Dalgıç Pompalar, Su Dalgıcı, Kuyu, Sintine

Bodrum Selini Önlemenin 5 Yolu

Bodrum selini önleme, bodrum kar su basıyor nasıl bir önlem almalıyım. Bodruma su sızıyor ne yapmalıyım. Su dolu bodrumlar ev sahipleri için en kötü tablolardan biri.

Özellikle son bahar ve ilk bahar yağmurlarında sel baskınları sık görülmektedir. Nerede yaşarsanız yaşayın, bodrum ve evleriniz için tedbirli olmak zorundasınız. Sel baskınlarında meydana geldiğinde bodrumda bulunan sandıklar, fotoğraflar, eşyalar vs… hepsi tehlikede demektir.

Bodrum sellerini önlemek için bir kaç ip ucuna göz atın.

Bodrum Havalandırması
Bodrum Selini Önlemenin 5 Yolu 25

Bodrum Selini Önleme Giderlerinizi Temizleyin.

Sel baskınlarını önlemenin en önemli ve ilk yolu giderlerin temiz olduğundan emin olmaktır. Giderler tıkalı olduğunda su akışı duracağı için tıkanıklara bağlı seller meydana gelebilir. Kanalizasyonların bodruma taşma ihtimalini düşünerek gerekli tedbirleri alın.

Olukları Temizleyin.

Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Ancak aniden bastıran yağmurlarda yaprak, çamur vb. kirler oluklarınızı tıkayarak taşkınlığa sebep olabilir. Taşan sularında bir yerlere sızması gerekir genelliklede aşağı katlarda bulunan bodrumlara doğru yöneldiği görülmektedir.

Yağmur Sularını Yönlendirin.

Olukları temizlerken hasar olup olmadığını da kontrol etmenizi öneririz. Hasarlı olukların delik yada kırık yerlerinden su sızıntıları meydana gelebilir ve yağmur suyunu yönlendirmekte zorlanabilirsiniz.

Ayrıca olukların iniş kısmı da dikkat edilmesi gereken bir diğer husus. Eğer olukların inişi bir kanalizasyona gitmiyorsa veya bir drenaj sistemi yoksa birikintiler ve taşkınlıklar meydana gelecektir.

Drenaj Pompası Kullanın.

Bodrumun yağmur mevsimleri boyunca temiz ve kuru kalmasını sağlamanın en kolay yolu drenaj pompa kullanmaktan geçiyor.

Giderlerde, oluklarda bir hasar meydana geldiğinde bodrumların sel basma olaranı %75 artış göstermektedir. Ani bir durumla karşı karşıya kaldığınızda drenaj pompaları ilk yardım niteliği taşıyacaktır.

Drenaj pompaları adından da anlaşılacağı gibi istenmeyen suların tahliyesinde kullanılan pompalardır. Suyu dışarı atmanıza olanak tanır. Pompalar hakkında daha fazla bilgi için.

Drenaj pompası satın almak için buraya tıklayın.

Yedek Bir Güç Kaynağı Edinin

Fırtına, yağmur, lodos elektriklerin kesilmesine sebep olabilir. Dolayısıyla drenaj pompası çalışmayabilir. Drenaj pompası için mutlaka yedek bir jeneratör kullanın.

Özellikle müstakil evler, bağ evleri, sıfırdan girişli konutlarda sel baskınları fazla görülmektedir. Umarım eviniz ve eşyalarınız hasar almadan bodrum selini önleme baskınları engelleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu