Pompalar

Paslanmaz Pompa Nedir? Nerede Kullanılır? 2024

Paslanmaz pompalar diğer pompalara nazaran güçlü ve dirençli malzeme olan paslanmaz çelikten üretilir. İhtiyacınız varsa bu makale size rehber niteliğinde olacaktır.


Paslanmaz çelikten yapılmış pompalar solventlere, asitlere, deniz suyuna, salamura ve diğer asidik maddelere karşı dayanıklıdır. Komple paslanmaz çelik ayrıca krom ve nikel içeren bir alaşım olan östenit içerir.

LEO BK Açık Fanlı Paslanmaz Pompa

LEO BK Açık Fanlı Paslanmaz Santrifüj Pompa

Alaşımdaki metallerin bu kombinasyonu çeliğe yüksek sıcaklıklara ve korozyon direncine karşı dayanıklılık kazandırır.

Genellikle gıda endüstrisinde kullanım için uygun olan paslanmaz tip pompalar, su temini, soğutma ve soğutma teknolojisi, iklimlendirme, filtreleme, gemi yapımı, aparat mühendisliği, enerji tekniği ve genel makine mühendisliği başlıca kullanım alanıdır.

Basit gereksinimler ve temiz veya hafif kirli sıvılar için geniş uygulama alanları mevcuttur.

Dıştaki paslanmaz çelik pompa kasası, pompayı ve motor ağırlığını dikey olarak monte edilmiş bir konumda destekleyebilen tek parçadır.

İç tasarımı ayrıca havanın pompa kasasına sıkışmasını önler. 1,5-hp veya daha büyük 3-faz motorlarla tedarik edilen pompalardaki çarklar, soldan dişli kilitleme vidasıyla standart olarak gelir. Bu, motor ters yönde başlatıldığında, pervanenin başlangıçta motor milini geri çekmesini önler.

Genellikle Paslanmaz pompalar santrifuj pompalarla aynı özellikleri taşır. Sadece üretimde kullanılan malzemeler farklıdır. Yatay emme ve dikey basma ağzına sahiptir. Bazı modellerinde kısmen salyangoz üretilenleride mevcuttur.

Açık fan olması sebebiyle partiküllü pis su ve kimyasallarda da kullanılabilirler.

Paslanmaz Pompalar Kullanım Alanları Nedir?

Wilo Economy Çok Kademeli Paslanmaz Pompa

Wilo Economy Çok Kademeli Santrifüj Pompalar

Pompalar
  • Kimyasalların pompalanması
  • Yiyecek ve içecek
  • İlaç
  • Biyoteknoloji
  • Su arıtma sistemleri
  • Yarı iletken üretimi
  • Petrol ve gaz
  • Deniz suyu arıtma
  • Madencilik gibi alanlarda kullanılmaktadır. 

Zor sıvıların pompalanmasının günlük işlemlerin bir parçası olduğu endüstrilerde güvenlik ve duruş süreleri kısalır. Paslanmaz pompaları, müşterinin tam ihtiyaçlarına uygun varyantlar oluşturmayı mümkün kılar.

Bazı  paslanmaz pompalarımız aşağıdaki gibidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu