Sirkülasyon Pompaları Özellikleri Nelerdir? 2023

Buz gibi soğuk su yerine çeşmelerden ılık sular akmasına yardımcı olan sirkülasyon pompaları bu yardımcı malzemelerden. Mevsimsel şartlara uyum sağlayabilmek için zaman zaman yardımcı malzemeler kullanarak bu tarz sorunları aşmamız mümkün.

Kış mevsiminin gelmesiyle soğuğa merhaba dedik.  Soğuk hava, soğuk suları beraberinde getirdi. Günlük yaşam alanlarımızdan, iş ve eğitim alanlarına kadar her yerde su ile temas halindeyiz.

Sabah kalktığında banyoda soğuk suyla diş fırçalamayı, iş yerlerinde soğuk sularla ellerini yıkamayı, akşam yemeği bulaşıklarını soğuk su ile kim yıkamak ister ki? Ya da ılık su gelmesi için çeşmede kaç ton boş su akıtılabilir? Elbette ısıtma ve soğutma hayatımızın büyük bir kısmında önemli.

Sirkülasyon pompaları kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için kullanılan pompalardır. Kombi, boyler, kazan vb. yerlerde sıvının devirdaimini yaparlar 220V ve 380V motor seçenekleri mevcuttur.

Sirkülatörler rekorlu ve flanşlı olduğu gibi ıslak rotorlu, kuru ve yeni nesil frekans kontrollü sirkülasyon pompaları olarak gruplara ayrılabilir.

Isıtma Sistemlerinde Kullanılan Sirkülasyon Pompaları

Isıtma sistemlerinde ısıtılmış su sistem içerisinde dolaştırılarak ısı enerjisini de dönüştürülür. Şuan ülkemizde 2 tip ısıtma sistemi mevcuttur. Kazan tipi ve doğalgaz.

Her iki sistemde de yakıt suyu ısıtır, su tesisata dağıtılır petekler ya da yerden ısıtma hattı boyunca hareket eder. Yine mevcut sıcak suyu banyo ve mutfaklarda kullanabilir.

Sirkülasyon Pompaları hesaplaması

Sistem için seçilecek pompanın basma yüksekliği, tesisattaki bağlantı parçaları, vana, düz boru sürtünme kayıpları gibi dirençleri yenecek şekilde hesaplanır.

Yeni bir binanın ısıtma tesisatının direnç kayıpları, proje firmaları tarafından detaylı bir şekilde çıkartılır. Ancak eski bir bina için bu kayıpların çıkartılması çok zordur.

Amprik debi formülü sayesinde yaklaşık değerlerde sirkülasyon pompası seçebilirsiniz. Yada kazanınız da takılı olan pompanın debi ve basınç özelliklerini göz önüne alarak aynı ve ya muadil bir ürün tercihinde bulunabilirsiniz. Hala seçim yapmakta zorlanıyorsanız 444 5 622 den Kampa Teknik Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Sirkülasyon Pompa Çeşitleri

Islak Rotorlu Sirkülasyon Pompası motor soğutmasını ve yağlamasını içinden geçen su ile yaparken, rekans Konvertörlü Sirkülasyon Pompaları ise elektronik değişken devirli pompalardır.

Motor devir ayarını otomatik olarak yapmaktadır. Enerji tasarrufu sağlamaktadır.

2 Yorum

  1. Iyi günler..
    5 katlı. Ve her katta 170 m. Kare 4 daire mevcut..
    Bodrum katında kömür ile çalışan bir makinanız var.. Sorunumuz bu dairelere yeterli sıcak su ve sıcaklık ulaşmıyor..
    Kullanılan pompa REGEL marka 220V50Hz.. Ne gibi bir tavsiyeniz ola bilir.. Teşekkürler

    1. Sisteminizin işin ehli kişiler tarafından incelenmesi gerek, pompa yetersiz olabilir, boru çaplarınız ince olabilir, baska sistemsel sorunlar olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu