Pompalar

Havalı Pompalar Nasıl Çalışır? 2024 Güncel

Hava ile çalışan çift diyaframlı havalı pompalar, her boyuttaki tesislerde ve farklı sektörlerde kullanılmaktadır.

Petrokimyasaldan yiyecek ve içeceklere kadar, bu pompalar popüler ve çok yönlüdür. Eşsiz tasarımı, yüksek aşındırıcı veya viskoz ürünlerin aktarımı için idealdir. Ama havalı pompalar nasıl çalışıyorlar?

Havalı Pompalar

Havalı pompalar, bir güç kaynağı olarak basınçlı hava kullanan bir tür pozitif yer değiştirme pompasıdır. Sıkıştırılmış hava, odacıkların eş zamanlı olarak hareket etmesini sağlayan bağlantılı bir şaft ile bir odadan diğerine kaydırılır.

Havalı pompaları benzersiz kılan ana unsur, bir elektrik motoru yerine ayrı bir hava kompresöründen basınçlı hava kullanmaları.

Havalı Pompalar Nasıl Çalışır?

Havalı pompalar pistonlu elastomerik diyaframlar ve sıvıyı pompalamak için çekvalf kullanır. Sıvı hazneler, ortak bir girişten çekilen ve tek bir çıkıştan boşaltılan sıvı ile doldurulur ve boşaltılır.

havali pompalar nasil calisir 2
havali pompalar nasil calisir 1
havali pompalar nasil calisir

Pompa, dört çekvalf / bilye, iki diyafram, pompanın ortasındaki çubuk tertibatı ve iki hava valfinden oluşur.

İki diyafram akışkan bölümleri içine ve dışına doğru hareket eder; diğeri deşarj olduğunda bir diyafram emişte olacaktır.

Emme modundayken, diyafram sıvı kısmından dışarı akarken, sıvıyı pompaya çekerek düşük basınçlı bir bölge oluşturur.

Daha sonra diyafram, ürünü bilya / çek valflere ve çıkışa kadar zorlayan sıvı bölümüne geri hareket eder, bu deşarj modudur. Çubuk tertibatı, diyaframlar arasındaki hava basıncını, yanlardan yana kaydırmak için hareket ettirir

Çekvalfler, diyaframların oluşturduğu basınçla yukarı ve aşağı hareket ettirilen toplara sahiptir, bunlar vanaları açar ve kapatır.

Uygulamanın katı geçme şartlarına bağlı olarak, top veya flep çek valflerinin kullanılması yaygındır. Bu valfler, pompalanan sıvıdaki basınç farklarını kullanarak çalışır.

Hava ile çalışan çift diyaframlı pompalar, iyi emiş yüksekliği özelliklerine sahiptir. Nispeten yüksek miktarda kum ve katı içerikli çamurları veya bulamaçları işleyebilir.

Kampa Ticaret ;

Uzun yıllardır ana bayii olarak birlikte çalışmış olduğumuz GÜNALSAN firması 2002 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kurulduğu günden beri diyaframlı transfer pompası imalatı yapmaktadır. Müşterilerine HUGE PUMP markası altında hizmet vermektedir.

Ürün çeşidi olarak havalı diyaframlı pompaların plastik gövdeli, alüminyum gövdeli, döküm gövdeli ve paslanmaz gövdeli olarak çeşitli kimyevi maddelerin kullanımına uygun şekilde birçok çeşidi üretilir.

Kendi içinde diyafram çeşitlerde değiştirilerek farklı tipteki ve farklı oranlardaki kimyevi maddelerde kullanılabilmektedir ve havayla çalıştıkları için Exproof yani yanıcı ve patlayıcı maddelerin aktarımında kullanılabilirler.

Bunların dışında yine kimyevi maddelerin aktarımı için elektrikli plastik gövdeli pompaların üretimini ve farklı pompa sistemlerininde ihracatını yapmaktadırlar. Yeni ürün gruplarını bünyesine katmak için çalışmalarına devam etmektedirler. Kalite ve uygun fiyatı ön planda tutan bir firmadır. 

Yıllardır birlikte çalışmış olduğumuz firmamızın bölge bayiliği ve servisliğini yapmaktayız ve ürünleri online olarak en uygun fiyata tüm Türkiye’ye ücretsiz kargoyla göndermekteyiz. Sizi memnun edecek herkese uygun bütün ödeme sistemlerimiz mevcuttur.

Eğer havalı pompalarınızın herhangi bir arızası varsa ürünü teknik servise gönderebilir, tamir ve bakımlarını yaptırabilirsiniz.

Havalı Pompalarla ilgili başka sormak istedikleriniz var mı?  

Diyaframlı Pompaları merak ediyorsanız tıklayın.

Bahsedilmeyen  bir şey kaldı  mı?

Yorum yaparak belirtebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu