Fanlar

Bodrum Havalandırması 3 Başlıkta Nasıl Olmalı?

Bodrum havalandırma genellikle yeraltında olduğu için, çok fazla nem biriktirir. Bu nem; güneş ışığı eksikliği ile birlikte küflerin neden olduğu kokular havanın temizlenmesi gereği duyulur.

“Bodrum havalandırması nasıl olmalı?” sorunun cevabını bu makalede bulabilirsiniz.

Ayrıca, sızdıran borular gibi kontrol edilmesi gereken başka sorunlarda olabilir. Bir bodrum katının daha iyi kokması için biraz çaba harcamanız gerekir.

Rutin olarak banyo, tuvalet ve mutfak aspiratörü havalandırdığınız gibi  aynı şekilde bodrum havalandırma özveri ister.

Havalandırma delikleri, hava kütlelerinin hava kanallarının içerisinde cebri havalandırma sağlayarak hava değişimi gerçekleştirir.

Bodrum havalandırma yeterince yapılmaz ise, oluşan nem ve kötü kokular, konutunuza ve eşyalarınızın zamanla çürümesine sebep olabilir.

Doğal havalandırma ile sağlanmayan hava sirkülasyonu havalandırma kanalının sayesinde hava değişiminin yeterli olmasını sağlar.

Öncelikle kokunun kaynağını bulalım. Mikro iklim özel bir evde havalandırma cihazlarının aynı zamanda hava besleme ve egzoza bağlı olarak temizlenmesini sağlar.

1-Bodrum Havalandırma Kokunun Kaynağını Bulmak

Bodrum Havalandırma

  • Bodrumdaki kanallara bak! Lavabolar, çamaşır-bulaşık makine giderleri, düzenli olarak kullanılmadıkları takdirde kuruyabilir. Bu giderlerin dibinde biriken su buharlaşır.
  • Su olmadığı taktirde, zamanla buharlaşan atık su, bodrumunuza kanalizasyon gazı verir. Bu sorunu drenajlara su ve yemeklik yağ dökerek düzeltebilirsiniz.Bodrum havalandırmasının püf noktaları
  • Tuvalete bakın. Ülkemizde pek yaygın olmasa da bazı bodrumlarda tuvalet bulunabiliyor. Tuvaletinizi birkaç hafta boyunca kullanmadıysanız, giderdeki su buharlaşabilir.
Bodrum havalandırması için kokunun kaynağını bulun

Kanalizasyonda olduğu gibi, kanalizasyon gazı yükselebilir ve tuvaletten sızabilir. Yine de, bu sorunun çözümü basittir. Sadece tuvaleti suyla yıkamanız gerekiyor.

  • Bodrumdaki kumaşları kokla! Artan nem nedeniyle, kumaşlar çok fazla nem emer. Kumaşlar yeterince sık temizlenmediği takdirde kokmaya başlayabilir.
Bodrum Havalandırma Böcek Fare Kokuları

Mobilya, kıyafet, battaniye vb. düşünebilirsiniz. Kumaşın küf kokusu varsa, temizlenmeli veya atılmalıdır.

  • Haşere Temizliği ! Bodrum duvarlarınızın arkasını ve kıyı köşelerini kontrol edin. Siyah küf ve ölü (veya canlı) haşereleri arayın. Tavan döşemesini kontrol edin
  • Tavan döşemesini ve küçük kapıları kontrol edin! Herhangi bir küf belirtisi var mı yok mu diye bakın. Tavan döşemesinin dökülmesi ve renk bozulmasına da bakın. Boru sızıntılarını kontrol edin
  • Bodrum havalandırma için boruları sızıntı açısından inceleyin! Borulardaki kaçaklar kötü kokuya neden olan diğer bir neden.  Etrafında yürü ve tüm boruları kontrol et.

Su damlıyor veya sızıyormuş gibi görünüyorsa eklem yerlerini kontrol edin. Sızıntıları tespit etmek zor olabilir, bu yüzden emin değilseniz bir tesisat ustası çağırın.

2- Bodrum Havalandırma Kokuyu Ortadan KaldırmakBanyo havalandırması için kokuyu ortadan kaldırmak

  • Su veya sıvı yağları kanalizasyona boşaltın. Kanalizasyonlardan yayılan kanalizasyon kokusundan kurtulmak, genellikle drenler boyunca bir sürahi su dökerek halledilebilir.
  • Suyu ekledikten sonra, 2 yemek kaşığı (30 ml) sıvı yağını drenaja boşaltın. Sıvı yağ, suyun hızlı bir şekilde buharlaşmasını önlemek için bir sızdırmazlık elemanı görevi görecektir.Küflü eşyalardan kurtulun
  • Tüm küflü eşyalardan kurtulun. Eşyalardaki küf kokusunu hissettiğinizde , 2 seçeneğiniz vardır: Küflenmeyi önlemek için, eşyanızı atmayı deneyin. Eğer atılmayacak bir şeyse, temizlemeyi deneyin. Bodrum havalandırması kitapların saklanması
  • Kitap ve kağıtları hava geçirmez kaplarda saklayın. Kitap ve kağıtlardan küf kokusunu temizlemek çok zor olabilir.
  • Onları saklarsanız, kokular tekrar nüfuz eder. Kitap ve kağıtlarınızı atmak istemiyorsanız, bunları hava geçirmez bir kapta saklamanız gerekir. Havalandırma
  • Mobilyaları havalandırın. Eğer küf kokusu mobilya ve kilim gibi eşyalara işlemişse, onları dışarı çıkarmanız gerekir. Güneş ışınları nemi dışarıya çıkartacaktır.
  • Onları birkaç saat boyunca havalandırılmalı ve güneşte kurutulmasına izin verilmeli, kokuyu taşıyabilecek toz ve diğer parçacıklar süpürülmeli.Depo temizleme
  • Boraks ile Temizleyin. Boraks, mantarı öldüren doğal bir mineral temizleyicidir. Bodrumlar için mükemmel bir temizleyici olmasının nedeni budur.
  • Kullanmak için 1 kova (240 ml) boraks ve 1 galon suyu (3.8 L) bir kovaya dökün. Ardından, duvarları ve zeminleri çözelti ile fırçalamak için bir fırça kullanın. Boraks kalıntısını gidermek için suyla durulayarak temizlemeyi izleyin.Bodrum havalandırma
  • Bodrumunuzu havalandırın. Bodurlaştıktan sonra, kurutma işlemine yardımcı olmak için biraz temiz hava getirin. Pencereleriniz varsa, onları açın.

Pencereniz yoksa, kapınızı açın ve hava sirkülasyonuna yardımcı olmak için alt katta bir fan yerleştirin.

Genellikle pencere ve kapıları açıp kapatmak için sürekli bodrumu ziyaret etmek zorunda kalabilirsiniz.

Fakat fanlar bodrum havalandırması için sizi bu iş yükünüzden kurtaracaktır, güvenli ekipmanlardır.

3- Bordrum Havalandırma için Kokuları Önleme

Bodrum havalandıması nasıl olmalı

  • Kokunun sebebini düzelttiğinizden emin olun. İlk önce kokunun kaynağını bulup ikinc aşamada ise düzelme işlemi yaptık.
  • Örneğin, sızdıran bir borunuz varsa, sabitlendiğinizden emin olun. Ya da bir haşere problemi bulursanız, en kısa zamanda bununla ilgilenin.  Bodrum havalandırması için nem giderici
  • Nem alma cihazı ve bodrum havalandırma fanı satın alın. Nem alıcıları ev geliştirme mağazalarında ve bazı süpermarketlerde satın alınabilirsiniz. Bir nem giderici fazla nemi engeller. 
  • Bodrum katınızda kuru bir ortam sağlar, küf ve küf oluşumunu engeller. Havalandırma fanı ise sürekli ortama temiz hava akışı sağlayacak, kötü kokulara teslim etmeyecektir.
  • Havalandırma fanları içinde www.kampa.com.tr yi ziyaret edebilirsiniz.Koku emici
  • Koku emici kullanın. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç öneri soda, kedi kumu ve kömür briketleri, naftelin.
  • Bir kova veya büyük bir kap seçin ve seçtiğiniz emici ile yaklaşık yarısını doldurun. İsterseniz çoklu kova kullanabilirsiniz. Kovanızı bodrum katınızda bırakın ve küf problemlerini azaltmak için ayda bir değiştirin.Bodrum havalandırması nasıl olmalı
  • Bodrum havalandırma için evinizin havalandırma sistemine bağlayın. Havalandırma sisteminize bağlı değilse, bunu yapmak iyi bir fikir olacaktır.
  • Havalandırma sistemi eklemek nemi  uzak tutacaktır. Yalnız, bodrum katın havalandırma sistemine eklenmesi masraflı olacaktır.

 

Bodrum Havalandırmasıyla  ilgili başka sormak istedikleriniz var mı?  

Bahsedilmeyen  bir şey kaldı  mı?

Yorum yaparak belirtebilirsiniz…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu