Pompalar

Varil Pompası Nedir? Nasıl Çalışır? 2023

Varil pompası akışkanın kapalı kaptan transferini sağlayan, uzun boruları ile daldırılabilir pompa türü. Transfer işlemi kapalı kaba pompa borusu daldırılarak yapılır.

Varil pompası parçaları gösterimi

Varil pompalarının diğer sıvı pompalarından en önemli farkı, pompa motorunun akışkan dışında kalması. Sıvı transfer işlemi varil içinde kalan borunun ucundaki fanın motor tahriki sonucu dönmesi ile başlar.

Kapalı kap içerisinde asidik, bazik, alkali, korozif, agresif yanıcı ve parlayıcı akışkan veya sıvı sabun, bal, çikolata, pekmez, krem, tutkal, reçel, şampuan, boya v.b. akışkan yer alabilir.

Bu tip akışkanlar genelde varil, konteyner, bidon, IBC tank ve diğer kaplardan alınan ve işletmede kullanım alanına göre depolanan akışkanlar. Haliyle katkı maddesi olarak kullanılan akışkan tek bir seferde tükenmez.

IBC TANK
IBC TANK

Tüketilse bile bu işlem varilin devrilmesi sonucu yapılır ancak bu işçi sağlığı veya ürün sarfiyatı açısından ve kirlilik dolayısıyla verimsiz. Tüm bu olumsuzluklar varil pompası yardımı ile bertaraf edilir.

Varil boşaltma pompaları uygulama noktasına göre; hava, manuel, motorlu ve elektrikli olabilir. Aynı zamanda transfer edilecek kimyasal özelliğine bağlı olarak SS316i Polipropilen ve PVDF gövdeli olanları mevcut.

Elektrikli Varil Pompası

Varil pompalarının gıda ve ilaç firmaları için gerekli olan FDA(Food and Drug Administration) sertifikaları mevcuttur.

Varil Pompası Nasıl Çalışır?

Varil pompalarının asıl amacı satın alınan kimyasalın sadece ihtiyaç duyulduğunda kullanılması. Genelde iki farklı komponent(bileşen)den oluşur. Pompa borusu ve içinde yer alan pompa gövdesi. Varil içerisine daldırılan boru, akışkanın varilin üzerine konumlandırılan pompa gövdesine iletilmesini sağlar.

Gövde içinde yeralan çark, motordan aldığı kuvvetle döner ve pompa borusu girişinde vakum oluşur. Vakum sayesinde varilin içindeki akışkan çekilir ve pompa çıkışına yönlenir.

Varil yağ pompası çalışma gösterimi

Varil Pompası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Varil pompaları, kullanılan akışkanın özelliği( viskosite, sıcaklık), debi ve malzeme özellikleri gözönüne alınarak seçilir. Sağlıklıi hijyenik ve güvenli bir ortam için varil pompası seçimi önemli.

Gıda için kullanılacak ise paslanmaz varil pompası seçilir. Akışkan yanıcı, aşındırıcı veya parlayıcı özelliğe sahip ise ex-proof elektrikli yada hava motorlu varil tip pompa seçmeniz gerekir.

Su gibi düşük viskositeye sahip sıvılar veya yüksek viskositeye sahip bal, reçel için uygundur. Viskositenin değerlendirilerek seçimi yapmak oldukça önemli.

Ayrıca çalışma basıncı ve ihtiyaca uygun basma debisine yönelik ürün tercih edin. Tek seferde kullanıcak sıvı miktarını satın alırken ürün özelliklerine bakarak tercih etmeniz gerekir.

Varil pompası sıvı aktarım işlemi

Varil Pompası Aksesuarları ve Özellikleri

Exproof Motorlu Varil Boşaltma Pompası

En önemli parça vakum oluşturmayı sağlayan motor. Havalı ve elektrikli türleri mevcut. Yanıcı veya patlayıcı akışkanlar bulunan bir işletmeniz var ise exproof motora sahip bir varil pompası seçmeniz, ilerde doğabilecek tehlikeyi en aza indirir. Atex sertifikasına sahip olmasına dikkat edin.

Paslanmaz varil pompalarının yanında PVC, PP ve PVDF malzeme en sık tercih edilen varil tip pompa malzemeleri. Gövde malzemelerinin yanında pompa tüpü içindeki mil malzemesinin özelliğide dikkate alınmalı. Paslanmaz çelik yada Hastalloy C malzeme ile imal edilir.

Varil pompası bir çok aksesuarla kolay bir şekilde entegre edilir. Akış kontrolü için tabanca sistemi, hortum aparatı veya emiş filtresi takılabilir. Varil içerisindeki akışkan karışım ise varil pompasına mikser aksesuar olarak yerleştirilerek karışım homojen tutulabilir.

Varil Pompalarının Kullanıldığı Sektörler

En sık terih edilen sektör akaryakıt sektörü olmakla birlikte, arıtma, boya, çimento, kimya, rafineri, demir-çelik veya enerji santrallerinde kullanılır. Aynı zamanda gıda sektöründe kullanımı giderek artıyor. İlaç ve kozmetik sektöründe de faal olarak kullanımı artıyor.

tabanca sistemi ile Varil pompası

Cacheng Varil Aktarma Pompası Özellikleri

  • Yüksek mukavemete sahip uzun ömürlü PP plastik malzeme gövde,
  • Güçlü emiş/vakum gücüne sahip motor,
  • Güçlü sızdırmazlığa sahip parça,
  • Kaydırmaz plastiğe sahip tutma kolu,
  • Tıkanmayı önleyen alt emiş deliği,
  • Mazot, motor yağı, petrol, gaz yağı aktarımında kullanılabilir.
  • Motor gücü:1800watt,
  • Uzunluk:124 cm,
  • Daldırma derinliği: 90 cm,
  • Çıkış:1.1/4”
  • Debi:150L/dk,
  • Basma yüksekliği:6 metre,
  • Devir:15000 devir/dk
  • Önerilmeyen sıvı türleri: Kimyasal çözelti, lateks çözeltisi, macun çözeltisi, yağsız çözeltiler.

Ürünü satın almak için Cacheng PP plastik varil pompası tıklayınız. Diğer manuel, mekanik varil pompaları türleri hakkında bilgi almak için Kampa Whatsapp hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Varil pompası sıvı sabun aktarımı

Daha fazla pompa çeşitleri hakkında bilgi için tıklayınız. Varil pompası fiyatlarını incelemek ve satın almak için tıklayınız.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Slm solvent varilinden yanıcı ve uçucu solvent aktarmak istiyorum veya 20 kg bidonlara aktarmak istıyorum ayrıca aktarma hortumunun da boyu 3’5mt veya 4 mt olması lazım fiyatı nedir özellikleri nasıldır bir bilgi verirseniz memnun olurum tel 05334306242

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu