Sağlıklı Bir Yaşam İçin Temiz Havanın Faydaları 2024

Başta beyin sağlığı ve tüm organlarımızın besin kaynağı temiz hava. Temiz havanın faydalarına yönelik yapacağınız her alışveriş sağlığınızı olumlu etkiler. Çevre kirliliği sağlığımız açısından büyük bir tehdit oluşturuyor.

Sanayileşmenin ve artan nufüs artışıyla birlikte özelikle büyük şehirlerde oksijen oranı hızla düşmektedir.

Oksijen; canlı vücudundaki kanı temizlerken, kirli gazları da dışarı çıkartmaktadır, kasları esnetir, ritm ve denge duyusunu geliştirir, fiziksel olarak yeniler, stres azaltır, konsantrasyonu artırır. Vücuda giren oksijenin %20’lik bir kısmını beyin tek başına kullanır.

Sanayi çevreleri kirli hava sorunlarına yol açar

Temiz Havanın Faydaları için Havalandırma Fanı Kullanılmalı

Türkiye’de kayıtlı olarak 23 Milyon, kaydı olmayansa kesin olmamakla beraber 5 Milyona yakın çalışan bir nüfus söz konusu. İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerde sanayileşmeyi ve göçü göz önüne aldığımızda hava kirliliğinin de buna bağlı olarak arttığını görmekteyiz.


Bu çalışan nüfusun büyük bir çoğunluğu üretim alanında hizmet verirken gün içerisine yaklaşık 8-10 saatlik bir kısmı kapalı alanlarda geçirmektedir. İşletme sahipleri bu tarz kapalı alanların havalandırmasını verimli hale getirmek için fan ve aspiratörler kullanabilir.

Kapalı alandaki havalandırmanın iyileştirmesi, işçi sağlığını önemli ölçüde iyileştirirken üretimi de arttıran bir unsur olacaktır.

Fanlar farklı işletmelerin farklı ihtiyaçları doğrultusunda farklı şekillerde çeşitlilik gösterebilir.

-Hava sıcaklığının yüksek olduğu yerlerde sıcak hava tahliyesi, koku duman ve kirli havanın atılması için büro, ev gibi yerlerde ev tipi aksiyel fanlar,

-Hava sıcaklığının yüksek olduğu yerlerde sıcak hava tahliyesi, endüstriyel makineleri soğutma amaçlı endüstri binalar, depolar, garajlar, umuma açık binalar, boyahaneler gibi alanlarda Endüstriyel Fanlar,

%25 iskonto ile Kampa’da

-Hava sirkülasyonuna ihtiyaç duyulan alanlarda sera, büyük atölye, toz ve buharın olduğu ortamlarda Sirkülasyon Fanları

kanal tip dündar fan modelleri
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Temiz Havanın Faydaları 2024 4

-Kümes, ağıl gibi yerlerde kutu Fanlar

Havalandırma fanlarını panjurlu ya da panjursuz olarak temin edilebilir.

-Kanal veya boru uygulamalarında kullanılmak üzere restaurant, lokanta vb yerlerde Yuvarlak Kanal Fanları veya Dikdörtgen Kanal Fanları,

-Aksiyel fanların basınç ve debilerinin yetersiz kaldığı kanal uygulamalarında, katı yakıtlı kalorifer kazanlarında, genel ve endüstriyel binalarda radyal fanlar, kullanılır.

Kampa fanlar olarak önde gelen Fan ve aspiratör markaların bayiliğini yapmakta, ihtiyaçlarınız doğrultusunda en doğru ürünü bulmak için hizmet vermekteyiz.  Fan ve aspiratör çözümleriniz için bizimle iletişime geçin. Fanlar konusunda detay bilgi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu