Sirkülasyon Pompaları

Sirkülasyon Pompası Nedir? Kombi, Sıcak Su 2023

Sirkülasyon pompası kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için kullanılan pompa. Kombi, boyler, kazan vb. yerlerde sıvının devir daimini yapar.

220V ve 380V motor seçenekleri mevcuttur. Sirkülatörler rekorlu ve flanşlı olduğu gibi ıslak rotorlu, kuru ve yeni nesil frekans kontrollü sirkülasyon tip pompa olarak gruplara ayrılabilir.

Sirkülasyon Pompası

Sabahın en kötü anlarından biri ayılmak için duşa adım attığınızda üzerinize buz gibi soğuk suyun püskürtüldüğü zamandır. Şansınız varsa ayılmak için yarım saat erken uykunuzu almış bir şekilde kalkabilir böyle bir tablo ile karşılaşmak zorunda kalmazsınız.

Bu durumdan kurtulmak için sirkülasyon pompası adı verilen bir ekipman yardımıyla ılık bir duş alabilirsiniz.

Sirkülasyon pompası ısıtma sistemlerinde adından da anlaşılacağı üzere sıcak su sirkülasyonunda kullanılır. İnsanlığın var olduğundan bu yana ısınma ihtiyacı da hep var olmuştur.

Bugün günümüzde kullanılan modern ısıtma sistemlerinin bu teknolojiye ulaşması sirkülasyon pompalarının icadıyla hızlanmıştır.

Daha önceleri kazanda ısınan suyun genleşmesi prensibiyle doğal sirkülasyon yaptırılmak taydı. Sirkülasyon pompasının icadıyla boru çapları küçüldü daha düşük ısılarda daha fazla verimle ısınma sağlanmaya başlandı.

Günümüzde konfor açısından en çok tercih edilen ısınma sistemi olan sıcak sulu ısınmanın kalbini oluşturan ürün sirkülasyon pompasıdır.

Sirkülasyon pompası çalışma gösterimi

Pompa, borularda az miktarda sıcak akışkan tutar, böylece akışkan asla soğumaz. Borularınız da her zaman dolaşan sıcak akışkan bulundurduğunuzda, akışkanın ısınma süresi önemli ölçüde kısalır.

Sirkülasyon Tip Pompa Faydaları Nelerdir?

Her an sıcak sıvı bulundurduğundan sıvı israfı yaşamazsınız.

Daha gelişmiş bir pompa sisteminde, pompa sıvı  ısıtıcısında oturur, bir kontrol valfi ise ağır kullanımla karşılaşan ancak sıcak sıvı  ısıtıcısından çok uzakta bulunan bir armatürde bulunur.

Böyle bir valf sadece belirli bir sıcaklığa ulaşmak için ve belirli bir zaman dilimi sırasında çalışacak şekilde programlanabilir, çünkü çoğu mekan ihtiyaç duyduğu sıcak sıvıya 7/24 ihtiyaç duymaz.

Bu tür bir sistem, enerji ve para tasarrufu sağlamanıza yardımcı olur, çünkü insanların ihtiyaç duymadığı zamanlarda borularınız da sıvı biriktirmezsiniz.

Sirkülasyon Pompası Seçimi Nasıl Yapılır?

Sistemdeki ısı transferini gerçekleştiren akışkanlar farklılık gösterebilir. Örneğin; kaynar su, buhar, kızgın yağ gibi…

Kullanım amacı ve akışkan göz önüne alındığında sirkülasyon pompaların seçim ve montajı da değişik özellikler gösterebilir.

Islak Rotorlu Sirkülasyon Pompaları; salmastra kullanılmayan, ıslak rotorlu pompalar çok sessiz çalışma, düşük enerji tüketimi, konforlu kullanım gibi özellikleri ile binaların ısıtma-soğutma tesisatlarında, kapalı devre sirkülasyon sistemlerinde yaygın olarak güvenle kullanılmaktadır.

Frekans Konvertörlü Sirkülasyon Pompası ise kapalı devre sıcak su ısıtma sistemlerinde, fan coil soğutma sistemlerinde, hastane, okul, akıllı bina, seralar, çiftlikler, iş hanları gibi merkesi sistem ısıtma ve soğutmanın olduğu her yerde güvenle kullanılır.

www.kampa.com.tr üzerinden Sumak, DAB, Master, Regen, SBT, Welko, Wilo sirkülasyon pompası gibi markalara ait sirkülasyon motorlarına ulaşabilir, çağrı merkezimizden destek alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security