Dalgıç Pompa, Su Dalgıcı Seçimi Güncel 2024

Dalgıç pompa bir elektrik motoruna bağlı suya tamamen daldırılabilen santrifuj pompa. Motor hermetik olarak sızdırmaz ve gövdeye yakın bağlanır.

Döner enerjiyi kinetik enerjiye basınç enerjisine dönüştürerek suyu yüzeye iter. Bu, pompaya çekilen su tarafından yapılır: ilk olarak, içerideki, pervanenin dönüşü suyu difüzörden geçirir. Oradan, yüzeye gider.

Dalgıç pompa seçimi, kullanım alanına uygun iyi dalgıç pompa modelleri için bizlere ulaşabilirsiniz.

Su dalgıcı genelde yüksek yerlere su taşımak veya derinden su çekme amaçlı kullanılır. Sulama, su temini , temiz veya kirli su basınç artırma için kullanılır. Tahliye ettikleri sıvı içerisinde çalıştıkları için gürültü yapmaz, titreşimden olumsuz etkilenmezsiniz.

Dalgıç tip pompa seçimi, suyu derin kuyulardan veya kirli sıvılardan çekmek için kullanılan bir cihazdır. Seçerken ihtiyacınıza uygun olanı bulmak için birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu faktörler şunlardır:

Dalgıç Pompa Seçimi İçin Kriterler

  • Suyun türü: Seçiminde en önemli nokta, pompalayacağınız suyun türüdür. Temiz su veya kirli su için farklı dalgıç pompalar vardır. Temiz su pompaları, su depolarında, büyük su tanklarında ve su aktarımında kullanılır.
  • Kirli su pompaları ise, apartman giderlerinde, asansör boşluklarında, korunmasız kuyularda veya foseptik çukurlarında kullanılır. Kirli su pompalarının gözenekleri geniş, devirleri yüksek ve parçalayıcı özellikli olmalıdır. Temiz su pompalarının gözenekleri ise dar, devirleri düşük ve parçalayıcı özelliği olmamalıdır.
  • Enerji kaynağı: Seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, enerji kaynağıdır. Dalgıç su pompaları, elektrikli veya güneş enerjili olabilir. Şebeke elektriği veya jeneratör ile çalışır.
  • Güneş enerjili dalgıç pompalar ise, güneş panelleri ile çalışır. Elektrikli su dalgıcı , daha yüksek performans ve kapasite sunar, ancak enerji tüketimi ve maliyeti de yüksektir. Güneş enerjili tipler daha düşük performans ve kapasite sunar, ancak enerji tüketimi ve maliyeti de düşüktür.
  • Enerji kaynağınızın güvenilirliği, verimliliği ve bütçenize uygunluğuna göre dalgıç pompası seçimi yapabilirsiniz .
  • Debi ve hacim ihtiyacı: Seçiminde dikkat etmeniz gereken bir başka nokta, debi ve hacim ihtiyacınızdır. Debi, pompanın dakikada veya saatte ne kadar su çıkardığını ifade eder.
  • Hacim ise, pompanın toplam su kapasitesini ifade eder. Debi ve hacim ihtiyacınız, su kullanım amacınıza, aile büyüklüğünüze veya sulama alanınıza bağlı olarak değişebilir.
  • Debi ve hacim ihtiyacınızı belirledikten sonra, bu ihtiyacınızı karşılayabilecek dalgıç pompa modellerini inceleyebilirsiniz. Dalgıç su pompa modellerinin teknik özelliklerinde, debi ve hacim değerleri belirtilir. Bu değerleri karşılaştırarak, ihtiyacınıza uygun dalgıç pompa seçimi yapabilirsiniz .
  • Dayanıklılık ve servis gideri: Seçiminde dikkat etmeniz gereken son nokta, dayanıklılık ve servis gideridir. Dalgıç su pompaları, zorlu koşullarda çalıştığı için, dayanıklı ve kaliteli malzemelerden yapılmış olmalıdır.
  • Ayrıca, bakım ve onarımı için, kolayca ulaşabileceğiniz ve güvenilir bir servis hizmeti olmalıdır. Dayanıklı ve kaliteli bir dalgıç pompa, uzun ömürlü ve sorunsuz bir kullanım sağlar.
  • Servis gideri düşük bir dalgıç su pompası, maliyet ve zaman tasarrufu sağlar. Bu nedenle seçerken, marka, garanti süresi, yedek parça bulunabilirliği ve müşteri memnuniyeti gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanız gerekir .

Elektrik enerjisi ile mekanik güce dönüşen motor gücü zor koşullarda dahi sıvı transferine olanak sağlar.

Beygir gücü, emişi gücü, emiş derinliği, marka, model, partikül geçirgenliği gibi özellikleri fiyatlarını etkiler.

Dalgıç su pompasının mini ve güneş enerji paneline bağlanarak kullanılan tipleride mevcuttur.

Ev kullanımı için pis suyu temizleyebilir, bahçenizi sulayabilir, içme suyu temin edebilirsiniz.

Bu pompalar normal olarak içme, sulama ve çeşitli endüstriyel uygulamalar için taze su tedarikinde kullanılır.

Foseptik dalgıç pompa

İki tip su altı pompası vardır:

Dalgıç motorlu su dalgıç tipi.
Pompaya uzun bir şaft ile bağlı kuru motorlu tip.

Dalgıç Pompa Su Dalgıcı Türleri

Pompa hem tek kademeli hem de çok aşamalı bir versiyona sahiptir (çok çekirdekli versiyon en yaygın olanıdır).

Su dalgıcı geri dönüşsüz bir valf ile yükseltici borulara bağlanabilir veya aynı zamanda esnek bir hortum veya başka düzenlemelerle de bağlanabilir.

Motor ve pompa, pompa milinden motor miline giden bir bağlantı ile bağlanır.

Dalgıç Pompa

Motora giden güç, bir veya daha fazla esnek su geçirmez kablo ile beslenir.

Kullanım Alanlarına Göre Dalgıç Su Pompası

Drenaj su dalgıcı, yeraltı suyu, atık su dalgıç motor, derin kuyu, keson kuyu, elektro manyetik tip şeklinde birbirinden ayrılır. Bir sonraki blog yazımızda türlerini detaylı inceleyeceğiz.

Tüm pompa çeşitlerine www. kampa.com.tr adresinden ulaşabilir, teknik destek alabilirsiniz. Dalgıç pompasının marka ismi pompanın kalitesi hakkında bize bilgi verir.

Su dalgıç pompaları tercih edilen su kaynağını ve kullanım alanı özelliklerine göre sahip olabilirken, sitemizde yer alan pompa seçeneği oldukça fazla. Dalgıç pompalar arasında yer alan ürünlerimiz bıçaklı, öğütücülü, parçalayıcı özelliklere sahiptir.

Sulama pompaları blog yazılarımızı okumak için. Uzun ömürlü dalgıç pompa fiyatları incelemek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu