Dalgıç Pompalar, Su Dalgıcı, Kuyu, SintineDerin kuyu dalgıç pompalarSolar

Güneş Enerjili Su Pompası EKO Set Kurulumu 2024

Elektrik ile tarımsal sulama, yüksek meblağ ödenmesi nedeniyle maliyetli. Gider olmadan güneş paneli ve güneş enerjili su pompası, dalgıç pompa yardımıyla sulama işlemi kurtarıcımız adeta.

Elektrik giderinin yüksek ve güneş enerjisinin yenilebilir olması bir avantaj. Bu nedenle tarımsal üretim yapan üretici her geçen gün güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerine yöneliyor.

İyi bir planlama güneş paneli ile çalışan solar pompanızdan son derece verimli sonuç almanız mümkün. Kaliteli solar panel ile kurulan güneş panel sistemi sulama işleminiz için muazzam verimde su sağlar.

Güneş enerjisi pompası
Güneş Enerjili Su Pompası EKO Set Kurulumu 2024 33

Solar sulama sistemi jeneratör, traktör veya şebeke elektriği kullanımına göre teknik olarak akıllıca düşünülmüş bir sistemdir. Güneş paneli su pompası ile kurulan sistem ömrünün( 30 yıl panel ömrü ) yüksekliği, işletme maliyeti az olması bir avantaj.

Ayrıca değişken elektrik sistem arızalarının olmaması, ayrıca montajının kolaylığı yatırım geri dönüşünü oldukça kısaltır.

Inverter, pano ve sürücü olmadan sadece güneş paneli ile çalışan bir sistem kurulum maliyetini en aza indirir. Güneş enerjili su pompası seti fiyatları uygun ve havale indirimi ile sizi bekliyor. Kampa web sitesinde hemen linke tıkla.

24 Volt Dc Solar Güneş Enerjili Su pompası,  Dalgıç Pompa

24 Volt Dc Solar Güneş Enerjili Dalgıç Pompa 250W 15 Mt Kablolu Panel Set

24 Volt Dc Solar su pompa elektriğin olmadığı yerde, dc elektrik ile su temini için 250 watt lık bir motoru mevcuttur ve  güneş enerjisi ile rahatlıkla çalışabilmektedir.

Solar Sulama Sistemi Yatırım Geri Dönüş Süresi

İlk yatırım maliyetinden sonra güneş enerjili sulama sistemleri masrafsızdır. Güneş panelleri 30 yıl, pano içi elektrik aksamı ise en az 10 yıla kadar kullanım süresine sahip. Pano içi elektronik maliyetin 10’da 1’ini oluşturur. Güneş enerjili su pompası ile kurulan solar sulama sistemi muadili benzin veya mazotla çalışan jeneratörlü sistemlere göre maliyetini kısa sürede çıkarır.

Güneş Enerjisi İle Su Pompası Çalıştırma Konstrüksiyon Kurulum

Güneş santrali kurulumu ilk aşaması arazinin analizi ile başlar. Zira güneş enerjili dalgıç pompa seti kurulacak alanın alacağı güneş miktarı panellerinizden alacağınız verim açısından oldukça önemli.

Kurulum aşamasında malzeme seçimi arazinin mevcut durumu gözönünde bulundurularak yapılır. Kayalık arazilerde düzeltme işlemleri yapılır ve uygun hale getirilir.

Mevcut dalgıç pompanızın gücüne bağlı olarak sistem planlanır, panel sayısı ve pompa sürücüsü( pano ) belirlenir. Panellerin güneye bakması ve gölge almayacak şekilde konumlandırılması gerekir.

Güneş Enerjili Su Pompası Set

Saplama veya beton üstüne çelik ayaklar yardımıyla altyapı oluşturulur. Panel ayaklarının sağlam olması uzun ömürlü dc pompa güneş paneli için oldukça önemli. İsteğinize göre taşınabilen veya tek eksenli güneş takipli sistem tasarımı kullanılabilir.

Sadece fosil yakıt kullanımı ile sulama işlemi yapılan bölgede, solar dalgıç pompa seti ile solar sulama sistemleri doğayı kirletmez. Sadece kurulum maliyeti ile tarımsal sulama işlemi sağlıklı bir şekilde yapılır.

Paneller doğru bir şekilde yerleştirildikten sonra tercihe göre monofaze veya trifaze elektrik güç bağlantısı yapılır. Pano yardımıyla elektrik akımı kontrol edilir ve pompa motoru dengeli bir şekilde sürülür.

Güneş enerjili su pompası
Güneş Enerjili Su Pompası EKO Set Kurulumu 2024 34

Solar Tarımsal Sulama Sistemleri Nedir?

Tarımsal sulama sistemleri doğal yoldan yağmur ile sulanamayan tarım bitkilerini sulama işlemi. Ülkemizde bir çok tarım alanı sulama ihtiyacı duyar. İç kesimlerde yaz yağışları azlığı ve yetersiz su kaynakları sulama sistemine ihtiyaç duyurur. Sulamaya olan ihtiyaç az maliyetli solar sulama sistemleri önemini ortaya koyar.

Güneş enerjili tarımsal sistemler, güneş enerjisi yardımıyla sulama sulama işleminin yalnızca güneş varlığında olacağı kanısı yaygın. Ancak güneş enerjili su pompaları yanında solar jel akü ve kontrol panosu yardımıyla enerji depolanabilir. Akıllı dalgıç pompa yardımıyla istenilen planda sulama işlemi gerçekleştirilir.

Sulama sistemi ekipmanları, derin kuyu veya su kanalı kaynaktan alınan suyu sulama alanına taşımak için kullanılır. Sulama biçimi kendine özgü yapıya sahip olup, uygulayacağınız yönteme göre kurulum yapmanız gerekir. Güneş enerjili su pompası ile tarımsal sulama sistemi kurulumu öncesi planlama yapmanız gereken konular:

  • Toprak yapısı,
  • Arazi genişliği,
  • İhtiyaç duyulan su miktarı,
  • Su kaynağı pH derecesi

gibi konular üzerinde inceleme yapılır ve en doğru güneş enerjili su pompası ile tarımsal sulama sistemi kurulumu yapılır. İyi bir planlama ile yapılan tarımsal sulama sistemi besinin çok daha verimli içeriğe sahip olmasını sağlar. Zira bitkiler için en önemli kaynak su.

Güneş enerjili su pompası ile sulama işleminin yapılacağı alana göre düşük veya yüksek basınçlı sulama tercih edilebilir. Düşük basınçlı sulama işlemi genelde yüzey sulama olarak bilinir.

Yüksek basınçlı sulama işlemlerinde yağmurlama, damla sulama ve mikro yöntemler kullanılır. Suyun tarla üzerindeki bitkilere iyi bir şekilde dağıtılması ve yüksek verim alınması beklenir.

Güneş enerjili Bahçe Pompaları
Güneş Enerjili Su Pompası EKO Set Kurulumu 2024 35

Tarım Bakanlığı Hibe ve Desteklerinden Nasıl Faydalanabilirim?

Tarım Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı kalkınma programı dahilinde, her yıl yeni destekler sunulur. Güneş enerjili dalgıç pompa ile yapılan tarımsal sulama işlemi için destek programlarına başvurabilirsiniz.

İstenilen belgeler ile bulunulan ilin resmi kurumlarına başvurunun iletilmesi yeterlidir. Destek programı için Kampa Instagram hesabı takip edin, en güncel duyurulara anında ulaşın.     

Bursa tarımsal sulama sistemleri kurulumu için güneş enerjili su pompası ve ekipmanları satın alabilir. Bursa güneş enerjili tarımsal sulama hibe desteği hakkında bilgi için tıklayabilirsiniz.

Güneş Enerjili Su Pompası ile Solar Tarımsal Sulama Avantajları

Güneş enerjili su pompası, sulama sistemleri ekilen bitki türüne göre özelleştirilir. İhtiyaç doğrultusunda tüm detaylar değerlendirilerek planlanması gerekir. Damla sulama, yüzeysel sulama, yağmurlama ve mikro sulama sistemleri suyu verimli bir şekilde tüm bitkilere ulaştırır.

Güneş enerjili tarımsal sulama sisteminde sulama yapacak çiftçi devlet desteğinden faydalanır. Güneş enerji santralinin %40’a varan oranda devlet tarafından karşılanması kaçırılmayacak fırsat. Bireysel sulama sistemi hibe başvurusu için tıklayınız. Bireysel sulama sistemleri hibe desteği hakkında bilgi için tıklayınız.

Tedaş onaylı çağrı mektubu alarak güneş enerjili su motoru ile sulama işlemi yapmadığınız zaman depolanan elektriği satabilirsiniz. Üretilen elektriği akülü(off-grid/şebeke bağımsız) sisteme aktarabilirsiniz. normal ev kullanımı için yetecek şekilde kullanabilirsiniz.

Buzdolabı, televizyon gibi elektronik eşya çalıştırabilir veya konteyner kullanabilirsiniz. Aynı zamanda dc pompa ile 1,5 ton civarı su çekerek küçük bahçenizde sulama yapabilirsiniz. Solar sulama için hobi bahçesi paketimizi inceleyebilirsiniz.

Tarımsal Sulama Sistemi Bileşenleri

Sulama sistemleri bitkileree suyun ulaşabilmesi için basınç oluşturma amaçlı sulama pompasına ihtiyaç duyar. Basınçlı suyun tarlaya ulaşması için güneş panelli su pompası sulama işlemini düzenli aralıklarla yapması gerekir. Eğer bu işlemi sürekli kontrol edemem diyorsanız akıllı pompa sistemlerinden faydalanın.

Elektrik temini konusunda sıkıntı yaşamamak adına uzak bölgelerde kuyu açtırabilir. Solar enerjili dalgıç pompa ile kuyudan ekinlerinizi maliyetsiz bir şekilde sulayabilirsiniz. Akülü güneş enerjili su pompası sistemleri ile sulama işlemini gece boyunca devam edebilirsiniz.

Güneş panelli tarımsal sulama sistemi kurulumunun en önemli parçası güneş paneli. Enerji üretimini sağlayarak pompanızın sulama işlemi için gerekli ihtiyacını sağlar. Böylelikle su boruları içerisinden yeterli basınçla tarlaya iletilen su bitkileri sular.

Günde 10 saat sulama ihtiyacı doğuran büyük alanda harcanan elektrik sizin için yük, güneş enerjili su motoru ile bu yükten kurtulun.

Güneş enerjili su pompası sistemi

Akıllı Sulama Sistemi

Dijital teknoloji her alanda yerini almaya devam ediyor. Çiftçilerimizin sulama işleminde de bizlere yardımcı oluyor.

Otomatik sulama sistemleri ile uzaktan kontrolde yüksek verim alınır. Günümüzde ise sadece bilgisayar üzerinden değil akıllı cep telefonu kontrollü güneş enerjili su pompası ile çiftçimizin yüzü gülüyor.

Özellikle akıllı sulama sisteminde sensörler ile nem oranı, su pH derecesi anlık olarak görülür ve hızlı bir şekilde müdahale edilir.

Dijital teknolojinin sağladığı imkanlar ile henüz tanışmadıysanız mutlaka Kampa Ticaret ile iletişime geçin.

Tekdüze tarımsal uygulamalar yerini bilimsel anlamda den doğru uygulanan tarımsal yöntemlere bırakıyor. Böylelikle akıllı sulama sistemleri akıllı güneş enerjili su pompası ile sera, tarla, bağ ve bahçelerin en iyi şekilde kontrol edilebilir olmasını sağlıyor.

Güneş Enerjili Su Pompası ile DC Sulama Sistemi

Dc (Doğru Akım) solar sulama sistemi, dc solar pompa ile üretilen elektriğin 220V AC akıma çevrilmeden kullanılmasıdır. Sadece panelle çalışan güneş enerjili su pompası sisteminde inverter veya sürücü olmadığı için ilk yatırım maliyeti daha az ve enerji kaybı yaşatmadan verimli çalışır. 

Çok derin kuyularda veya yüksek kapasite isteyen sistemler için öneremeyiz. Ancak güneş enerjisi ile dc solar pompa yatırımı yapmak istiyor iseniz en akıllıca yatırımı yapmış olacağınız aşikar.

Güneş Enerjili Su Pompası

Kullanılacak olan alan özelliklerine göre güneş enerjisi ile çalışan su motoru, güneş enerjisi ile çalışan tarımsal sulama sisteminin 1. derece önemli parçası diyebiliriz.

Güneş enerjili su pompası sistematiği

Günde 10 saate varan çalışma sürelerine dayanabilecek yapıda olması gerekir. Solar güneş panelleriyle uyumlu çalışan su pompaları tarım arazisi sulamak için oldukça fazla kullanılır.

Dc su pompaları içerisinde kontrol ünitesi barındırır. Kuyu, su kanalı ve havuz içerisinde kullanılan ihtiyacı uygun birçok güneş enerjili su pompası türü var.

Sadece panel ile çalışan sistemler olduğu gibi güneş enerjili pompaların inverter ile enerji dönüşümü sağlanan tipleri mevcut. Tüm bu güneş enerjili su pompası güneş paneli ile kuyudan su çekme için kullanabilirsiniz.

İstenirse akü destekli çalışan solar pompa tercih edilerek sulama işlemi gün içerisine yayılabilir. Genel manada küçük ve orta ölçekli alanda sadece panel ile çalışan akü destekli güneş enerjili su pompası verimli bir şekilde çalışır.

Mobil güneş enerjisi kullanılan römork sulama işlemleri için büyük ebatlı sulama işlemi yapılacak tarlalarda tercih edilir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı güneş enerjisi römork sulama sistemi büyük ölçekte sulama yapan çiftçileri cezbeder. Güneş enerjili su pompası seti önemli avantajları kolay bir şekilde kurulum yapılıyor ve taşınabiliyor olması.

Güneş enerjili su pompası sistemi
Güneş Enerjili Su Pompası EKO Set Kurulumu 2024 36

Solar Sulama Sistemi Nasıl Çalışır?

Güneş panelleri ve güneş enerjili su pompası , sabahın ilk saatlerinde hava aydınlanmaya başlar başlamaz devreye girer. Ancak güneşin doğuşu ile tam verimli çalışır.

Sabahın erken saatlerinden güneş batımına kadar sistem güneş enerjili su pompası çalıştıracak gücü sağlar. Öğle saatlerinde panellerin aldığı ışık yüksek seviyede olacağı için sulama işlemi yüksek seviyede olacaktır.

Sulama işlemini bitkilerin zarar görmemesi için gece yapmak isterseniz. Akülü sistemler ile enerjiyi depolayabilir ve istenilen saatte sulama yapabilirsiniz. Sitemizde varolan güneş enerjili su pompası sistemleri bulutlu günlerde de çalışır. Ancak yeterli güneş almayacağı için kapasitesinin %60’ını ancak kullanabilir.

Elektriksiz basınçlı su pompası ile günde 100 ton ihtiyacınızı gören bir sistem bulutlu günlerde 60-70 ton arasında su verimi ile çalışır. Dilerseniz elektriksiz su pompası ile elde edilen suyu depo veya havuzda muhafaza edin. Bu şekilde ihtiyacınız için gerekli olan suyu her zaman elde edebilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken yerleşim konumunuz ve mevsimsel şartlar. Genel deneyimlerimizden ortalama bir değer vererek örneklendirdik.

Güneş panelleri ile dalgıç pompa çalıştırma için gece sulama yapmak için elektriği akü ile depolama yerine suyu depolayın. Bu şekilde kurulan güneş enerjili su pompası sistemi, havuz tipi depolama daha az maliyetlidir.

24 Volt Güneş Paneli Bağlantı Şeması

Tabii, güneş panelleri bağlantı şeması hakkında size yardımcı olabilirim. Aşağıdaki şemada, 24 volt güneş panellerinin seri bağlantısı gösterilmektedir.

+---[+]-[PANEL]-[-]---[+]-[PANEL]-[-]---[+]-[PANEL]-[-]---+
|                                                         |
|                                                         |
|                                                         |
|                                                         |
|                                                         |
|                                                         |
|                                                         |
|                                                         |
+---------------------------------------------------------+

Bu şema, üç adet 24 volt güneş panelinin seri olarak bağlanmasını göstermektedir. Seri bağlantı, güneş panellerinin toplam voltajını arttırırken, amper değerini sabit tutar. Bu bağlantı şekli, 24 volt veya daha fazla gerektiren şarj kontrol cihazları veya bir şebekeye bağlı invertörlerle kullanılabilir .

Tarımsal Sulamada Güneş Enerjisi Desteği

Tarımsal sulamada güneş enerjisi kullanımı, çiftçilerin enerji maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olabilir. Türkiye’de, tarımsal sulama için güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek amacıyla hibe destekleri sağlanmaktadır.

2022 yılında, tarla sulama sistemleri ve güneş enerjili sulama sistemleri de hibe kapsamına alınmıştır. Bu hibeler, %50’ye kadar yatırım desteği sağlamaktadır .

Ayrıca, tarımsal sulamada güneş enerjisi yatırımlarına önemli destek sağlanmaktadır. Sulama birliklerine ve tarımsal üreticilere, güneş enerjisi yatırımları için yüzde 100’e varan faiz indirim oranıyla 7,5 milyon lira üst limitli olacak şekilde kredi kullanma imkanı getirilmiştir .

Güneş Enerjisi Tarımsal Sulama Sistemleri Fiyatları

Güneş enerjili tarımsal sulama sistem fiyatları arazi durumu, panel miktarı ve su ihtiyacına göre artar. Sistemin en pahalı parçası enerji dönüşümünü sağlayan güneş paneli.

Güneş enerjili su pompası sistemi parça parça satın alabilirsiniz. Ancak panel, kontrol kutusu ve su pompası paket sistem tercih edin. Bu şekilde uygun fiyatlı güneş enerjili su pompası seti alabilirsiniz.

4 Hp( 3kW) ile 40 hp (30kW) arası güçte çalışan monofaze, trifaze su pompası sistemleri var. Uygun panel, konstrüksiyon, sürücü ve panolama (sigorta ve yıldırım koruma) güneş enerjili su pompası paketlerini sizler için oluşturduk. Güneş enerjisi ile çalışan su pompası fiyatları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Paket güneş enerjili su pompası, solar sulama sistemi fiyatlarını inceleyerek paket fiyatlarından yararlanabilirsiniz. Güneş enerjisi ile kuyudan su çıkarma fiyatları, uzaktan kuyu kontrol sistemleri fiyatları sizlerle.

Kurulum için Bursa ilinde servis hizmetimiz mevcuttur.

Tüm Türkiye’ye kargo hizmeti veriyoruz.

Size en uygun güneş enerjili su pompası fiyatları sistem tasarımı ve uygulaması için iletişime geçin.

Solar pompalar hakkında detay bilgi için solar pompa kategorimizi ziyaret edin.

6 Yorum

  1. Çok detaylı bilgi vermişsiniz ve çok net ifadelerle anlatmışsınız. “Gece sulama yapmak için elektriği akü ile depolama yerine suyu depolayın” sonuna kadar bu ifadeye katılıyorum. Elinize sağlık

    1. Teşekkürler Levent Bey, güneş enerjili sulama pompaları hakkında merak ettiğiniz tüm solar pompa içeriklerini sizlere sunmaya çalışıyoruz. Sizlerden ricamız bizi takipte kalmanız ve tüm konularda eksik bilgilerimiz için sorularınızı yöneltmeniz. İyi günler diler teşekkür ederiz.

  2. Daha yeniyim , araştırma içerisindeyim..
    En ince ayrıntısına kadar , aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

    1. Merhaba Mehmet Bey asıl biz teşekkür ederiz. Sizlerin daha detaylı sulama tesisatı bilgisine ulaşması için önerilerinize her zaman açığız. İyi günler dileriz.

  3. Merhabalar benim dalgıç motor var 2. 5 kw

    Solar panel ve sürücü ve çelik korsesyon lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu