Petek Temizleme Makinası

Chiller Soğutma Eşanjör Temizliği Nasıl Yapılır ?

Tüm binaların klima ihtiyacı var fakat fazla büyük bina hastane, sanayi gibi yerlerde merkezi bir soğutma sistemi Chiller kullanılır.

Merkezi soğutma sistemlerinde maliyeti düşürmek için daha büyük bir soğutucu kullanmak gerekir.

Chiller soğutucu görevi görürler, soğutulmuş su üretirler. Binalar da üretim, güneş ışınları, insan sayısı fazlalığı gibi sebepler fazla ısı üretir.

Su soğutmalı chiller soğutma kulelerini kullanır, istenmeyen ısıyı atmosfere yaymak için bir klima ünitesi gibi, konderserlerinden hava üfler.

Chiller Nasıl Çalışır?

Chiller Soğutma Çalışma grafiği

Chiller yani soğutucular, evaporatör ve konderser arasında istenmeyen ısıyı hareket ettirmek için soğutucu gaz kullanırlar.

Soğutulmuş su, evoparatörde üretilir ve bu istenmeyen ısıyı toplamak ve soğutulacak evaporatöre geri getirmek için ayrı bir pompa tarafından bina etrafına gönderilir.

Isıyı toplar ve kondensere taşır. Konderser bu istenmeyen ısıyı bir pompa tarafından soğutma kulelerine atmosfere göndermek için gönderdiği başka bir döngüye koyar veya bir fanın ısıyı havaya uçurduğu bir soğutma bobinine gönderir.

Soğutma Kuleleri

Soğutucu tarafından emilen ısı enerjisinin sistemden atmosfere geri gönderilmesi gerekir. Soğutma kuleleri olarak adlandırılan buharlaştırmalı ısı rejesiyon cihazları genellikle büyük sistemlerinde su sıcaklığını düşürmek için kullanılır.

Chiller Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Chiller Soğutma Eşanjör Temizliği

Tüm bu döngü göz önüne alındığında chiller soğutma sistemleri ve soğutma kuleleri su ile çalıştığından zamanla sistem içerisinde tortu, kireç, balçık, yosun gibi yapılar oluşturacak, bakteri üretebileceği için hava yoluyla bulaşan hastalıklara sebep olacaktır.

Soğutuculardan ilk günkü gibi verim almak ve sağlıklı kullanmak için periyodik olarak soğutucu bakımı yapılmalı, sistem temizliğine dikkat edilmelidir. Rutin soğutucu bakımı olmadan enerji kullanımı birkaç yıl içerisinde iki katına çıkabilir.

Tesisler, chiller sistemlerinin düzenli bakımını yaparak, enerji maliyetlerini düşürebilir, operasyonel verimliliği artırabilir, güç yüklerini azaltabilir ve işçilik, ekipman ve diğer ilgili maliyetler üzerinde tasarruf sağlayabilir.

Doğru aletlerin kullanılması ağır tortuları yumuşatır, çamur yosun gibi yumuşak birikintileri de temizlemer. Kampa Sistem Temizleme Makineleri bu temizleme için kullanabileceğiniz ideal ve ekonomik bir üründür.

Ayrıca kimyasal kireç sökücüler temizleme işleminin olmazsa olmaz parçasıdır. Periyodik kireç sökme işlemi sistem içerisindeki ileriye yönelik birikimi önlemek adına gereklidir. Bu temizlik işlemi işletme maliyelerini düşüreceği gibi cihazın kullanım ömrünüde uzatacaktır.

Sistem temizliği konusunda daha fazla detay bilgi için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu