Pompalar

En İyi Çim Sulama Pompaları 2023

Çim sulama sistemlerinin önemli bir parçası çim sulama pompaları, sulama pompası ,yağmurlama suyu pompası, su pompalanmasına yardımcı olur.

Özellikle yağmurlama başlıkları, bahçenizin ve çim alanların gerekli alanlarına sulama yapar. 

Piyasada çeşitli farklı tipte santrifuj pompalar bulunur. Farklı tasarım, kapasite, verimlilik ve markada mevcut. Bazı markalar diğerlerinden daha iyidir ve çoğu durumda (her zaman değil) daha yüksek fiyat genellikle daha iyi sulama pompasına işaret eder.

Açıkçası, doğru bir çim sulama pompası oldukça az bakım gerektirir ve daha düşük kaliteli bir sulama pompasına göre uzun süre dayanır.

Sumak Sm180 Santrifüj Sulama Pompası

Sumak SM180 Santrifüj Pompa Monofaze (220V) 1.8HP

Bir çim sulama pompası için alışveriş yaparken, paranız için en az fıskiye miktarıyla en iyi fıskiye pompasını alma şansınızı artıracak akılda tutulması gereken bazı önemli hususlar vardır.

Araştırmamızı yaptık ve satın almadan önce bilmeniz gereken her şeyi yazdık.

Aşağıdaki kullanışlı satın alma rehberimiz de her şeyi açıklıyoruz. Neyin peşinde olduğunuza dair bir fikriniz varsa, doğrudan ilerleyebilir ve şu anda satın alabileceğiniz en iyi fıskiye pompaları hakkındaki tarafsız yorumumuzu okuyabilirsiniz .

Sulama sistemleri için en iyi fıskiye pompalarından biri Sumak SM180 Santrifüj Pompa Monofaze (220V) 1.8HP‘dir . Yıllarca güvenilir pompalama hizmeti vermek için üretilmiş ve eksta özelliklere sahiptir.

Güçlü, sessiz ve kullanımı kolaydır. Sıvı transferlerinde ve tarımsal sulama alanlarında sıklıkla kullanılan mekanik bir makinadır. Bu tip pompalar 6m derinlikten emiş yapabilir ve dikeyde 34m yatayda ise 340m ye kadar su basabilirler.
Pompa 1.8Hp motora sahiptir ve ev elektriğiyle(220 V) çalışmaktadır. Pompanın trifaze(380V sanayi elektriği) ile çalışan modeli için sitemize bakabilirsiniz. 45°C’ ye kadar sıcak su uygulamalarında kullanılabilen bu pompaların girişi ve çıkışı 1.1/4”(32mm)’dir. Tek kademeli santrifüj pompalardır.

Sumak SM 180 Santrifüj Su Pompası Özellikleri

  • Motor Gücü: 1Hp
  • Giriş/Çıkış: 1.1/4”(32mm)
  • Emiş Derinliği: 6m
  • Maksimum Basma Yüksekliği: 34m
  • Dakikada Devir: 2900 d/d

En İyi Çim Sulama Pompası Nasıl Alınır?

Çim sulama pompaları gereken basınçta eşit şekilde suyu çimlere ulaştırır

Çim sulama pompaları, bir seferde 2’den fazla fıskiye kullanmak için tasarlanmıştır, düşük basınçta yüksek su akışı sağlar. Bu nedenle, bir hortum üzerinde yalnızca bir fıskiye çalıştıracak ve hortumu bahçenin etrafında hareket ettirecekseniz, bir fıskiye pompası yerine standart bir sulama pompası satın almak daha iyidir.

Bir yağmurlama pompası (fiskiye pompası) seçerken, gereksinimlerinize en uygun olanı elde etmek için aşağıdakileri dikkate alın:

Hangi Boyutta Bir Pompaya İhtiyacınız Var?

Bir fıskiye pompasını değiştirirken veya yeni bir tane satın aldığınızda, doğru ebatı seçmek oldukça zor olabilir. 1 / 2hp’lik bir pompanın iş için daha uygun olduğu kullanımda çok sayıda 2hp pompası vardır.

Bu hesaplar biraz karmaşık olabilir, ancak yardım etmek için buradayız. Santrifüj Pompa Seçimi Nasıl Yapılır? detayları diğer makalemizden okuayabilirsiniz.

Doğru fıskiye pompası boyutunu belirlemek için kullandığınız fıskiye kafalarının sayısına bakın. Aradığınız pompayı bulmak için ne kadar su ve basınç gerektiğini belirleyecekler.

Tüm yağmurlama başlıklarının yani fıskiyenin belirli bir debi ve giriş çıkışı belirlenmiştir. Bu değerleri bilmek için fıskiyeyi satın aldığınız yere danışın.

Farklı basınçlarda, fıskiyeler başlığı ve nozulu sebebiyle farklı miktarlarda su tüketir.

Suyu Ne Kadar Yüksekliğe Pompalıyorsun?

Sulama pompası çalışma grafiği

Yağmurlama pompalarının emmiş derinliği vardır . Bir emmiş yapılandırması, pompanın su kaynağının üzerinde olabileceği dikey bir mesafedir.

Tipik olarak, sulama pompaları santrifuj pompalar max.6 metre derinlikten, jet pompalarda max. 9 metre derinlikten emiş yapılabilir.

Bir emmiş hesaplaması yapılması, özellikle bir tepede yaşıyorsanız ve tepenin tabanından su çekmek istiyorsanız, bir sulama pompası seçerken dikkate alınması gereken çok önemli bir faktördür. Bir fıskiye pompasının emiş miktarı için, pompanın teknik özelliklerini okuyun.

Pompa Kendinden Emişli mi?

Çim Sulama pompaları zamanla emiş durumu

Kendinden emişli bir pompa, bir pompalama sisteminden havayı otomatik olarak boşaltmak için kaldırma ve sıkıştırma yasalarını kullanarak çalışır, bu nedenle kendiniz yapmak zorunda kalmazsınız.

Ancak bu kuru çalışmaya başlamaları anlamına gelmez! Kendinden emişli pompaların çalışmaya başlaması için kasada sıvı olması gerekir.

Kuru olarak, kısa bir süre için bile olsa, mekanik salmastrada hasara ve pompa arızasına neden olur.

En iyi sulama pompaları kendinden emişli olmalıdır. Niye? Çünkü kendinden emişli bir pompa kullanıyorsanız, emme borusu üzerine bir çek valf takılı olduğu sürece pompayı asla yeniden başlatmanız gerekmez.

Bu size zaman ve tasarruf sağlayacaktır. Sürekli olarak pompanın havasını almak zorunda kalmayacaksınız.

Sulama Pompanızı Nereye Yerleştirmelisiniz?

Yukarıda bahsedildiği gibi, bir sulama pompası tipine bağlı olarak 6 metre ya da 9 metreye kadat emiş yapabilir. Bu, pompalanan su kaynağının 9 metreden daha yükseğe yerleştirilemeyeceği anlamına gelir. Pompanızı su kaynağının en fazla 9 metre yukarısına yerleştirmeniz gerekiyorsa, farklı bir pompa tipi düşünün.

Ayrıca, pompayı yeterli drenaj, servis için oda ve donma sıcaklıklarından koruma sağlayan temiz, kuru ve havalandırılan bir yere yerleştirin. Gereksiz gerilme oluşumunu önlemek için pompayı iyi bir temel, tercihen betona eşit şekilde cıvatalayın.


Sumak SMKT300 Çift Kademeli Santrifüj Pompa Trifaze (380V) 3HP Özellikleri

  • Motor Gücü: 3Hp
  • Giriş/Çıkış: 1.1/4″ / 1”
  • Emiş Derinliği: 6m
  • Maksimum Basma Yüksekliği: 85
  • Dakikada Devir: 2900 d/d

Bu tip pompalar 6m derinlikten emiş yapabilir ve dikeyde 85m yatayda ise 850m ye kadar su basabilirler. Pompa 3Hp motora sahiptir ve sanayi elektriğiyle(380 V) çalışmaktadır.

45°C’ ye kadar sıcak su uygulamalarında kullanılabilen bu pompaların girişi 1.1/4″(32mm) çıkış 1″(25mm)’ dir. Çift kademeli santrifüj pompalardır.

LEO ACm25 Santrifüj Pompa Özellikleri

  • Dökme demir pompa gövdesi ve destek için özel bir anti-pas işlemi
  • AISI 304 mil
  • Maks. sıvı sıcaklığı: + 40 ℃
  • Maks. Emme: 8 m
  • 0.25kW
  • 0.3Hp
  • Giriş:1″(25mm)
  • Çıkış:1″(25mm)
LEO ACm25 Santrifüj Pompa 220V 80 l/dk 17 mss sulama pompası

LEO ACm25 Santrifüj Pompa 220V 80 l/dk 17 mss

Sanayi kullanımı ve kentsel su temini,yüksek binalar ve yangın söndürme bansıncın artırılması, bahçe sulama, uzun mesafeli su transferi, ısıtma havalandırma ve klima kontrolü, dolaşım ve soğuk ve sıcak su için yükseltme basıncı ve destekleyici ekipmanlar vb için uygun bulunmaktadır.

Bahçe pompaları hakkında bilgi almak için tıklayınız. Su içerisinde çalışan dalgıç pompa modelleri kolay kullanım sunan su pompalarıyla kirli su içinde yer alan atıkları parçalayabilir, hazır olan su ile sulama yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu