Kampa Pro 2 Petek Temizleme Makinesi

Bu makalemizde sizlere Kampa Pro 2 petek temizleme makinalarından, ısıtıcı, rezistanslı modeli anlatacağız. Genel anlamda Pro-1 ile aynı özelliklere sahip fakat ekstradan bu modelde ısıtıcı özelliği mevcut.

Kampa Pro 2 Özellikleri

Kısaca özetleyecek olursak;

-Kampa Pro 2 son derece şık bir görünümü vardır, temizliğe gittiğiniz yerlerde profesyonel bir imaj bırakırsınız,

19 kg ağırlığı bulunmaktadır ve kimyasala dayanıklı olarak komple polietilen plastik gövdeden üretilmiştir. Gövdenin et kalınlığı yarım santimetredir düşme ve çarpmalarda kırılma çatlama gibi sorunlar yaşamazsınız.

-Üst kapak kısmı 22 santimetre genişliğindedir, modern görünümlü şık bir kapak kullanılmıştır ve kilit sistemi mevcuttur. Kapağın altında sepet filtresi bulunmaktadır. Çok pratik bir şekilde çıkartılıp temizlenebilir. Ayırıcı makine çalışırken kapağı açıp kirliliği kontrol edebilirsiniz.


-Kampa Pro 2 ön tarafında termometre sıcaklık göstergesi bulunmaktadır. Sıcak su ile temizlik yapıyorsanız suyun sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Termometre makine üzerine gömme bir şekilde monte edilmiştir. Makinanın düşme yada darbe alma durumunda zarar görmez.


Kampa Pro-2 Petek Temizleme Makinesi arka görünüm

-Kampa pro 2, makinanın arka kısmına gelecek olursak, start-stop açma kapak düğmesi su geçirmez ışıklı düğme ile birlikte ısıtıcı rezidans için bir düğme daha bulunmaktadır.

-Tuşların yanında basınç göstergesi manometre makinanın kaç barda çalıştığını gösterir buradan sistemde tıkanıklık olup olmadığını tespit edebiliriz.
-Makine çalışırken ne kadar düşük basınçta çalışırsa o kadar iyi temizlik yapacaktır birazdan bu konuya da değinecem.
-Orta kısımda makinanın gidiş ve dönüş bağlantı kısımları bulunmaktadır.


-Kampa Pro 2 hortumlarına bakalım, makinamızla birlikte 3 adet hortum gelmektedir 2 adet 2,5 metrelik radyatör bağlantı hortumu 1 adet 3 metrelik tahliye hortumu.
Hortum uçlarında kulaklı oynar başlıklı rekor kullanılmaktadır bu sayede anahtar kullanmaya gerek olmadan hortumları elle söküp takabiliyoruz.

-Kampa Pro 2 en önemli parçası olan pompa kısmında 0,60 kw 0,80 hp gücünde plastik gövdeli jet pompa kullanılmaktadır bu pompa 4 bar basınç yapabilir ve 60 litre /dakika sıvı aktarabilir. Motor bakır sargılıdır ve aynı zamanda termik korumalıdır makinamız için özel üretilmiş bir motordur.

Petek temizleme makinamızda kullanılan pompanın plastik gövdeli olmasının sebebi temizlik yaparken içerisinden geçecek olan kimyasal ve tortuların pompa kısmını aşındırmaması içindir.

Çünkü kimyasal ve tortular metal gövdeli motorları aşındırarak basıncının ve debisinin düşmesine ya da arıza yapmasına sebep olurlar, bu şekilde arızalar yaşamadan müşterilerimiz makinaları uzun yıllar kullanabilsin diye plastik gövdeli olarak üretiyoruz ve makinamıza o kadar güveniyoruz ki motor yanması da dahil olmak üzere makinalarımıza 2 yıl tam garanti veriyoruz.

Kampa Petek Temizleme makinalarında 4 farklı model bulunmaktadır. Pro 2 modeliyse 4 bar basınca sahip tek yönlü Isıtıcı Rezistanslı tesisat temizleme yapabilen bir makinadır. Aynı zamanda 60 litre dakika su debisi bulunmaktadır.
Bu ne anlama gelir?
Kampa Pro 2, 4 bar basınç demek dikeyde sıvıyı 40 metre yüksekliğe taşıyabilecek bir güç demektir. Buda petek temizleme makinesi kombi temizliğinden başlayarak normal dairelerin temizliğini, yerden ısıtma sistemlerinin temizliğini ve hatta dublex, triblex ve villa tarzı büyük mekanların da temizliğini yapabilecek güçte bir makine demektir. Aynı zamanda bu makine ile oto radyatör temizliği, boyler ve chiller temizliği yapmanız mümkündür.

Motorun su basıncı temizleyeceğiniz tesisatta sıvıyı hızlı bir şekilde sirkülasyon yapabilecek ve zorlanmadan çevirebilecek güçtedir.
Petek temizleme makinalarında ısıtıcı rezistans özelliğinin amacı suyu ısıtmak değil suyun soğumasını engellemektir. Sistem temizliği yaparken kimyasalların etkinliğini artırmak ve kireç tortunun yumuşaması için temizliğe başlamadan önce kombiyi açar ve tesisattaki suyu ısıtırız.

Ortalama 40 -50 derece civarında sonrasında temizliğe başladığımız anda kombiyi kapatmamız gerektiği için su sirkülasyon yaptıkça soğumaya başlayacaktır.

İşte bu noktada suyun soğumasını önlemek için rezistans kullanılır. Kampa Pro 2 modelinde 2000 Watt ısıtıcı rezistans bulunmaktadır ayrıca rezistans susuz çalışamaya karşı korumalıdır.

Bu koruma sayesinde depo susuz kaldığında ya da su miktarı yeterli olmadığında makine kendini korumaya alacak ve rezistans özelliğini devre dışı bırakacaktır. Koruma sayesinde makinanız yanmaz uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.

Kombi temizliğinde 2 bar basınç bile yeterlidir çünkü uzun bir tesisat yoktur, arada sadece kombi içerisinde suyu sirkülasyon yaptırır. Basıncın 4-5 bar olması da kombi içinde tıkanıklık yoksa basınç yükselmeyeceği için herhangi bir zarara yol açmaz.


Petek ve yerden ısıtma temizliğinde ise basınç ın 3 ve 5 bar aralığında olmalıdır çok düşük olduğunda tesisatta su yine dönecektir fakat kimyasal ile sökülen tortuyu makine dışarıya atacak güce erişemeyecektir.

Kampa Pro 2 maksimum basıncında çalıştığında, yine su debisi düşecektir, aynı şekilde tortuyu dışarı atacak basınç ve debi oluşmayacaktır. Bu yüzden basınç ve debinin orantılı olması önemlidir.

Dairede temizlik yaparken makine ortalama 2 bar da çalışır yani alacağınız petek temizleme makinesinin 2 bar basınçtaki debisinin 30 litre dakikanın altında olmaması gerekmektedir.

Özetleyecek olursak petek temizleme makinalarında basınç ve debi tek başına hiçbir işe yaramayacaktır, ikisinin orantılı olması gerekmektedir. Önemli olan makinanın uygun basınçda bol su ile petekler içerisinde süpürme etkisi oluşturarak kirliliği dışarı taşımasıdır.

Kampa Pro 2 8-10 bar gibi yüksek basınçlar zararlıdır sistemde tıkanıklık olması durumunda sistemi patlatabilir ya da petekleri şişirebilir.

Kampa Petek Temizleme Makinalarına www.kampa.com.tr den ulaşabilir, 444 5 622 numaralı Çağrı merkezimizden bize ulaşarak ürünler hakkında bilgi, destek, sikayet ve önerilerinizi iletebilirsiniz.
Yine sormak istediklerinizi yorum kısmına yazarsanız buradan memnuniyetle cevaplarız.

Ustalarımızın temizlik sırasında çekilmiş fotoğraflarına ulaşmak için www.petektemizlememakinesi.com u ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca;

Kombi temizliği,

Petek temizliği,

Merkezi sistem temizliği,

Yerden Isıtma sistem temizliği için makalelerimizden faydalanabilirsiniz…

Pro-2 ile yapılmış bir temizlik örneği için videoyu izleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu