Hidrofor ve Pompa Arasındaki Fark 5 Madde?

Hidrofor ve pompa arasındaki farkları incelediğimiz yazımıza hoşgeldiniz. Suyu açınca ısınarak gelmesini ve kapatınca ısıtma işleminin durmasını istiyoruz diyelim.

Yalnızca su pompası ile kontrollü işlemlerin yapılması mümkün olmaz. Sıvı basıncının kontrol edilerek akış sağlanması için otomatik sistemlere ihtiyaç duyarız.

Pompa Nedir?

Pompalar sıvıya enerji veren makinelerdir. Sıvıları düşük basınçtan yüksek basınca taşımayı sağlayan cihazlardır. Özet olarak anlatacak olursam; Sıvıları taşımak için kullanılan mekanik aygıtlardır.

Sıvıların iletiminde kullanılan pompalardır. Pompa elektrik enerjisinin hidrolik enerjiye çevirerek sıvıyı mekanik güçle hareket ettiren bir makine çeşididir.

Hidrofor ve Pompa Arasındaki Fark Su Pompası

Hidrofor Nedir?

Suyun basınçlandırılması olarak da bilinen hidrofor su basıncının yetersiz kaldığı yerlerde kullanılan su basınçlandırma sistemlerine verilen isimdir. Su basıncının yeterli gelmediği durumlarda basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacı ile kullanılır.

Dilerseniz hidroforlar ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz. Linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Hidrofor ve Pompa Arasındaki Fark Hidrofor

Hidrofor ve Pompa Arasındaki Fark

Genelde hidrofor ve pompa arasındaki fark bizlere sıkça sorulan sorulardan biri. Biz de siz değerli okurlarımız için bu konu ile ilgili blog yazmamızda fayda olacağını düşündük.

İkisi arasında temel fark; hidrofor pompanın otomatik halidir. Pompa da otomatikleşen her sisteme hidrofor denir.

Pompalar genelde manuel olarak kontrol edilirken, pompaların üzerine hidrofor ekipmanları takılarak mekanik yada elektronik olarak hidrofora çevrilir.

Hidroforlar sürekli elektrikte takılı olarak dururlar ancak sizin suya ihtiyacınız olduğunda bir musluğu açtığınızda otomatik olarak devreye girer musluğunuzu kapattığınızda tekrar devreden çıkarlar.

Blog yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

@kampaticaret olarak instagram da beğeni ve yorumlarınızı bekliyoruz.. 🙂

Bizimle iletişime geçmek için linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Diğer blog yazılarımızı okumak için hidroforlar konusunda detay bilgi için tıklamanız yeterlidir.

Hoşçakalın sağlıklı ve iyi günler dileriz…

Başa dön tuşu