Evlerde başladığımız kış hazırlıklarına saha da drenaj dalgıç pompa ile devam ediyoruz.
İçindekiler
Hazırlık yapıp, tedbir almak olası tehlikeli problemlerden sizi kurtarır aynı zamanda maddi açıdan kolaylık sağlar.
Beklenen yağmur ve kar suları, mevsimsel olarak akarsuların doluluk oranı ve akış yönündeki değişiklikler vb. nedenler sebebi ile apartman boşlukları, kazılar, inşaat sahaları olası su basmalarına karşı risk altındadır.
Drenaj dalgıç pompaları bu riskleri ortan kaldırmak için en temel ekipmanlarımızdan. Bu makalede drenaj dalgıç pompaları hakkında detaylı bir inceleme yapacağız. Umarız faydalı olur.
Dalgıç Pompa Nedir?
Öncelikle dalgıç pompayı anlayalım. Dalgıç pompalar; tarım, endüstri ve ticaret ile özel konutlarda kullanılan pompalardır. Bu pompalar temiz su, yağmur suyu ve kirli suyu pompalamak için kullanılır.
Göletlerde, kuyularda, tanklarda, depolarda da kullanılabilirler. Adından da anlaşıldığı gibi suyun içerisine daldırılabilen pompalardır.
Dalgıç pompalar birçok uygulamada kullanılır. Tek kademeli pompala, kanalizasyon pompalama, genel endüstriyel pompalama ve bulamaç pompalama için kullanılır.
Çok kademeli dalgıç pompalar tipik olarak bir sondaj deliğinden aşağı indirilir. Konut, ticari, belediye ve endüstriyel su çıkarma, su kuyuları ve petrol kuyularında kullanılır.
Dalgıç Pompalar İçin Diğer Kullanım Alanları
- Kanalizasyon arıtma tesisleri,
- Deniz suyu elleme,
- Su kuyusu ve derin kuyu sondajı,
- Açık deniz sondaj kuleleri,
- Suni asansörler,
- Maden suyu arıtımı ve sulama sistemleri bulunur.
Drenaj Dalgıç Pompası Nedir?
Drenaj pompaları temiz, az kirli sularda yağmur nedeniyle ya da başka nedenle biriken suların aktarımı için yardımcı pompa.
Yani drenaj dalgıç pompaları, boşaltılacak bölgelerden temiz ve kirli suyu tahliye edebilen dalgıç pompa. Bu pompalar, pompa ve motorla birlikte kapalı bir ünitedir. Yapısı nedeniyle suya kısmen veya tamamen daldırılmak üzere tasarlanmış, dalgıç tesisatlar için uygundur.
Vortex fanlı drenaj pompaları (açık fanlı ) emiş pervaneleri yerden yüksekte olup 3-5mm e kadar olan katı partiküllerin emiş yapabilmesini sağlar. Bu pompalar genellikle kumlu veya içinde katı partikül bulunan su kaynaklarında kullanılır.
0’dan emişli drenaj pompaları (FLOOR) emiş pervaneleri yerden 1-2 mm yukarıda olup su kaynağı olan yerin veya su birikmiş yerlerin genellikle hiç su kalmaması için kullanılır. Bu pompalar genellikle bodrum katlı evlerde kullanılır.
Foseptik dalgıç pompalar; genellikle açık fanlı ve bıçaklı olur. Bu pompalar genellikle yemekhane atıkları ve kanalizasyon gibi yerlerde kullanılan pompalar. Bıçaklı ve öğütücü olan bu pompalar gelen katı partikülleri toz haline çevirip atmaları özellikleriyle tanınır .
Drenaj Dalgıç Pompası Kullanım Alanları Nerelerdir?
Yeraltı susuzlaştırma : Yüzeyde veya yeraltında madenlerdeki çalışma koşulları ağır ve işlenen malzemeler serttir.
Çamurun, bulamacın, taşların ve kayaların yanı sıra, üretimin devam etmesini sağlamak için büyük miktarlarda su çıkarılmaktadır.
Karıştırıcılı Çamur Drenaj Pompalar dayanıklılık ve performansın temel faktörler olduğu zorlu madencilik uygulamalarında güvenilir bir şekilde çalışır.
Şantiyelerde ve kazı alanlarında : Yollar ve köprülerden tünellere ve barajlara kadar, inşaat alanları çalışmak için zor yerlerdir. Şantiye yöneticileri, satın alma ekipmanı için sağlam ekonomik ürünlere ihtiyaç duyarlar.
Kullanımı kolay ve güvenli drenaj pompaları düşük enerji tüketimi de işletme giderlerinden tasarruf sağlar.
Sonuç, optimum yaşam döngüsü ekonomisine sahip karıştırıcılı çamur Drenaj Pompalarıdır.
Herhangi bir sel ve su baskını tahliyesinde : Kirli Su Drenaj Dalgıç Pompaları pratik çalışma şekilleriyle birlikte kullanılabilir.
İstenmeyen sıvıların özel konutlar, çiftlikler, küçük sanayi vb. Yerlerin etrafındaki tesislerden pompalanmasında, kirli su drenaj pompaları iklim değişikliği doğal afet önleme konusunda zorludur.
Su, araziyi çok miktarda tahrip ettiğinden , taşkın kontrolü için güvenilir, uygun maliyetli ve verimli çözümler sunar.
Kanalizasyon çukurlarında, yemekhane atıklarında ise öğütücü görevi gören bıçaklı foseptik drenaj pompalar kullanılır.
Su deposu, su kuyusu gibi temiz suyun tahliyesin de ise Temiz Su Drenaj Dalgıç Pompası kullanılır.
Drenaj dalgıç pompaları genellikle temiz su kaynağı, süs havuzları içinde biriken sular için kullanılır. Ayrıca bodrum kat suları asansör boşlukları, kanalizasyon suları, yemekhane atık suları ve yağlarında kullanılır.
Kimyasal ve asitli sıvıların pompalanmasında ise Paslanmaz Drenaj Dalgıç Pompaları kullanılır.
4-Drenaj Dalgıç Pompası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pompa almanın en önemli faktörü kullanım alanının ölçüleridir. Pompayı kaç metre derinliğe salacaksınız ve kaç metre mesafeye su basacak?
Tahliye edilen sıvının yapısı temiz su mu, parçacıklı mı, foseptik suyu mu? Ürünün nasıl çalışmasını istiyorum? Otomatik mi manuel mi?
Bu sorulara verdiğiniz cevaplarla uygun pompayı seçmelisiniz. Örneğin; Apartman boşluğunda biriken yağmur suyunu tahliye etmek üzere otomatik çalışan bir pompa ihtiyacım var.
Suyu tahliyesi için gereken mesafe 8 metre. Bunun için otomatik şamandıralı kirli su drenaj dalgıç pompası kullanmam gerekir. Fakat bu pompayı seçerken su tahliyesi için gereken 8 metreyi baz almalıyım.
Yani 8 metreye su basabilmeli. Eğer 6 metre su basan bir pompa alırsam suyun tahliyesinde yetersiz kalacak ve boşuna elektrik tüketecektir.
5-Drenaj Dalgıç Pompası Özellikleri
Drenaj dalgıç pompalarında asansör şamandıralı, normal flatörlü ve flatörsüz olarak 3 e ayrılır.
Asansör flatör: pompaya yapışık olup suyun seviyesine göre hareket eden ve pompadan bağımsız olmayıp anlık su seviyesini koruyan şamadıralardır.
Normal flatör: pompadan bağımsız olan suyun seviyesine göre hareket eden ve genellikle geniş kuyularda kullanılan pompadan bağımsız flatörlerdir,.
Flatörsüz : genelllikle 0 dan emişli pompalarda olup fişi tak çıkar çerçevesinde kullanılan manuel pompalardır.
Drenaj dalgıç pompaları kaleme aldığımız ilgili makalemize dalgıç pompa nedir ulaşabilirsiniz.
Drenaj dalgıç pompalarıyla ilgili başka sormak istedikleriniz var mı?
Bahsedilmeyen bir şey kaldı mı?
Yorum yaparak belirtebilirsiniz…
iyigunler bınamızın temelinde su cıkıyo mutahit yaparken kuyu yaparak daireleri satmıs bize pompa surekli bozuluyo otoparkı su basıyo nasıl bı dalgıc pompa onerirsiniz