyor gibi problemlerin çözümü için devam edin.

İkinci sebep ise üst katlarda oturuyorsanız komşularınızla birlikte suyu en çok kullanacağınız zaman diliminde suyun üst katlara ulaşamaması, üst katlara su çıkmıyor olması. Su basıncı yeterli seviyede olmadığı için üst katlara ulaşamaması sorununun çözümü için hidrofor kullanabilirsiniz.

Musluktan Su Az Akıyor Yüksek Katlı Binalarda Çözüm

Eğer binalarda üst katlarda oturuyorsanız, apartmanda üst katlara su çıkmıyor ise veya apartmanda özellikle akşam ve sabah saatlerinde su tesisatından gelen suyun az aktığını görebilirsiniz. Musluktan az su gelmesi sorununu çözmek, su basıncı nasıl arttırılır sorusuna cevap olarak ve sudaki su basıncını yükseltmek için hidrofor kullanın.

Hidrofor kurulmasının nedeni bulunduğunuz binada şehir şebekesinden gelen suyun basıncının yetersiz olmasından dolayı üst katlarda yaşanan musluktan su az akıyor sorununu çözmektir.

Hidrofor Nasıl Kurulur?

Musluktan sıcak su akıyor soğuk su akmıyor sorunu ile karşılaştığınızda ilk kontrol edeceğiniz musluk ve tesisatın sudaki pislikler nedeniyle tıkanmıştır. Sular neden az akıyor, evde su basıncı az, evde su neden az akar dediğinizi duyar gibiyiz ve bu tip tıkanıklıklar suyun dairenize ulaşmasını engeller.

Musluktan Su Az Akıyor

Arıtmadan su az akıyor veya musluktan su akmıyor, eve su gelmiyor sorunlarının çözümleri de benzerdir. Musluk filtrelerini kontrol edin. Şebeke suyu basıncı nasıl yükseltilir?

Şebeke suyunun arıtma musluğundan veya ara musluktan su az akıyor veya gelmemesi sonrası yapılması gerekenler yazımızda.

Soğuk su tesisatı zamanla kirli tortu ve kireç birikintisi sonucunda tıkandı. Bu sorun musluktan su az akıyor problemine neden olur. Musluktan su neden az akar, musluktan az su akması gibi sorunların çözümü için tesisattaki tıkanıklıklar açma cihazları ile temizlenmelidir.

Musluktan su az akıyor, musluktan suyun az gelmesi, çeşmeden az su akması gibi bir problem ise binanıza şehir şebekesinden gelen suyun basıncı yetersizdir. Mutfak soğuk su az akıyor, evdeki su basıncı nasıl arttırılır, evdeki suyun basıncı nasıl arttırılır sorunlarının tamamının çözümü sizlerle.

Üst katlara çok az gelen su miktarını arttırmak, musluktan su neden az gelir, yetersiz basınç sorununu çözmek için apartmanınıza hidrofor sistemi kurabilirsiniz.

Hidrofor sistemi kurularak pompa sayesinde musluk suyu basıncı yükseltin. Suyun tazyikli akması için ne yapmalı veya evde suyun az akması nedeni gibi sorulara önemli bir cevap.

Musluk Suyunun Havası Nasıl Alınır

Musluk suyunun havasını almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. İlk olarak, musluğun altına geniş bir kap yerleştirin. Bu, suyun havayla birlikte çıkmasını sağlayacak ve etrafa zarar vermesini engelleyecektir.
  2. Musluğun altındaki purjör anahtarını kullanarak yavaşça gevşetin.
  3. Havayla birlikte çıkacak olan suyun etrafa zarar vermemesi için musluğun altına geniş bir kap yerleştirin.
  4. Purjör anahtarını yavaşça gevşeterek havanın çıkmasını sağlayın.

Bu adımları takip ederek musluk suyunun havasını alabilirsiniz.

Hidrofor Sistemi Nasıl Çalışır?

Şehir şebekesinden gelen suyun iletilmesi için kurulan su tesisatının başlangıcına su saatinin yakınına iki adet filtre takılır. Şebekeden gelen sudaki pislikleri önlemek için kurulan bu filtreler kirlendikçe değiştirilmesi gerekir. Filtrelerden geçen su depoya dolar.

Karavan hidroforu ile musluktan su akmıyor çözümü

Depoya dolan su hemen arka tarafına kurulan hidrofor pompasına iletilir. Buradaki pompa çalıştığı zaman depodaki denge tankının içindeki basınçlı havanın yardımıyla su tesisata verilir.

Şebeke suyu basıncı nasıl yükseltilir? Sıcak su musluğu az akıyor problemi nasıl çözerim?Hidrofor üzerinde bulunan sensör sistemi tank içinde basınç azaldığı zaman uyarı verir. Bu uyarı üzerine pompa harekete geçerek sistem içindeki basıncı gerekli seviyeye yükseltir.

Yüzde 50’si basınçlı hava ve yüzde 50’si su seviyesi olarak tesisata basınçlı su verilir. Hidrofor sistemi olmadığı zaman üst katlara yeterli su akışı sağlanamaz.

Genleşme tanklı hidrofor çeşitleri

Hidrofor, yüksek binalarda ve su kesintisine karşı su deposunun kullanıldığı binalarda kullanıcıya konforlu bir şekilde suyun ulaştırılması sağlar. Yüksek katlara su çıkmıyor, daire su basıncı nasıl arttırılır gibi sorunların en iyi çözümü şebeke suyuna hidrofor bağlamak.

Ev su basıncını artırmak, su basıncı nasıl arttırılır, evin suyu neden az akar gibi problemlerin çözümü için evinize en uygun hidrofor sistemi seçerken en önemli kriter pompanın kapasitesini belirlemek. Bu kapasiteyi belirlerken konuttaki daire ve kat sayısı önem arz eder.

Musluk basınç arttırıcı, su basincini arttirmak, su basınç arttirici aparat, ev tipi su basınç arttirici olarak hidrofor kullanabilirsiniz.

Hidroforlar sadece şebeke su sorunu için değil, tekne ve karavan gibi yerlerde güneş enerjisi sistemlerinde de suyu basınçlandırmak için kullanılmaktadır. Karavanınızda musluktan su az akıyor ise çözüm için hidrofor almayı düşünmelisiniz.

Hidrofmatlı hidrofor modelleri
  • Güneş enerjisi yada sıcak su basınçlandırma için sıcak su hidroforları,
  • Tekne, yat, karavanlar için akü ile çalışan DC hidroforlar kullanılır.

Evsel kullanım için şebeke suyu basıncı nasıl yükseltilir çözümüne yönelik 3 farklı tip hidrofor vardır.

  • Hidromatlı hidroforlar
  • Tanklı Hidroforlar
  • Kontrol Panolu Hidroforlar

Hidrofor satın almak için buraya tıklayınız.

Hidroforun Sağladığı Faydalar ve Özellikleri

  • Pompanın devreye giriş çıkışını kontrol eden akış kontrol cihazı pompanın devamlı çalışmaması ve pompanın ihtiyaca bağlı olarak enerji tüketmesini sağlar.
  • Basılan suyun geri dönmesini ve kuru çalışmayı önleyen ekipmanlar sayesinde sistem daha uzun ve iyi performansla çalışır.
  • Yatay tanklı hidroforlar az katlı ve villa tarzı evlerde kullanılır. Bu modeller, maksimum 9 kat ve 27 daireye kadar kullanılan hidrofor tipleridir.
  • Akış kontrollü hidroforlara göre yatay tanklı hidroforların bazı faydaları vardır. Gün içinde kullanımın az olduğunda pompa yerine tank devreye girer. Bu sayede enerji maliyetleri düşer. Pompa daha az devreye girdiği için arızalanma ihtimali azalır.
  • Kontrol kanallı hidroforlar daha yüksek katlı binalar için kullanılır. Birden fazla pompası ve kontrol panosu nedeniyle diğer hidroforlara göre daha avantajlıdır.
  • Birden fazla pompa kullanılan hidroforlarda pompa arıza yaptığında diğer pompa devreye girer ve kullanıcı bu arızayı hissetmez.
  • Hidrofor kontrol panosunda yer alan arıza ve çalışma ışıklarıyla güvenli bir işletim sağlanır.
Apartman, katlı bina kontrol panolu paket hidrofor çeşitleri

Kısaca musluktan su az akıyor, suyun tazyiki nasıl arttırılır probleminin en bariz nedeni suyun istenilen basınca sahip olmamasından kaynaklı. Suya yeterli basıncı verebilmek için hidrofor kullanın. Hidroforlar suyu basınçlandırmaya yarayan cihazlardır.

Hidroforlar hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu