Pompalar

2024 Yılı Tarımsal Sulama Yöntemleri

2022 baharı yaklaşırken geçen yıl 5000+ sulama pompası alan emektar bahçivan, çiftçi, üreticilerimize teşekkür ederek başlayalım. Tarımsal sulama yöntemleri, hobi bahçelerinden, tarımsal sulama pompalarına kadar bizleri tercih ettiler.

Kış boyunca siz dinlenirken biz hizmetlerimizi nasıl iyileştirebiliriz, ürünlerimizi nasıl genişletebiliriz diye durmadan çalıştık. İlk bahara artık hazırız.

Bahçeler susuz kalmasın diye sulama pompalarının arasına, yenilerini de sizler için getirdik. Hadi hep beraber yeniliklerimize bakalım. Ama öncesinde biraz bilgilerimizi güncelleyelim.

Tarımsal Sulama Yöntemleri Nedir?

Tarımsal sulama, ekinlerin yetiştirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla suyun karaya manuel olarak uygulanmasıdır. Basit bir süreç gibi görünen bu sulama işlemi aslında biraz karmaşıktır.

İklim ve bölgelere göre farklılık gösteren mahsuller ile birlikte, sorunları çözmek için çeşitli sulama teknikleri ortaya çıkmıştır. Sulamanın, kafa karıştırıcı dünyasını ele geçirmenize yardımcı olmak için bu kılavuzu en popüler, etkili ve verimli teknikleri fikir edinmeniz açısından kısaca özetledik.

Taşkın Sulama Sistemi

Taşkın sulama, en eski ve en verimsiz tarımsal sulama yöntemleridir. Adından da anlaşılacağı gibi, taşma sulama temelde suyun bir bitki tarlasında serbestçe akmasınıdır.

Sulak bölgelerde pompa ve boru kullanmak istemeyen, sulama sistemi için bütçe ayırmayan çiftçiler için cazip bir seçimdir.

Ancak bu durum bazı olumsuzlukları da beraberinde getirir. Fazla miktarda tarlada dolaşan su ekinleri çürütebilir, ya da buharlaşarak
infiltrasyona sebep olabilir.

Tarımsal Sulama Yöntemleri Basınçlı Sulama Sistemi

Taşma sulamadan farklı olarak, basınçlı su temini sağlayan ayrıntılı bir sisteme bağlıdır. Bir su kaynağından, suyu basınçlararak aktaran pompalar araçılığıyla bu sulama tipi yapılabilir.

basınçlı sulama sistemleri taşkın sulama emsallerinden çok daha karmaşıktır. Bu karmaşıklık, basınçlı sistemlerin çok daha verimli ve etkili olmalarını sağlar.

Her ihtiyacın çözümü birbirinden farklı olacağı için basınçlı sulama sistemi kurmakta çoğu zaman zorlanabilirsiniz.

Tarlanızın durumu, iklim, yetiştirilecek mahsül, su kaynağı, ne kadarlık bir alan sulanacağı gibi faktörler ince ince hesaplanıp doğru bir sistem kurulması gerekir.

Aksi halde ekinleriniz yeterince sulanmadığından ya da gereğinden fazla sulandığından heba olabilir.

Yanlış pompa seçimi de ürününüzün arızalanmasına sebebiyet verebilir. Pompa seçiminde kafa karışıklığınızı gidermek için diğer pompa eğrisi makalemizi okuyunuz.

Tarımsal Sulama Yöntemleri Damla Sulama Sistemleri

Damla sulama, belli bir mesafeye göre, en verimli tarımsal sulama şeklidir, ancak aynı zamanda bakımı en zor olanlardan biridir.

Stratejik konumlarda yayıcılarla iç içe geçmiş bir boru ağı, suyun doğrudan mahsul kök bölgesinin üzerine, damla damla su düşürülmesine izin verir. Daha çok sebze yetiştiriciliğinde kullanılır.

Yağmurlama Sulama Sistemi

Yağmurlama sulama, damla sulamada olduğu gibi çalışır, sadece biraz daha az verimli bir şekilde. Su kaynağından hareket eder, kendinden emişli bir pompa sayesinde basınçlı hale gelir ve daha sonra bir dizi sprinkler ile mahsul tarlalarına dağıtılır.

Fıskiyeler en uygun şekilde yerleştirilirse ve düzgün bir şekilde su uygulanırsa, fıskiye sulamaları nispeten verimli olabilir.

Yağmurlama sulama sistemini, damla sulamadan daha az verimli hale getiren şey, olumsuz hava koşullarıyla engellenebilmesidir. Basit bir esinti bile, yağmurlama sistemindeki suyun yörüngesini büyük ölçüde etkileyebilir.

Kampa ile 2019 Yenilikleri

  • Kampa’nın yeniliklerine bakacak olursak bu yıl geçen yıldan farklı olarak gelişmiş bir çağrı merkezimiz var. Müşteri temsilcilerimizi tam 2 katına çıkartarak sulama sistemleriniz için kesintisiz bir şekilde, teknik destek, bilgi ve öneriyi tekniker arkadaşlarımızdan alabileceksiniz. İhtiyacınıza en uygun pompa seçimi için saatlerce kafa yormadan bizi Kampa arayın.
  • Ürün gamında Leo, İtaly Style, Ebara, Einhell, Winpo, İmpo, Ulusu markalarını ekleyerek genişledik. Böylece her ihtiyaç için en az 3 farklı muadil önerisinde bulunabileceğiz. Pedrollo ve Sumak markaları da kendi içinde yeni ürünler ürettiler. Yeni ürünleri de stoklarımıza girdi.
  • Dilediğin yerden, dilediğin zaman alışveriş yapabilmen için www.kampa.com.tr den sonra Amazon.com, hepsiburada.com, gittigidiyor.com, n11.com, tekzen.com.tr, epttavm.com ‘da online mağazalarımızı açtık. Kampa’ya artık her yerden ulaşabilirsin.
  • Kampanya ve promosyonlardan haberdar olabil, yeni ürünleri takip et, hatta ürünlerin özelliklerini birlikte inceleyelim diye tüm sosyal medyada varlığımızı iyileştirdik. Hala takip etmedin mi?
  • Bizi takip Et, ilk sen haberdar ol!
    Facebook
    Twitter
    instagram
    Pinterest
    Youtube

Bu yılda da tüm üretim sürecinizde yan yana yürüyelim. Kolay ulaşılabilir, farklı ödeme seçenekleri, hızlı kargo seçenekleri ile Kampa üreticinin yanında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu