Sanayi Tipi Vantilatörler

Su Buharlı, Sulu Vantilatör Hakkında İpuçları 2024

Açık havada serin kalmanın en iyi yolu, su buharlı, sulu vantilatör kullanmak. Bu makaleyi okumadan karar vermeyin. Yaz ayları kapalı alanlardan ziyade dışarıda geçirilmek istenir.

Su Buharlı Vantilatör

Ancak, dışarısının sıcak olması ciddi zarar verebilir. Çoğu insan çok fazla ısıya maruz kaldığında hastalanabilir. Bu nedenle dış mekan soğutma seçenekleri dikkate alınmalıdır.

Açık Alan Serinletmek İçin Sanayi Tipi Su Buharlı, Sulu Vantilatör Kullanın

Sulu Vantilatörler belirli bir alanı serin tutmak için mükemmel bir seçenek. Su püskürtmeli vantilatör aslında havanın dağıtılması ve alanı serin tutmasıyla birlikte buhar püskürtür.

Sulu tip buharlı vantilatör çeşitleri her alanda soğutma sağlama özelliklerine sahiptir. Su buharlı olan duvar tipi sulu vantilatör tercih ederek alandan tasaarruf edebilirsiniz.

Aslında, klima sistemlerinden daha iyi bir seçenek. Klima sistemleri, önemli miktarda soğutma sağlamak için kapalı bir alan gerektirir. Dış alanları serinletemez. Su buharlı vantilatörler klimalardan farklı bir şekilde çalışır ve bu nedenle dış mekanlarda daha fazla yardımcı olur.

Vantilatör buharlı tipleri iç mekanlarda da kullanabilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak, sulu vantilatör taşınabilir olan ürünü veya sabit tip vantilatörler kullanabilirsiniz…

Daima Kullanım Klavuzundaki Talimatları İzleyin

Buharlı vantilatörler bir alanı serin tutmak için su kullanır. Bu nedenle güvenliğinizi ve ünitenin uygun işlevselliğini sağlamak için teknik özelliklerine göre bazı önlemler almalısınız. Yapmanız gereken ilk ve en önemli önlem, sulu vantilatörü elektrikten uzak tutmaktır.

Sulu pervane, buhar püskürttüğü için elektrik devrelerine yakın tutulmamalı. Sulu vantilatörler, tellerin ve devrelerin kısa devreye neden olabilecek nem birikmesine neden olabilir. Bu elektrik yangına neden olabilir. Dahası, suya duyarlı maddeleri sisleme fanları ile uzak tutmalısınız.

Örneğin, ahşap mobilyalarınız veya suyla zarar görebilecek diğer eşyalarınız varsa, onları sulu vantilatörden belli bir mesafede tuttuğunuzdan emin olun.

Sulu Vantilatör Avantaj ve Dezavantajları

Sisleme fanlarına ilişkin yaygın yanılgı, yanlarındaki her şeyi ıslatmalarıdır. Bu durum bazen doğru, ancak yalnızca yanlış kullanılması durumunda. Küçük su damlacıkları havaya püskürtüldüğünde, havayı soğutur ve sonra buharlaşır.

Bununla birlikte, buğulanma fanlarının çevrede su birikmesine neden olmadığı söylenir. Su birikmesi genellikle iç mekanlarda olmak üzere sulu vantilatör kullanıldığında ortaya çıkar.

Bu fanları iç mekanlarda kullanmak güvenli olsa da, tercih edilen uygun bir havalandırma kaynağı sağlamalısınız. Havalandırma yoksa, suyun bir yerde birikmesi ihtimali vardır. Çünkü su damlaları buharlaşma şansına sahip değil.

Vantilatörlerin buğulanmasına neden olmasının bir başka nedeni de doğru nozüllerin kullanılmamış olmasıdır. Fanları korurken daima üretici tarafından belirtilen parçaları kullanın. Bu, uygun işlevsellik sağlayacak ve nem birikmesi gibi sorunları önleyecektir.

Bunun yerine buğulu fan, kimsenin dokunamayacağı bir köşede tutulmalıdır. Sisli fan insanlara yakın tutulursa, biri ona çarpabilir.

Bazı sisleme fanları bir su tankının üstünde dengede olduğundan bu büyük bir problem olabilir. Su elektrikli bileşenlerin üzerine dökülürse kısa devreye neden olabilir. Fan bu sırada da hasar görebilir.

Birçok insan, buhar püskürten vantilatörlerin insanları ıslattığına inanır. Buğu yapan fanların insanlara su püskürttüğüne ve serin kalmaları için ıslattıklarına inanırlar. Ancak buğulanma fanları oldukça farklı çalışır. Aslında, çevreyi ıslatmazlar.

Havaya püskürtülen minik su damlaları çevredeki havayı soğutur. Hava soğutulduktan sonra damlacıklar buharlaşır. Bunun nedeni, su damlacıklarının çok küçük olmasıdır. Kimseyi ıslatmak için yoğunluğa sahip değiller.

Bunun olma ihtimali var, ancak sadece fan arızalıysa. Düşük kaliteli malzemelerden yapılmış bazı soğuk buharlı vantilatörler vardır. Bu sulu vantilatörlerde kullanılan nozüller, insanların ve çevrenin ıslanmasına neden olur.

Su Teminine Dikkat Edin

Bugünlerde piyasada pek çok farklı tipte su buharlı vantilatör bulunur. Bazıları portatiftir, diğerlerinin ise bir su kaynağına bağlanması gerekir. Çoğu taşınabilir model için, sulu vantilatörün kendisinde yerleşik bir su haznesi vardır.

Sadece suyla doldurmanız ve kullanmanız gerekir. Öte yandan, büyük bir su deposu veya tedarik gerektiren buğ buharlı vantilatörlerde var.

Ancak, bu tamamen seçtiğiniz su püskürten vantilatörlerin tipine bağlıdır. Su kaynağından uzaktaysanız. su bittiğinde tankı tekrar doldurmanız gerekecektir.

Buharlı Sulu Vantilatörler Nasıl Çalışır?

Sıcak bir günde bile havuzdan çıktıktan sonra bir süreliğine üşüdüğünüze hiç dikkat ettiniz mi? Neden suyun dışında olmak, içinde olduğundan daha soğuk?

Çünkü buharlaşma devam ediyor. Su buharlaştıkça cildinizin etrafındaki suyu ve havayı serinletir.

Peki buharlı vantilatör nasıl çalışır? Soğuk buharlı vantilatör nasıl çalışır? Sulu vantilatör nasıl çalışır

Su buharlaşırken ısıyı emer.

Buharlı sulu vantilatörlerde bu şekilde çalışıyor.

Buharlı vantilatörler modelleri su haznesindeki suyu pülverize ederek (minik zerreciklere ayırarak) ortama yarar. Bu zerrecikler havadaki sıcaklığı emerek su buharına dönüşürler ve bunu yaparken havanın serinlemesine katkıda bulunurlar.

Aynı zamanda havanın kurumasınıda engeller. Açık alanlarda serinlemenin en iyi ve en ekonomik şekli, ortama yayılan su buharı havanın birkaç saniye içerisinde 3-8°C serinlemesini sağlar ve ortamdaki nispi nem oranını artırarak ferah bir ortam sağlar.

Serin su buharı üfleyen rahatlatıcı çalışma mekanizmasının tadına varın. Sulu vantilatörlerin en büyük özelliği ise açık alanlarda da serinleyebilirsiniz.


Güçlü fan fonksiyonu sayesinde, sis damla, hava akımı dışarı darbeler sıvı yüzeyinin buharlaşma hızını artırır, gaz elemanının yayılması hızlandırır, böylece su buharlaşması büyük ölçüde artar. Buharlaşan su zamanla, ısıyı absorbe ederek sıcaklığı azaltır.

Sulu vantilatör, ortamda bulunan tozları azaltır ve havayı arındırır. Bu ürün yeni bir tasarım, makul yapısı ve çekici bir görünüme sahiptir.

Üç adım değişken hız ayarı, atomizasyon ve gaz üfleme kullanıcılar tarafından ayarlanabilir. Güçlü hava akımı, düşük gürültü, iyi soğuma, enerji tasarrufu, uzun süre kullanım ve mükemmel fonksiyona sahiptir.

Endüstriyel sulu vantilatör

Su Buharlı Vantilatör Kullanım Alanları

Endüstriyel ve ev tipi sulu vantilatörler açık ve kapalı alanların neredeyse tamamında kullanılmaktadır.

  • Döküm, bitiş dövme, kimya, metalurji, ısı threament, dokuma, depo, cam fabrikası, gibi fabrikalarda,
  • Dış mekan buharlı vantilatör, eğlence alanları, süpermarket, kafeterya, fuar merkezi gibi,
  • Bahçe, hayvancılık atölyelerde, soğuma ihtiyacı olan her yerde kullanılabilir.

Su buharlı vantilatör fiyat ve sulu vantilatör fiyatları hakkında rehber niteliğinde ip uçları vermeye çalıştık. Yukarıda anlatılmayan, aklınıza takılan soruları yorum kısmından bize yazarsanız memnuniyetle cevaplıyor oluruz. Diğer makalelerden haberdar olmak için abone olmayı unutmayın. Sulu vantilatör modellerini incelemek ve satın almak için tıklayınız.

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu