Yaz mevsiminde hava sıcaklığı hepimizi rahatsız eder. Ev, bahçe ve iş yerinde serinletici çözüm ararız. En kolay yolu vantilatör veya klime sahibi olmak.
İçindekiler
İşletme sahipleri de aynı şekilde mekanları için serinletme cihazlarına ihtiyaç duyuyor. Bildiğiniz gibi, piyasadaki en yaygın iki soğutma çözümü. Fakat hangisini alacağız? İpuçları karar vermeniz konusunda size yardımcı olacaktır.
Vantilatör mü Klima mı?
Cihaz maliyeti, elektrik tüketimi gibi farklı sebeplerle tercih değişkenlik gösterebilir. Ancak önemli olan sizin için hangisinin daha iyi olduğuna karar vermektir.
Para bilincine sahip ev sahipleri, “ekstra klima maliyeti rahatlığa değer mi, yoksa vantilatör yeterli mi?” diye düşünür
Maalesef bu duruma kesin bir çözüm yok…Ancak, biraz araştırma, sizi aileniz ve bütçeniz için daha iyi bir seçim yapmanız konusunda yönlendirebilir. Kim bilir, her ikisi arasında kazanan bir denge bile kurabilirsiniz.
Hangisi Daha İyi ?
Yaklaşık 100 yıldır hayatımızda. Kapalı alanlarda çalıştırıldığı andan itibaren soğutucu etkisi his edilebilir. Genelde bulunduğu alanı soğuturlar fakat kanal sistemli klimalarla daha geniş alanı soğutan modelleri de mevcut.
Klimaların farkı daha fazla enerji kullanır, bu nedenle enerji tasarrufu sağlamak için yalnızca gerçekten ihtiyacınız olduğunda çalıştırmanız gerekir
Kilimanızı kullanımı da önemlidir: termostatı 23 ° C ile 26 ° C arasında tutun; çünkü 23 ° C’nin altındaki her derece , soğutma maliyetlerinize yüzde 10 ekleyebilir.
Klima maliyeti en belirgin dezavantajdır. Cihaz, kurulum ve enerji maliyeti. Bozulduğunda ya da tamir bakım gerektiren durumlarda da maliyet artar.
Elektrikli pervane ise klimalara göre daha mütevazi ürünlerdir. Bir çok ev ve işletmede tercih edilir. Çalışma şekli itibariyle aslında havayı soğutmaz, iterek serinlik hissi verir. Biraz da gürültülü olabilir.
Vantilatör maliyeti de klimanın fiyatına nazaran çok daha ekonomiktir. Daha düşük enerji tüketirler. Ayrıca çabuk bozulmazlar. Uzun ömürlüdürler. Kurulum ve montajı kolaydır. Ekstra maliyet çıkartmazlar.
Vantilatör çeşitleri klimaya göre daha çeşitlidir. Her alan ve ihtiyaca göre farklı özellikler sunmaktadır.
- Ev, ofis gibi küçük alanlarda ev tipi vantilatörler,
- Fabrika, yemekhane, atolye gibi alanlarda sanayi tipi vantilatörler,
- Kafeterya, çay bahçesi gibi açık alanlarda su püskürten vantilatörler kullanılmaktadır.
Karşılaştırması
ARTILARI | EKSİLERİ | |
KLİMALAR | Etkili soğutma, Alan soğutmasında etkili, Kısa sürede etkisi hissedilir, Belirli bir sıcaklığı korumak için ayarlanabilir, Kışın da ısıtma için kullanabilirsiniz. | İşletme maliyetleri açısından pahalıdır, Yüksek enerji tüketir, Saatte 2.200 watt kadar kullanabilirsiniz, Filtrelerin temiz ve çalışır durumda kalması için düzenli bakım gerekir, Tamir ve bakımı maliyetlidir, Havayı kurutabilir, Açık alanlarda verimsiz. |
VANTİLATÖRLER | Klimadan daha ucuzdur Saatte sadece yaklaşık 65 watt kullanır, Bakım gerektirmez ve kırılması veya arızalanması olası değildir, Daha açık alanlarda da kullanılabilir, Havayı kurutmaz. | Alanın etrafındaki havayı iterek, üflediği yeri soğutur, Tam olarak faydalanmak için doğrudan bir fanın altında durmanız gerekir, Sınırlı sıcaklık kontrolü vardır, Genelde odanın her köşesine ulaşma gücü yoktur |
Hangisini Almalıyım?
Her yöntemin ilgili avantajlarına ve dezavantajlarına baktığımızda, seçenekler şekillenmeye başlıyor
- Vantilatörler Düşük Risklidir : Devam eden bakım masrafı olmadan çalıştırmak daha ucuz olacaktır ve kırık bir fanı tamir etmek için büyük para harcamak zorunda kalmazsınız.
- Klimalar Yüksek Risklidir : Bir klima sizi soğutmakta ve sizi rahatlatmakta çok daha etkili olacaktır; ancak, enerjiye harcanan daha fazla paraya, devam eden bakım çabalarına ve potansiyel olarak ağır harcamalara ihtiyaç duyacaktır.
Günün sonunda kararınız sıcaklıktan duyduğunuz rahatsızlığa bağlı olacaktır. Kendinizi sürekli olarak sıcaklara dayanamamış şekilde hissediyorsanız, en iyi seçiminiz kesinlikle klima olmalıdır. Ancak sıcak havalarda çok fazla sıkıntı çekmiyorsanız ve daha büyük enerji faturaları ödemek istemiyorsanız, elektrikli pervane kullanabilirsiniz.
Yine de karar vermekte zorlanırsanız her ikisini de kullanmayı deneyebilirsiniz. Çok sıcak havalarda klima, orta sıcaklıktaki havalardan elektrikli pervane kullanırsınız.
Tavan vantilatör fiyatlarını incelemek için tıklayınız.
Uygun fiyatlı vantilatör modelleri için tıklayın. Sanayi tipi vantilatör hakkında bilgi için tıklayınız.
Bizlerle 444 5 622 den iletişime geçerek destek ve öneri almanızda mümkün. Bir sonraki makaleden anında haberdar olmak için bültenimize abone olabilir, faydalı bulduysanız sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.