3 Adımda Drenaj Dalgıç Pompa Kurulumu

Drenaj dalgıç pompa kurulumu nasıl yapılır? Basit ama etkili tasarımıyla, dalgıç pompalar çeşitli görevler için, havuzdan su basmaya veya bir bodrum boşaltmaya kadar pek çok alanda kullanılabilir.

Pompalamaya başlamadan önce, bir drenaj noktası bulmanız ve elektriği bağlamanız gerekir. Hortumu pompaya bağlayın, ardından bir güç kaynağına takın.

Zor bir kurulumu varmış gibi görünse de aşağıda paylaşacağımız püf noktalar ile pompalarınızın ömrünü uzatabilir, tamir masraflarıyla karşılaşmak zorunda kalmazsınız. 

Drenaj Dalgıç Pompa Kurulumu ve Montajı Nasıl Yapılır?

1. Drenaj Noktası Seçin;

Drenaj Dalgıç Pompa Drenaj Noktası Seçimi Önemli

-Çok fazla su pompalıyorsanız büyük bir drenaj sistemi bulun. Havuzlar veya derin su basmış bodrum katları gibi,  büyük alanlara su taşmalarını önlemek için daha büyük drenaj sistemlerine pompalanması gerekir.

Yerel kanalizasyon gibi yüksek drenaj kapasitesine sahip bir sistem seçin.
Kanalizasyonlar genellikle drenaj sistemleri için en iyi seçeneklerdir.

drenaj noktasi secme

-Orta derecede su için bir oluk veya yağmur suyu kanalizasyonunu seçin. İstenmeyen suyu pompalarken, genellikle bir oluk ya da yağmur suyu kanalizasyonunu kullanabilirsiniz.

Pompalarken, hortumun bir ucunu suyun tahliye edileceği yerden, diğer ucunu drenaj noktasına aktığı yere doğru konumlandırdığınızdan emin olun.

Dalgıç Pompa Kurulumu için drenaj noktasını tespit edilmeli

-Az miktarlarda suyu oluklara veya yakındaki yere dökün. Su,  kimyasal olarak işlenmişse, oluk seçeneğini kullanmalısınız.

Düz bir çatı üzerinde toplanan su gibi temiz su ise, oluk veya zemin kullanabilirsiniz. Suyu kolayca ve güvenli bir şekilde absorte edebilecek bir oluk ya da çimenli bir eğim seçin.

drenaj baglantisi

-Hortum nozulunu drenaj alanına yerleştirin ve hortumu açın. Hortumunuzun drenaj noktasına ulaşacak kadar uzun olduğundan emin olun ve pompalamaya başlamadan önce iyice yerleştirin.

Hortumu doğrudan drenaj alanına bakacak şekilde yerleştirin. Hortumun geri kalanını boşaltma gerektiren alana geri çekin, ardından drenaj dalgıç pompaya bağlayın.

2.Drenaj Dalgıç Pompa Kurulumu

dalgic pompa kurulumu 2

-Elektriği kapatınız. Pompanın ve sistemlerin kuru çalışmasını önlemek için, elektriği mutlaka kapatın. Bu, bir havuz, sıcak küvet, kuyu veya su basmış bodrum için tüm drenaj dalgıç pompaları, filtreleme sistemlerini, ışıkları veya elektrik kaynaklarını içerir.

Drenaj Dalgıç Pompanızı Tahliye Alanına Yerleştirin

-Boşaltmaya başlamadan önce hortumunuzu pompaya bağlayın. Drenaj dalgıç pompa kurulumu için pompanın üstündeki hortum bağlantısına bir bahçe hortumu veya bir drenaj hortumu takın. Pompayı kullanmadan önce bağlantının sıkı ve emniyetli olduğundan emin olun.


Temiz suyu boşaltırken standart bir bahçe hortumu kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, kirli veya kimyasal olarak arıtılmış su için ayrı bir hortum kullanmanız gerekir.

flator

Drenaj dalgıç pompa kurulumu için şamandıra anahtarının bağlı olduğundan emin olun. Tasarımlar üreticiler arasında farklılık gösterebilir – bazı şamandıralı anahtarlar 2 küçük siyah silindir gibi görünürken, diğerleri parlak renkler ve küçük, düz, yuvarlak şekillere sahiptir.

Şamandıralar genelde siyah kablo ve su geçirmez bir bağlantı ile bağlıdır. Şamandıra pompanıza zaten bağlıysa, pompalamaya başlamak için ürün hazır!

pompa nasil calisir

-Pompayı yakındaki bir güç kaynağına takın. Drenaj dalgıç pompa kurulumu için su geçirmez bir güç kablosuna sahip olacak. Bu yüzden tek yapmanız gereken onu fişe takmak! Dış mekan çıkışı gibi yakındaki bir güç kaynağını bulun veya ekstra uzunluğa ihtiyacınız varsa, uzatma kablosu kullanın.

dalgic pompa nasil kuruluyor

-Pompayı içine bir bardak su dökerek hazırlayın. Bu, drenaj dalgıç pompa kurulumu için iç sistemi üzerinde başlatmayı kolaylaştırır.

Bu ilk hazırlama, pompanın suya daldırdığımızda başlaması gereken süreyi kısaltabilir ve bu da genellikle birkaç dakika alır.
Bir bardak su döktüğümüzde, kuru çalışmasını ve zaman  kaybını önlememiş oluruz.

3.Drenaj Suyu

Drenaj Dalgıç Pompa Filtresi

-Suda çok fazla kalıntı varsa filtre süzgeci takın. Filtreyi, herhangi bir küçük parçaya emilmesini önlemek için suya daldırmadan önce doğrudan drenaj dalgıç pompa kurulumu için bağlayın. Su kaynağının altında çok fazla çökelti varsa, filtrenin mümkün olduğu kadar suyu boşaltıktan sonra temizleyin.
Filtre, pompadaki giriş alanına bağlanmalıdır. Parçayı ana pompaya bağlamak için üreticinin talimatlarına uyun.
Filtre kullanmak aynı zamanda para ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar!
Su özellikle çamurluysa, kirli su pompalamak için yapılmış bir drenaj dalgıç pompa  almak isteyebilirsiniz.

drenaj dalgic pompa kurulumu 2

-Pompayı suyun en derin kısmına bırakın ve çalışmasını bekleyin. Drenaj dalgıç pompa kurulumu aşamasının en önemli kriteri susuz çalışmasını önlemek için en derin alanda kalmalıdır.

Şamandıra anahtarı, yeterince derin su algıladığında otomatik olarak pompayı açar, ancak düşük bir su seviyesi tespit ederse otomatik olarak pompayı da kapatacaktır.

Drenaj dalgıç pompa kurulumu önemli bir nokta en derin alanda tutulması, pompanın açık kalmasına ve suyun büyük kısmının boşaltılmasına yardımcı olacaktır.
Bodrumunuzu boşaltıyorsanız, pompayı en alçak noktaya veya en açık su alanına bırakın. Çok fazla engel veya döküntü bulunan bir alana daldırmaktan kaçının.

drenaj dalgic pompa kurulumu

-Su seviyesi değiştikçe pompaya göz atın. Drenaj dalgıç pompa kurulumu yaptıktan sonra çalışırken ilerlemesini yakından takip edin. Şamandıranın pompanın durmasını tetikleyip tetiklemediğini kontrol edin ve pompanın sorunsuz çalışmasını sağlamak için tıkanıklıkları veya kalıntıları temizleyin.

dalgic pompa kurulumu

-Pompayı, tahliye etmeye devam ederken suyun en derin kısmına taşıyın. Şamandıra düşük su seviyelerini algılamaya devam ederse ve tahliye  yapılmadan önce pompayı kapatırsa, pompaya zarar verebilir.

Drenaj dalgıç pompa kurulumu sonrası en derin yerlere ve pompanın girişini engelleyebilecek büyük çöplerden uzak bir yere kadar sıkıca tutmaya devam edin.

Dalgıç pompa nasıl kurulur

-Su seviyesi tahliye için çok düşük olduğunda pompayı hemen kapatın. Drenaj dalgıç pompa kurulumu yapıldıktan sonra susuz çalışmasına izin vermeyin! Bu, pompaya zarar verebilir. Pompayı sökün ve güç kaynağından çıkarın, ardından hortumu çıkarın. 

İşlem tamamlandı. 

Tabi bu anlattıklarımız genellikle temiz su ve yağmur suyu tahliyesinde geçerli  olsa da, yemekhane atıkları, kanalizasyon giderleri, kimyasal atıklar içinde kısmen benzer. Fakat hepsi uzmanlık ve tecrübe gerektirir.

Dalgıç Pompa Nedir? ve drenaj dalgıç pompaları hakkında ki yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Aldığınız/ alacağınız bir Dalgıç Pompa yada Drenaj Dalgıç Pompanın kurulum ve montajıyla alakalı üreticiyle iletişime geçebilir ya da 444 5 622 Çağrı Merkezinden Tekniker arkadaşlarımıza ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Drenaj Dalgıç Pompaların Kurulum Ve Montajı ile ilgili başka sormak istedikleriniz var mı?

Bahsedilmeyen bir şey kaldı mı?

Yorum yaparak belirtebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu