Pompalar

Havuz Pompaları Nedir, Avantajları Neler? 2024

Havuz pompaları kullanımına ihtiyaç duyan ev sahipleri, genellikle bahçelerinin bir kısmına havuz yaptırır. Bazen yüzmek için bazen de dekoratif amaçlı olabilir.

Havuzların devir daim sisteminde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş olanlar kullanılır. Şelale yada süs havuzlarında ise süs havuzu pompaları kullanılır.

Bazı kullanıcılar evlerindeki mevcut pompaları kullanmak istediklerinden yada yanlış yönlendirmeden kaynaklanarak drenaj dalgıç pompa kullanabiliyor. Fakat drenaj dalgıç pompalar havuzlarda kullanılmaz.

Çünkü drenaj pompaları fazla enerji tüketir, sürekli çalışmaya uygun değildir. Sıvı aktarmak için kullanılır, filtre özelliği çoğunda yoktur.

Suyu temiz tutar ve sağlıklı kalmasını sağlar. Devir daim sırasındaki filtresi sayesinde pislikleri biriktirir ve homojen su aktarımı görevini tamamlar. Sadece havuzlar değil aynı zamanda, şelale, akarsu ve çeşmelerde kullanılır.

Havuzu oluşturan temel ekipmanları arasında yer alan havuz pompaları, içerisindeki suyu pompalayarak filtreye gönderirken gelen suda ki yabancı maddeler filtrede birikir.

Bulunan sepet vasıtasıyla yabancı maddeler daha sonradan dışarıya atılabilir. Suyu temiz tutma amacıyla üretilmiş olan ürünün fıskiye tipleride bulunabilir. Bu fıskiyeler havuzdaki suyun devir daimine güzel bir görünüm kazandırır.

Havuz Pompaları Avantajları Nelerdir?

Havuz pompası kullanım alanları Kampa

Düşük İşletme Maliyeti

Havuz pompalarından veya drenaj pompalarından daha düşük basınçlarda (düşük kafa yüksekliği) büyük miktarda su (yüksek akış) taşımak için tasarlanmıştır.

Bu pompanın, ihtiyacınız olan aynı akışı elde etmek için çok daha az enerji kullandıkları anlamına gelir. Drenaj pompasından iyi tasarlanmış bir havuz pompalarına geçerek yılda yüzlerce lira tasarruf ederek kullanılan elektriğin maliyetini 1/3 oranında azaltabilirsiniz.

Sürekli Çalışmaya Uygundur

7/24 çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Havuzların düzgün bir şekilde havalandırılması için sürekli hareket eden suya ihtiyaç duyarlar, bu da pompanın yılın her günü gece gündüz çalışması gerektiği anlamına gelir. Suyun sürekli hareket etmesi, sudaki oksijeni arttırır.

Gürültülü

Havuz pompaları diğer pompalara göre daha sessiz çalışır. Genellikle suyun içerisine daldırıldığı için çıkan kendi sesi de suyun içerisinde boğulur. Barbekü partilerinizde, yada kahve molanızda rahatlamak için havuzun başına geçtiğinizde gürül gürül bir pompa sesi ile karşılaşmak istemezsiniz diye düşünüyorum.

Çalışma Basıncı

Pompa bir filtreye bağlıysa, filtrenin maksimum çalışma basıncını kontrol etmek önemlidir. Birçok basınç filtresi maksimum 5.0m kafa basıncında çalışabilir. Çoğu drenaj pompası bunu kolayca aşar ve bazı havuz pompaları 30 metreye yakın bir mesafede çalıştırılır, bu da filtreye bağlandığında filtreyi tahrip eder.

Süs Havuzu Pompaları

Süs Havuzu Pompaları

Fıskiye pompası olarak da geçen süs havuzu pompaları, temel unsurdur. Bu pompalar yalnızca havuzda değil aynı zamanda şelale, akarsu, çeşme ve aksesuarlara da takabilirsiniz.

Güzel havuz donanımları daha güzel bir görünüme kavuşturur ve sağlıklı kalmasını sağlar. Suyun hareket etmesi sayesinde havuzdaki oksijen oranı artar buda hayvan ve bitkiler için fayda sağlar.

Havuz pompaları korozyondan etkilenmeyen malzemeden üretilir. Sessiz çalışır ve titreşim yapmaz. Havuzun her kesimine eşit bir şekilde su dağıtımı yapan havuz pompalarına, suya bakteri ve mantar bulaşmasını engeller. Bakım masrafları diğer su pompalarına oranla daha uygundur.

Yerli ve ithal markalara ait havuz pompalarına ulaşmak için tıklayınız.

Genel pompa çalışma mantığı ile alakalı bilgi edinmek için.

Filtreli, filtresiz, süs havuzu gibi alanlarda kullanabileceğiniz havuz pompaları %40’a varan indirimlerle Kampa’da. 24 ay garantili olan ürünlerle alakalı teknik destek ve bilgi almak isterseniz 444 56 22 den bizlere ulaşabilirsiniz. Yukarıda anlatmadığımız detaylar varsa yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Başa dön tuşu