Ozon, üç adet oksijen atomunun bir araya gelmesiyle oluşmuş moleküllerdir. . Ozon Jeneratörü oksijen moleküllerini parçalayarak ozon gazı üretmeye yarayan araçtır.
İçindekiler
Kimyasal formülü O3 oda sıcaklığında gözle görülmeyen ve keskin bir kokuya sahip olan bir kokudur. Dünyanın etrafını sararak radyasyondan koruyan ozon, mikrop öldürücü ve koku giderici etkisi ile bilinmekte…
OZON JENERATÖRÜ ?
Bu ozonların üretimini sağlayan cihazlardır. Ozon Jeneratörü oksijen moleküllerini parçalayarak ozon gazı üretmeye yarayan araçtır.
OZON JENERATÖRÜ NASIL ÇALIŞIR ?
- Ozon Jeneratörü oksijen moleküllerini parçalayarak ozon gazı üretmeye yarayan ve bunu yaparken belirli yöntemleri kullanır.
- Sessiz korona deşarjı: Doğada gerçekleşen yıldırımlar gibi tüm elektrik deşarjları, iki atomdan oluşan oksijen moleküllerini bölerek ve bu atomları bir araya getirerek ozon molekülleri meydana getirmektedir. Bu teknik günümüzde kullanılan ozon jeneratörleri ‘nin genel çalışma prensibini oluşturmaktadır.
Ultraviyole radyasyon: Bu süreç, güneşin ultraviyole radyasyonunun O2‘nin bireysel oksijen atomlarına ayrılmasına neden olduğu üst atmosferdeki ozon oluşumuna benzemektedir. Bu yöntemin ozon jeneratörleri için kullanılması korona yöntemine göre daha düşük bir verim sağlamaktadır.
OZON JENERATÖRÜ NERELERDE KULLANILIR?
Ozon, çok güçlü dezenfeksiyon etkisinden ötürü birçok alanda kullanılabilmektedir. Bu alanlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
- İç ortam havasının temizlenmesi.
- İçme suyu dezenfeksiyonu; özellikle su arıtma tesislerin ozondan faydalanılmaktadır.
- Yüzme havuzlarının suyu ve diğer donanımları.
- Laboratuvar ekipmanları.
- Çeşitli tıbbi uygulamalar.
OZON JENARATÖRÜNÜN ÖZELLİKLERİ
Ozon jeneratörleri kendi içerisinde farklı modellere ayrılmaktadır. Başta birim zamanda ürettiği ozon miktarı olmak üzere; çalışma prensibi, tükettiği enerji oranı, bakım türleri ve periyotları, kapladığı alanlar ve tasarımının ne kadar kompleks olduğuna bağlı olarak piyasada farklı ozon jeneratörü modelleri görmek mümkündür.
Her bir cihazın farklı kullanım ömürleri bulunmaktadır. Bu ömür, jeneratörün kullanım süresi, hangi şartlar altında kullanıldığı bağlı olarak değişmektedir. Basit bir jeneratörün ortalama ömrünün 5000 saat civarında olduğunu söylemek mümkündür,
Jeneratörlerin ürettikleri ozon miktarı saatte 40 – 50 gram gibi değerlerden başlayıp 70 – 80 kg’a kadar çıkabilmektedir. Üretilen ozon konsantrasyonu da %2 ile %15 arasında değişebilmektedir. Kullanılacak proses tipi ve ozon ihtiyacına göre piyasada farklı kapasitelerde ve özelliklerde cihazlar mevcuttur.
Jeneratörlerin kendisi kadar yedek parça ve aksesuarları da önemlidir. Ozon jeneratörü gazı konsantrasyon analizörü, ozon kaçak detektörleri, ozon imha ünitesi gibi ürünler sistemin sağlıklı çalışması için en gerekli ekipmanlar arasındadır. Hırdavat ve tesisat hakkında detay bilgi için tıklayınız. Hırdavat ve tesisat malzemeleri incelemek için tıklayınız.
ÜRÜNE ULAŞMAK İÇİN 🙂
Kampa İletişim 0549 441 01 33 🙂