Dalgıç Pompalar, Su Dalgıcı, Kuyu, SintinePompalar

Kuyu Su Basıncı Artırma? 2023 Güncel


Düşük su basıncı kuyu sahibi ev sahipleri için yaygın bir sorundur, ancak katlanmak zorunda oldukları bir sorun değil. Kuyu su basıncı artırma yöntemleri sizlerle.

Kampa’da teknikerleri, düşük su basıncının nedenlerini giderme konusunda uzman. Eğer düşük basıncın problem olduğunu düşünüyorsanız, suyun daha iyi akmasını sağlamak için yapabileceğiniz bazı kolay düzeltmeler var.

Keson Kuyu
Internal view of Well in Village

Kuyu Suyunun Düşük Basınçlı Olmasının Nedeni Nedir?

Suyun musluktan veya duş başlığından bir zamanlar olduğundan daha az geldiğini fark ediyorsanız, büyük olasılıkla basınçta bir düşüş var. Bu, kuraklıktan veya ağır su kullanım dönemlerinden kaynaklanır.

İlave bir mutfak veya banyo içeren bir ev eklemesi yapıldıktan veya yeni bir sulama sistemi kurulduktan sonra düşük su basıncı da olabilir.

Bazen düşük su basıncı gibi görünen şey, daha önce akmakta olandan daha az suyun aktığı daha düşük su hacmidir. Bu tıkanmış borulardan veya kuyu veya kuyu pompanızla ilgili bir sorundan kaynaklanır. Bu gibi durumlarda, su basıncı eklemek uzun vadede soruna yardımcı olmaz ve su sisteminin zarar görmesine neden olur.

Sorun su basıncı ise, sabit bir basınç sistemi kurmak iyi bir çözümdür. Bodrumunuzda, suyun evinize girdiği hatta sabit bir basınç sistemi kuruludur. Adından da anlaşılacağı gibi, farklı musluk ve cihazlar kullanılırken su basıncını sabit tutar, talep arttıkça veya azaldıkça su pompanızın hızını değiştirir.

Kuyu suyu akışı
Kuyu Su Basıncı Artırma? 2023 Güncel 28

Su Basıncını Ayarlamak Basınç Sorununu Çözmeye Yardımcı Olur Mu?

Sabit bir basınç sistemi, ev sahiplerinin duş almasını, bulaşıkları yıkamasını ve musluklardan birinin damlama durumuna düşmeden çimlerin hepsini aynı anda sulamasını sağlar. Yeni bir sabit basınç sistemi ile farkedebileceğiniz diğer bazı avantajlar:

• Su kullanımını sınırlama ihtiyacını ortadan kaldırır
• Su kullanımı dalgalandığında duş ve lavabo gibi birçok cihazında neden olan su basıncındaki gecikmeleri önleyin
• Cihazlarınızın daha verimli çalışmasına izin verin ömrünü uzatın
• Sınırlı basınç nedeniyle daha hızlı duş almanız zorlaşır, basınçı ayarladığınız da ise bu sorun ortadan kalkacaktır.
• İstediğiniz zaman çimlerinizi ya da bahçenizi sulayabilirsin.

Kampa olarak evlerinizde su basıncı sağlayan Ev Tipi Hidroforlar öneririz. Bu hidroforları su kuyunuzun çıkışına monteleyebileceğiniz gibi, su deponuz varsa depo çıkışına da kolay ve zahmetsiz bir şekilde kurabilirsiniz.

Hidroforlarımızın pompa, genleşme tankı, manometre ve basınç şalteri kurulumu yapılmış bir şekilde tarafınıza gönderilmektedir.

Mini Hidrofor

Hidrofor Nedir?

Hidroforlar su basıncının yetersiz geldiği yerlerde suyun basınçlandırılmasında kullanılan otomatik pompalar dır. Hidroforlar tek başına kullanılabileceği gibi bazı tesisat sistemlerinde su deposu ile birlikte kullanılabilir.

Evlerde, dairelerde, binalarda, villa, site ve yüksek binalarda şebeke suyunun basınçlandırılmasında yada depodan alınan suyun şebekeye basınçlı bir şekilde gönderilmesini sağlarlar.

Hidroforların Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Hidroforlar, ev ve bahçelerde, müstakil evlerde, villalar gibi küçük alanlarda kullanıldığı gibi az ve çok katlı binalarda, apartmanlarda, okul, hastane, iş merkezleri, alışveriş merkezleri gibi büyük yapılarda da kullanılırlar.
  • Arzu edilen basınç ve debiyi sürekli aynı oranda alabilmek ve konforlu su kullanımı için kullanılırlar. Hidroforun uzun ömürlü olması ve sorunsuz kaliteli su verebilmesi için kullanılacak alana göre basınç ve debi hesabının iyi yapılması gerekmektedir.

Su Basıncı Düzeltme Yöntemleri Nelerdir?

Öncelikle sorunu tespit edin. Eğer baştan beri kuyu suyu basıncında problem varsa bir hidrofor edinebilirsiniz.

Sonradan basınç düşüsü yaşadıysanız size en yakın teknik servisi çağırarak su kuyunuzu ve kuyu pompalarını kontrol ettirin. Muhtemelen pompanızda bir aksilik çıkacaktır.

Sorun kuyu pompasında değil ve hidroforunuz varsa genleşme tankına bakın. Genleşme tankının basıncı düştüğünde de sorun yaşamanız olası. Hidrofor tankının havasını kontrol edin ve yenileyin.

Kuyu suyunun basıncını nasıl arttırabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Yukarıda yazılanlardan eksik kalan bir nokta var mı? Sorularınızı yorum kısmına yazarsanız buradan cevaplayacağız.

Benzer bir sorun yaşıyorsanız mutlaka 444 5 622 Çağrı merkezimizden bizimle iletişime geçerek uzman tekniker ekibimizden bilgi, destek ve öneri alabilirsiniz.

Sonraki makaleden haberdar olmak için abone olmayı unutmayın.

Güneş Enerjili Su Pompası EKO Set Kurulumu 2022 için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu