Petek Temizleme Makinası

11 Adımda Oto Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır ?

Oto radyatör temizleme, araba kullanıcıları tarafından her yıl yapılması gerekir. Araç kullanımına bağlı, bazen de kullanımdan bağımsız kireçlenme olabilir. 

Kirençlenmeler ise tıkanmalara dolayısıyla oto radyatörün sağlıksız çalışmasına hatta bozulmasına sebep olur. Araçlarda kullanılan radyatörlerin içinde su birikimi zamanla dolmaya başlamasından dolayı istenilen verim alınamayabilir.

Bu durum da yılın belirli dönemlerinde aracın radyatörü temizlenmelidir.  Oto radyatör temizliği yaparken sitemde yer alan bütün borularda temizliği yapılmalıdır. Bunun için radyatör temizleme kimyasalı, radyatör temizleme makinası kullanılmalıdır.

Oto Radyatör Temizliği
Oto radyatör temizliği

Oto Radyatör Temizleme Adımları

  1. Oto radyatör temizliğinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için aracın aydınlık ve hava alan bir yere park edilmesi gerekmektedir.
  2. Kullanılacak radyatör temizleme ilacının asidik olan maddelerden sülfürik asit, nitrik asit, fosforik asit, hidroklorik asit olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü dolaşımı yapılan sistem üzerinde aşındırıcı bir etki oluşturabilir. Kullanılacak oto radyatör ilacı dipte biriken kalıntı kireçleri ve mikrobiyolojik kirliliklerin temizlenmesi için önemlidir.
  3. Oto radyatör temizleme işlemine başlamadan önce motor soğuk olmalıdır.
  4. Oto radyatör temizliği için makina giriş çıkışı radyatör giriş çıkışına bağlanmalıdır.
  5. Temizleme makinasına doldurulan temiz suyun içine radyatör temizleme sıvısı eklenerek içerdeki pis su tahliye edilir.
  6. Isıtmalı makinelerde rezinsdans çalıştırılarak depodaki su ısıtılır. Oto radyatör temizleme makinesinin deposuna oto radyatör temizleme sıvısı eklenir. Makine yardımı ile yapılacak kimyasal işlem yaklaşık 45 dakika boyunca makine ve radyatör arasında dolaştırılmalıdır.
  7. Kimyasallı temizlik bittiğinde durulama işlemi tekrar yapılır. 
  8. Yapılacak en son işlem ise oto radyatör havasıdır. Radyatör kapağı açılıp motor çalıştırılarak 7 dakikaya yakın çalışır durumda tutulmalıdır.
  9. Soğutma suyunun sirkülasyonun sağlanması ve biriken havanın dağıtımının sağlanması için kalorifer sıcak seviyeye getirilerek açılır.
  10. Oto radyatör havası alındıktan sonra az miktarda soğutma suyu eklenmesi unutulmaması gereken bir husustur.
  11. Daha sonra motor çalıştırılarak 6-9 dakika aralığında ısındırılmalıdır. Motor olabilecek ideal sıcaklığa ulaşması halinde kapatılarak, satın alınan antifrizle doldurulur ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra güvenle araç kullanımını yapabilirsiniz.

Radyatör temizleme kimyasalı almak için buraya tıklayınız.

Oto radyatör temizleme makinaları, yapılacak radyatör temizliğinde oldukça önemlidir. Bunu için ortalama sahip olması gereken bazı teknik özellikleri şu şekilde olabilir;

  • Pompalama gücü 220 ac,
  • Su seviye kontrolü,
  • Rezistans koruma sistemi,
  • Güvenlik kilidi gibi bazı teknik özelliklere sahip olması gerekir.

Makinasız Oto Radyatör Temizleme Nasıl Yapılır?

Radyatör temizleme

Oto radyatör temizliği havadar bir alanda yapılmalıdır.

Araç kontağı kapatıldıktan sonra motorun soğuması beklenmelidir.

Motor soğuduktan sonra radyatörde yer alan tahliye vanasına ulaşılarak fazla olan su boşaltılır. Daha sonra vana tekrar kapatılır.

Radyatör kapağı açtıktan sonra temiz su koyulur.

Daha sonra araç çalıştırılarak 10 dakika gibi bir sürede istenilen seviyedeki ısıya gelmesi sağlanır. Isınan motordan dolayı su kirlenecektir. Ve kirlenen suyun tahliyesi için vana açılarak dışarı akıtılmalıdır.

Kirli suyun dışarı akıtılması ve yeni suyun eklenmesi ve kimyasal kullanımı basınçlı bir oto radyatör temizleme makinasıyla yapılması doğru bir tercih olacaktır.

Son olarak yeni antifriz suyu eklenerek ve bütün kullanılan yerlerin kapağı sıkıca kapatılarak işlem tamamlanmış olur.

Oto Radyatör Temizleme Makineleri

Oto radyatör temizleme makinalarını incelemek için tıklayınız.

Oto radyatör temizliği bilinçli bir şekilde, yetkili servisler tarafından yapılması önerilir. Yine de kendin yapmak istersen bu blog yazımızın sana yardımcı olmasını ümit ederiz.

İçeriklerin devamlılığı için bu gönderiyi sosyal medya hesaplarında paylaşabilir, yorum yaparak destek olabilirsin.

Petek temizleme makinesi fiyatlarını incelemek için tıklayınız.

Petek temizleme makinesi hakkında detay bilgi için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu