Domestik Tip Paket Hidrofor Nedir? 2024

Paket hidrofor, suyun basıncını ve çıkış hızını arttırmak için kullanılan cihazlardır. Düşük su basıncı ile yaşamak büyük bir sıkıntıdır. Bir damla su altında duş almaya çalıştıysanız ve sadece ıslanmak için daireler çizmek zorunda kaldıysanız, o zaman sıkıntının boyutunu fark etmişsiniz demektir.

Düşük su basıncı, dişlerinizi yıkamak veya fırçalamak gibi basit görevleri yapabilirken fazla su tüketimine ihtiyaç duyduğunuz anlarda problem oluşturabilir. Çözüm olarak paket hidroforlar tercih edilebilir.

Hidrofor Pompası Nedir?

Hidrofor pompası, düşük su basıncını ve akışını artırır. Su basıncınızı istenen seviyeye getirmek için gereken ekstra desteği sağlar. Paket hidrofor pompası, suyu bir depolama tankından, tüm ev veya ticari tesis boyunca taşımak için basınç sağlar.

Düşük Su Basıncının Nedenleri Nelerdir?

  1. Yer Çekimi: Yerçekimi su akışını hızlandırır veya yavaşlatır. Suyun iletilmesi gereken yükseklik ne kadar yüksek olursa, su basıncı o kadar düşük olur. Bahsetmemek gerekirse, bir galon su 8 kilodan ağırdır. 
  2. Su yokuş yukarı veya birkaç kata çıkarsa, yerçekimi onu hemen geri göndermek ister. Su kaynaklarından daha düşük binalar aynı problemle karşılaşmayabilir. Gökdelenler, apartmanlar ve birden fazla katlı ev ve işletmeler, suyu yukarı taşımak için büyük sıkıntı yaşarlar.
  3. Su kaynağından uzaklık: Su kaynağından uzaklık ve su borularının büyüklüğü su basıncını etkiler. Eviniz veya işyeriniz su besleme hattının sonunda kalıyorsa, su akışı size ulaşana kadar düşük olabilir. Ve eğer su borularınız çok küçükse, armatürlerinizden daha az miktarda su akacaktır.
  1. Düşük şehir su basıncı: Eviniz su besleme hattının altında olabilir, tesisat borularınız temiz olabilir yine de su basıncı yeterli olmayabilir. Bazen düşük su akışı, yerel su tesisinizden gelen düşük basınçlı sudan kaynaklanır.
  1. İlave su sistemleri: Evinize ek su arıtma sistemleri veya diğer su armatürleri tatlı su getirir, ancak su basıncınızı düşürebilir. Bir hidrofor pompası eklemek su basıncınızı geri getirecektir.
  1. Tesisat sorunları: Düşük su basıncı yer çekimi, nakliye veya ek sistemlerden kaynaklanıyorsa, su basıncı yükselticisi sorunu çözebilir. Bununla birlikte, diğer zamanlarda, sıhhi tesisat problemleri olabilir. Bir su basıncı yükseltici satın almadan önce tesisatınızı kontrol edin. Borular tıkanmış olabilir veya basınç düşürücü vananın ayarlanması gerekebilir.
Kampa paket hidroforları bireysel konutlarınızada suyu basınçlandırmak için kullanabilirsiniz.
Kampa paket hidroforları bireysel konutlarınızada suyu basınçlandırmak için kullanabilirsiniz.

Paket Hidroforlar Nasıl Çalışır?

Paket hidroforlar, su basıncını artırır ve çoğu durumda akış hızını artırır. Hidraforlar fan gibi çalışır. Bir fan, hava hareketini arttırmak için etrafında dönen kanatlara sahiptir ve bir hidrofor pompası, aynı şekilde su akışını ve basıncı artıran bir pervaneye sahiptir.

Paket Hidroforlar, basınca göre çalışan otomatik su pompalardır. Şebekeden, depodan yada kuyudan temin edilen su, pompa ve tank vasıtasıyla basınçlandırılarak siz seçmeyi açtığınızda açılacak, kapattığınızda kapanacak şekilde çalışır.

Paket Hidroforların Bileşenleri Nelerdir?

Hidrofor bileşenleri nelerdir

Üreticiye ve satıcıya bakılmaksızın çoğu hidroforun bileşenleri aynıdır.

  • Pompa
  • Hidromat yada genleşme tankı

Hidrofor pompaları, girişten giren ve çıkıştan çıkan suyu hareket ettiren bir pervaneye sahiptir. Motor pervanelerin dönmesini sağlar. Paket hidrofor pompaları suyu emme ve dışarı itme şekline göre farklılık gösterir. Bazı su pompaları dönen bir pervane kullanırkenılır.

Hidromatlı Paket Hidroforlar

Son dönemlerde en çok tercih edilen hidromatlı hidroforlar çalışma bakımından genleşme tanklarıyla birbirine benzerler.

Alt basıncı ayarlanarak pompanın çıkış kısmına hidromatlar monte edilir. Bu hidromatların bakım ve onarımı oldukça kolaydır. Pompaya takın ve çalışmaya hazır.

Üstelik hidromatlar kendi içinde çekvalf bulundurduğu için susuz çalışmaya karşıda korumalıdır.Fakat siz her çeşmeyi açtığınızda pompa da çalışmaya başlayacaktır. Dolayısıyla metal yorgunluğu pompada erken yaşta görünmeye başlayabilir.

Genleşme Tanklı Paket Hidroforlar

Tanklı paket hidroforlar ise, hidromatlı hidroforlardan farklı olarak tank, fleks hortum, manometre ve 5 yollu aracılığıyla set halinde pompaya takılır.

Tanklı hidroforların genleşme tankının 6 ayda bir gaz basıncı kontrol edilmelidir. Basınç ayarı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Aksi halde pompa randıman vermeyecektir.

Bu model paket hidroforlar susuz çalışmaya karşı koruma yoktur. Susuz çalışma engellenmek istenirse flatör kullanılarak otomatikleştirilebilir.

Su basınçlandırıcı paket hidroforlar

Tanklı hidroforların tercih edilmesinin en büyük sebebi, tankın kısmi depo görevi görmesinden kaynaklanır. Örneğin 50 litre tanklı bir paket hidroforunuz var çeşmeyi açtınız. Pompa çalışmaz.

Öncelikle kendi tankındaki suyu iletir. Tanktaki su bittiğinde çalışmaya başlayacaktır. Bu durum pompanın daha az çalışmasını sağlar.

Diğer yandan yüksek katlı binalarda, hastahane, okul, fabrika gibi yerlerde kullanılan hidrofor gruplarında hidromat takılamadığı için genleşme tankı kullanılmaktadır.

Genleşme tankı hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hidrofor Basınç ve Akış Hızını Artırır mı?

Hidrofor, su basıncını arttırır, su tesisatından suyun daha hızlı bir şekilde akmasını sağlar. Ancak akılda tutulması gereken bir pompa eğrisi var : Suyu taşımak için gerekli basınç arttıkça, akış hızı azalır.

Başparmağınızı bir bahçe hortumu üzerine koymayı düşünün. Sizin yaptığınız gibi, su daha yüksek bir basınçta ortaya çıkar, ancak başparmağınız nedeniyle akış hızı kısıtlanır.

Bir paket hidrofor pompası aynı şekilde çalışır. Düşük basınç altında en yüksek debide en fazla suyu sağlar. Su, herhangi bir kısıtlama olmaksızın pompadan çıkarsa, daha yüksek bir akış hızında hareket eder.

Ancak, evin yada bahçenin su tesisatı içine bir pompa monte edildiğinde, suyun yokuş yukarı hareket etmesi gerektiğinde, akış hızı daha yavaştır ve pompadan gelen basınç daha yüksektir.

Paket Hidrofora İhtiyacım Var Mı?

Sızıntıdan kaynaklanmayan düşük su basıncınız varsa veya belirli bir uygulama için su basıncını artırmanız gerekiyorsa, hidrofor kullanmanız iyi bir seçenektir.

Paket Hidrofor satın almadan önce için sorulacak sorular :

Su akış hızım nedir?

  • Ne kadar suya ihtiyacım var? Evinizde veya işyerinizde ne kadar su kullandığını düşünün.Tüm demirbaşları dikkate alarak dakikada kaç litre su tükettiğinizi hesaplayın. Akış hızını nasıl hesaplayacağınızı öğrenin .
  • Su kaynağı pompanın üstünde mi altında mı? Suyunuzun yokuş yukarı mı yoksa birkaç kat yukarı mı çıkması gerekiyor?
  • Ne kadar basınca ihtiyacım var? Birçok kişi duş alırken yüksek su basıncını tercih eder, ancak çok yüksek olan basınç sıhhi tesisat, armatür ve cihazları tahrip edebilir. Çoğu evde, su hattının su basıncını korumak için eve girdiği bir basınç düşürme vanası vardır. İdeal basıncı bulmak için 444 56 22 den bize ulaşarak destek alabilirsiniz!

Hangi hidrofora ihtiyacınız olduğu, ne kadar su kullandığınıza, istenen basınca ve su kaynağınızın konumuna bağlıdır. Örneğin, büyük bir eviniz varsa, ikinci veya üçüncü kata basınç sağlayabilen bir hidrofora ihtiyacınız olabilir. Düşük besleme basıncına sahip ters osmoz sistemleri gibi uygulamalar çok daha fazla basınç gerektirir. Domestik tip paket hidroforları incelemek için tıklayınız.

Günlük kullanım ve hobi bahçeleri için oluşturduğumuz paket hidroforları buraya tıklayarak inceleyiniz.

Doğru Hidrofor Tercihi Nasıl Yapılır?

Doğru hidroforu bulmak için şu soruları sorun:

  • Eviniz kaç kat ve kaç çeşmeli?
  • Yada bahçe sulaması içinse kaç metre kare, ne şekilde sulanacak?
  • Su kaynağınıza ne kadar uzaktasınız?
  • Suyu nereden temin edeceksiniz?

Hidroforlar seçiminde tıpkı pompalar gibi belli başlı değerlere göre seçilir. Saatteki su tüketim miktarı, basma yüksekliği, basınç vs. Bu değerlere uygun pompaya ait hidrofor kullanılmalıdır.

Paket hidroforlar size kurulu bir şekilde teslim edilir. Pompa girişini su kaynağına, pompa çıkışını tesisata bağlamanız yeterlidir.

Hidrofor montajı nasıl yapılır?” konusunda yazdığımız makaleyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Kısaca toparlayacak olursak paket hidrofor suyun basınçsız geldiği yerlerde suyu basınçlandırmak için kullanılırlar. Evsel, endüstriyel kullanımdan tarımsal sulamaya kadar farklı alanlarda kullanılabilirler.

Kampa paket hidrofor satış, montaj ve servis işlerinde Bursa merkezli olarak tüm Türkiye geneli hizmet vermektedir. Teknik destek ve bilgi almak için 444 56 22 den bize ulaşabilirsiniz.

Yukarıda paket hidroforlar ile ilgili anlatmadığımız yada aklınıza takılan sorular varsa, yorum yaparak bize iletebilirsiniz.

Başa dön tuşu