Dalgıç Pompalar, Su Dalgıcı, Kuyu, Sintine

Gider, Lavabo Tıkanıklığı Açma, Önlemenin 5 Yolu

Gider, lavabo tıkanıklığı açma, nasıl açılır yöntemlerinden bahsedeceğimiz yazımıya hoşgeldiniz. Restoran yada bir işletme sahibiyseniz mutlaka bu blogu okumanızı öneririm.

Düşünsenize işletmenizin sıhhi tesisatında bir problem varsa mutfak çalışanları ve müşteriler tarafından alacağınız tepkiler ne kadar da ürkütücü.

Sıhhi tesisat krizini, lavabo tıkanıklarını önlemek ve lavabo tıkanıklığı açma, nasıl açılır için aşağıdaki 5 püf noktayı uygulamaya dikkat edin.

Her An Arıza İle Karşılaşabilirsiniz, Öncesinde Tüm Tesisat Risklerini Ele Alın.

En son ne zaman giderlerle ilgili risk değerlendirmesi yaptınız? Peki riskleri fark edip onardınız mı?

Bu soruların cevabı genellikle “hayır” oluyor. Üzgünüm bunu söylemek zorundayım. Sıhhi tesisat sistemi tesisinize, müşterilerinize, çalışanlarınıza zarar verecek potansiyel bir tehdittir.

Lavabo tıkanıklığına sebep olan tesisatlardaki risk faktörleri genellikle;

  • Yağ atıkları
  • Filtresiz giderler
  • Eski, aşınmış borular
  • Yanlış boyutlandırılmış ve kıvrımlı boru hattı
  • Öğütücü hasarları yada öğütücüsüz giderler şeklinde karşımıza çıkıyor.

Tesisiniz için risk değerlendirmesi yapmak ve lavabo tıkanıklığı açma adına bir tesisatçı ile görüşmenizi öneririm. Sıhhi tesisatçılar giderlerinizi inceleyecek ve size olası riskler konusunda bilgilendirmelerde bulunacaktır.

Bölgenizdeki tesisatçılar için buraya tıklayınız.

Tıkanma İhtimali Yüksek Giderleri Temizleyerek Başlayın.

Tuvalet ve mutfaklar başlıca sorunlu bölgeler arasında. Lavabo tıkanıklığı açma işlemi için öncelikli olarak tuvalet giderlerini kontrol ederek başlayın.

WC, Banyo, Foseptik Giderleri

Gider, lavabo tıkanıklığı açma Kampa

Tesislerdeki taşkınların en yaygın nedeni tıkalı drenajlar. Tıkanmış kanalizasyonlar sadece mutfak ekibini etkilemez.

Tıkanmalar bakteri yüklü atık suyun tesisinizin tamamında zemin üzerine sızmasına neden olabilir. Taşkınlarda mobilyalar, yer döşemeleri, ekipmanlar hasar görebilir.

Kanalizasyon gider tıkanıklığının en başlıca nedenleri aşağıdaki gibidir.

  • Lavaboya atılmış katı atıklar. Peçeteler, hijyenik pedler, bezler vb…
  • Kanalizayonda gres ve foseptik birikintisi
  • Hava koşullarına bağlı sel
  • Foseptik pompa arızaları
Gider tıkanıklığı açma için foseptik dalgıç pompa modelleri
Parçalayıcılı Foseptik Drenaj Dalgıç Pompa Çeşitleri

Gider ve atık su alanları mümkün mertebe kuru kalmalıdır. Nemli zeminler böcek istilasına, küflere sebebiyet verebilir. Bu sorunların oluşmasını önlemek adına mutlaka drenaj dalgıç pompa kullanmak gerekir.

Özellikle foseptik atıkları ve katı atıkları için (bez, peçete, hiyjenik kadın ürünleri…) parçalayıcılı foseptik drenaj dalgıç pompalar kullanılmalıdır.

Foseptik drenaj dalgıç pompa satın almak için tıklayın.

Mutfak, Atık Su Gider, Lavabo Tıkanıklığı Açma

Mutfak Gider, lavabo tıkanıklığı önleme

Mutfak giderlerinin tıkanmasının en bariz nedeni giderlerdeki yağ birikintisidir. Gider boruları düzenli olarak temizlenmiyorsa olası gider, lavabo tıkanıklığı beklenebilir.

Mutfak çalışanlarınızı aşağıdaki konular hakkında bilinçlendirmenizi öneririz.

  • Drenaj temizliği nasıl yapılmalıdır?
  • Bulaşık yıkama ve yağ atıkları nasıl tahliye edilmelidir?
  • Hangi yağlar tıkanıklığa sebep olabilir?
  • Gider, lavabo tıkanıklığı açma işlemine sebep olan katı parçacıklı sulu atıklar, nasıl önlenebilir ?

İşletmenizde çalışan personele bu bilgileri aşıladığınızda giderlerinizin daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olduğunu göreceksiniz. Personeliniz daha dikkatli ve daha temkinli davranacaktır.

  • Mutlaka lavabo giderlerine filtre takın.
  • Yağ atıklarını lavabo giderlerine boşaltmayın. Lavabo giderine bırakılan atık yağlar hem tesisatınıza zarar verecek hemde çevre kirliliğine sebep olacaktır.
  • Atık yağları biriktirip, atık yağ toplama merkezlerine teslim edebilirsiniz.
  • Giderler temizliğine dikkat edin. Mutlaka her gün karbonat ve sıcak su ile giderlerinizi temizleyin. Bu formül olası gider, lavabo tıkanıklığı açma işlemini önleyecek, tıkanıklık varsa da açacaktır.
  • Öğütücülü dalgıç pompalar kullanın.
Gider tıkanıklığı açma için foseptik drenaj dalgıç pompa çeşitleri
Drenaj dalgıç pompa modelleri

Sıhhi Tesisat Acil Durum Yönergeleri Oluşturun.

Gider, lavabo tıkanıklığı açma işlemi için, acil durum müdahaleleri konusunda eğitilen işletme çalışanları, sıhhi tesisat acil durumlarında daha sakin kalırlar.

Çalışanlar, bir sonraki adımda ne yapacağını veya yerde su yükselirken kiminle temasa geçeceğini önceden bildikleri için zaman kaybetmez.

  • Görevlendirilecek personeli seçin.
  • Sıhhi tesisat konusunda güvendiğiniz kişi veya kurumların listesini çıkartın.
  • Acil durumlarda yapılması gerekenleri sıralayarak ekibinize ayrı bir görev dağılımı yapın. Örneğin mutfak gideri tıkalı diye bulaşıklar yıkanmayacak mı?
  • Bu bulaşıklar nerede kim tarafından nasıl yıkanacak şeklinde planlamalar yapmak, işletmenizin acil durumlarda bir kriz yaşamadan devam etmesini sağlar.

Sıhhi Tesisat Sorunlarının Çözümü

Bazı tesisat sorunları işletme faliyetlerine devam ederken çözülebilir ama bazıları var ki işletmenin kapalı kaldığı zamanlarda çözülmesi gerekir.

İşletmenin Kapanmasını Gerektiren Sorunlar

Lavabo gider tıkanıklığı, kanalizasyon tıkanıkları yada sele bağlı sular yiyecek depolama ve mutfak bölümüne yakınsa mutlaka işletmenizi geçici olarak kapatmalısınız.

Taşkın sular bakteriler meydana getirir, Yiyecekler çürüyebilir. Dışkı atıkları, kirli su ve kimyasaldan kaynaklanan hastalıkların oluşma ihtimali artar.

Su basan zeminlerde elektrik çarpması, kayma, düşme ve hatta su yeterince yüksekse boğulmalara bile sebep olabilir.

Zaten kurumsal imaj ve itibarı düşünerek de böyle bir durumda işletmenin açık bırakılması ne kadar doğru olur, değil mi?

İşletmenin Kapanmasını Gerektirmeyen Tesisat Sorunları

Tıkalı bir tahliye veya başka bir sorun kolayca çözülebiliyorsa ve bu sorun küçük bir alanla sınırlıysa, işletmeniz açık kalabilir. Bununla birlikte, hangi sıhhi tesisat sorununun büyük bir sıhhi tesisat krizine yol açacağını net bir şekilde söyleyemeyiz.

Tıkanmış bir tuvalet veya banyo lavabosu yemek alanlarınızı su basmasına neden olabilir. Patlayan bir boru ilk başta sadece biraz su püskürtebilir, daha sonra püskürtmenin kuvveti boruyu daha da kıracağından büyük bir akıntıya sebep olabilir.

Sıhhi tesisat kriz listesi oluştururken olabilecek bütün senaryoları düşünmeye çalışın. Nasıl başa çıkabileceğinize dair basit ve açık talimatlar vermeye dikkat edin.

  • Sızdıran borular,
  • Patlama ihtimali yüksek besleme ve tahliye boruları
  • Sızdıran musluklar,
  • Tıkalı lavabo ve tuvaletler,
  • Dışarıdan içeriye sızan sular başlıca olası tehditler arasında.

Gider Lavabo Tıkanıklığı Açma İçin Periyodik Kontroller Yapın

Gider tıkanıklığı açma, gider tıkanıkları

Mutfak, banyo ve WC gider tıkanıklığı önlemek, dışarıdaki yağmur sularıyla mücade etmek için işletmenin sağlıklı bir drenaj sistemi olması gerekir. Gerekli donanım ve önlemlerle olası krizler minimum seviyeye indirilebilir.

Drenaj tahliyesi için atık suların sıkıntısız bir şekilde tesisat hattından aktarılması gerekir. Borularda meydana gelebilecek gider tıkanıklığı arızaların başlıca kaynağıdır.

  • 3 aylık periyotlarla tesisatınızı muayene edin. Olası hasarlar varsa onarın.
  • 12 ayda bir mutlaka bakıma girin. Tesisat borularını elden geçirin, drenajları temizletin, drenaj pompalarının bakımını yetkili servislere yaptırın.
  • Acil durum yönergelerini uygulayın ve personel değişikliğinde yeni personeli bilgilendirin.
  • Her zaman arayabileceğiniz tesisatçılarla iletişim halinde olun. Unutmayın acil durumlarda tesisatınızın ilk yardım servisi tesisatçılar olacaktır.
  • Drenaj pompalarının kalitesinden emin olun. Yerinize uygun olup olmadığını bilin.

Gider lavabo tıkanıklığı açma, önleme konusunda umarım sizler için faydalı bir blog olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Dalgıç pompalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olun. Satın almak için Kampa Ticaret web sitemize buyrun.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu