Pompalar

Bahçeniz İçin Sulama Ekipmanları 2023

Yaz ayları ve güneş etkisini görmeye başladık. Toprak bakımı için sulama ekipmanları, cildiniz kadar mühim. Güneşin zararlarına karşı bahçe bakımları oldukça önemli.

Bu yazımızda biraz bahçe bakımından ve sulama sistemlerinden bahsetmek istiyorum. Çünkü ülkemizde hem tarımsal faaliyetlerin olması hem de evlerimiz için bahçelerin yaygınlaşması sebebiyle bahçe bakımı merak edilen konulardan.


Öncelikle her mevsimden önce bahçelerin yenilenmesi gerekiyor. Örneklendirecek olursak son bahar ve kış aylarında yaprak dökümü diye tabir ettiğimiz bir döneme girerken, ilkbahar ve yaz ayları yeşerme dönemidir.

Her iki döneminde ihtiyaçları bu doğrultuda farklılık göstermektedir. Her mevsim dinamik bir bahçeye sahip olmak için doğru zamanda doğru müdahaleler yapmak gerekir.

bahce sulama bodrum 3


Mevsim itibari ile ülkemizin en sıcak olduğu Haziran Temmuz ve Ağustos aylarına girmiş bulunmaktayız. Su vücudumuz için ne kadar gerekliyse bahçemiz içinde o kadar gereklidir.

Bitkilerin sağlıklı olarak büyümesi ve fotosentez yapabilmesi için su olmazsa olmazlardan. Fakat suyu da doğru kullanmak önemli bir faktör.

Sağlıklı Sulama için Sulama Ekipmanları Önemli

Sağlıklı bir sulama yapılması için;
1- Toprağa suyu eşit dağıtın. Böylece bitkilerinizin tamamı suyu eşit miktarda alacağından bahçeniz daha sağlıklı görünecektir. Bunun için farklı sulama yöntemlerini kullanabilirsiniz.
2- Bol su seyrek sulama: Çiçek bahçelerinde en çok kullanılan sulama şeklidir.
3- Gece ya da sabah sulama yapın : soğumuş toprağı sulamak daha verimli olur çünkü su buharlaşmayacağı için bitkiler yeterince su alabilir.
4- Yaprakları ıslatmayın. Önemli olan bitkinin kök kısımlarını sulamak. Ayrıca yapraklar ıslandıklarında hastalıklara sebep olabilir.
5- Topragın suyu çekmesine izin vereverek kısa molalar halinde sulama yapın
6- Tabiki son olarak mineral bakımdan zengin bir toprak kullanmaya özen gösterin.


Her bitkinin kendine göre bakım şekli birbirinden farklılık gösterebilir. Kimi bitkiler daha çok suya ihtiyaç duyarken kimileri ise çok daha suya ihtiyacı vardır. Sulama ekipmanları ile bahçenizde bol suya ihtiyacı olan bitkileri yeterince suya doyurabilirsiniz.

Santrifuj Pompalar genellikle tarla sulama, bahçe sulama da kullanılan su pompalarıdır. Santrifüj pompa fiyatı denince kampa.com.tr sulama ekipmanları ye bakmadan su pompası almayın.

Bu pompalar 6 metreye kadar derinlikten emiş yapabilirler, yapıları itibariyle bol su veren pompalardır. Küçük bahçe uygulamaların dan endüstriyel alanlara kadar kullanılabilen çok geniş çeşitliliğe sahiplerdir. Pompalar hakkında detay bilgi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu