Pompalar

Santrifüj Pompa Nedir? 2023 Güncel

Santrifüj pompaları, sıvıyı çarklar arasında dönmesi sonucu elde edilen enerji vasıtasıyla hareket ettiren mekanik cihazlardır.

Sıvı hızlı dönen çarka kendi ekseni boyunca girer ve çarkın kanatçık uçları boyunca merkezkaç kuvveti ile dışarı atılır. Pervanenin hareketi, sıvının hızını ve basıncını arttırarak pompa çıkış yönüne yönlendirir.

Santrifüj Pompaları Nasıl Çalışır?

Çark, sulama pompalarının en önemli parçasıdır. Bir dizi kavisten oluşur. Bunlar iki disk arasında kapalı bir pervane gibidir.

Sıvı çark eksenine girer, kanatçıklar arasından dışarı çıkar. Pervane bir tahrik milinden motora bağlıdır.

Motor çalıştığında çarklar yüksek hızda dönmeye başlar. Çarkların dönme hareketiyle sıvı çarkın kanatçıklarından pompa gövdesine doğru hızlandırılır.

Pompa gövdesinin iki temel tasarımı vardır. Salyangoz ve Jet. Her iki tasarımda da amaç sıvı akışını basınçla kontrollü bir deşarja dönüştürmektir.

Salyangoz Tipi Santrafuj Pompa

Santrifüj pompa çalışma mantığı

Jet tipi Pompa

Temel çalışma prensipleri birbirine benzer fakat salyangoz pompalar en fazla 6 metreye kadar emiş yapabilirken jet pompalar ise içerisinde enjektör ve difizör bulunduğu için 9 metreye kadar emiş yapabilmektedir.

Salyangoz tipi santrifüj pompalar daha çok tarla, bahçe sulamalarında kullanılır. Jet pompalarda derinden emişli olduğu için Salyangoz pompara göre daha basınçlı pompalayabilir.

Santrifüj Pompaların Kullanım Alanları

Santrifüjlü pompalar, endüstriyel, tarımsal ve evsel uygulamalarda su, çözücüler, organik maddeler, yağlar, asitler, bazlar ve herhangi bir ‘ince’ sıvıların pompalanması için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aslında, düşük viskoziteli akışkanları içeren hemen hemen her uygulama için uygun bir su pompası tasarımı vardır.

Sonuç olarak;

Bir santrifüj pompa, çark olarak adlandırılan bir veya daha fazlı tahrikli rotordan dönme enerjisinin aktarılmasıyla çalışır. Pervanenin hareketi, sıvının hızını ve basıncını arttırır ve sıvıyı pompa çıkışına yönlendirir.

Santrifujlü pompa tasarımları, su, çözücüler, kimyasallar, ve hafif yağlar gibi akışkanların pompalanmasında düşük maliyetli çözümler sunar.

Su Pompası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

-Kullanım Alanı

– İniş Derinliği

-Basma Yüksekliği

-Sıvının aktarılacağı mesafe

-Pompalanması istenen sıvı miktarı,

Kampa web sitesi pompalar kategorisi uzun yıllardır havalandırma ve sulama sistemleri üzerinde hizmet veren uzman personellerimizden çağrı merkezimizi size en uygun ürünleri bulmak için arayabilir, teknik bilgi ve öneri alabilirsiniz.

Bayisi olduğumuz Wilo, Sumak, Pedrollo, Leo gibi Türkiye’nin önde gelen markalarına www.kampa.com.tr den ulaşabilirsiniz.

Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri‘nden markası önemli olmaksızın pompalarınız için  tüm yedek parçaları temin edebilirsiniz.

Eğer pompanızın herhangi bir arızası varsa ürünü teknik servise gönderebilir, tamir ve bakımlarını yaptırabilirsiniz.

Santrifuj pompalarla ilgili bilgi için tıklayın. Başka sormak istedikleriniz var mı?  

Bahsedilmeyen  bir şey kaldı  mı?

Yorum yaparak belirtebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu