15 Tane Harika Su Arıtma Yöntemi

Ters osmoz sistemleri, serbest granül aktif karbon, katı karbon blok filtreler. Su arıtma yöntemi çeşitleri nelerdir birlikte inceleyelim.

Su arıtma cihazlarının tümü temiz su vaat ediyor, ama hangisinin gerçekten en iyisi olduğunu nereden biliyorsunuz?

Sizin için ideal su arıtma sistemini veya su arıtma yöntemini bulabileceğiniz küçük bir araştırma yaptık.

Su Arıtma Yöntemleri için Kaynak Bulun

Derin kuyu klorlama

Belediye tarafından arıtılmış su yerine mülkünüzdeki bir kuyudan su alıyorsanız, ihtiyaçlarınız çok farklı olacaktır.

Kuyu suyunuz klorlu mu? 

Klorlama tüm bakteri ve virüsleri öldürür. Mutfağınızdaki su arıtma cihazları ile banyonuz da bulunan çeşmelerdeki armatörler suyu klordan ayıracağı için güvenle kullanabilirsiniz.

Su Arıtma Yöntemi için Klor Ucuzdur

Kuyu suyu klorlama işlemi için klor

Su arıtma teknikleri içinde klor, tüm su sistemini daha temiz ve yosun, bakteri gibi borulardaki kirletici maddeleri daha temiz tutar. 

Kuyu veya kaynak suyunuzda kir, bulanıklık veya başka organik maddeler var mı?

Evdeki musluklara dokunmadan önce bu büyük parçaları çıkarmak için iyi bir 10 ila 15 mikron ön filtre koyun.

Kuyu içerisine filtre ve klor salınır

Ters osmoz ve damıtma yöntemi, virüs ve bazı kimyasal maddeleri çıkarmaz; Bu istenmeyen maddelerin uzaklaştırılmasını sağlamak için her zaman iyi karbon filtrasyonu, tercihen karbon bloğu ile zenginleştirilmiş su arıtma cihazı kullanmaya dikkat edin.

Bölgenizde bulunan şebeke suyu hakkında bilgi edinin

Su filtreleri

Suda bulunan kirlilikler hakkında bilgi sahibi olursanız, daha iyi bir su arıtma yöntemi seçer ve bu kirliliklerle daha kolay mücadele edebilirsiniz. Su filtreleri kullanarak kirlilik seviyesini minimuma indirecek bir su arıtma yöntemi oluşturabilirsiniz.

Bölgenizde kimyasal kullanılıyor mu?

Yer altı sularının ya da akarsuların bir kısmı genellikle fabrikaların kimyasal atıkları dolayısıyla kirlenmektedir.  Zehirlenmemek ve hasta olmamak için kullandığınız suyun yakınlarında kimyasal olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Kontrol sonrası iyi bir su arıtma yöntemi ile kimyasalı suyunuzdan uzaklaştırın.

Bölgenizdeki su;  yüzey suyu veya yeraltı suyu kaynaklarından olup olmadığından belirleyin. Yeraltı suyu genel olarak daha temizdir ve sadece evsel bir su filtresiyle yumuşak bir işleme ihtiyaç duyabilir.

Su arıtma işlemi için bilgi edinin

Fakat sığ kuyular veya kuyu çukurları, pestisitler, petrol döküntüleri ve hayvan dışkılarıyla kirlenebileceği için daha dikkatli filtrelemek gerekir.

Topluluğunuzun suyunu florlamadığını öğrenin. Florür özellikle yaşlılara zarar verebilir ve Alzheimer hastalığı vakalarıyla ilişkilendirilmiştir. Florürün tamamen kaldırılması sizin için bir sorun ise, florür içermeyen içme suyunu garantilemek için karbon bloklu bir su filtresi kullanabilirsiniz.

Aktif Karbon Filtre: genel olarak organik bileşiklerin uzaklaştırılması ve / veya serbest sklorun sudan ayrıştırılması işleminde kullanılır, böylece suyun deşarjı veya imalat işlemlerinde kullanılması uygun hale getirilir.

Su temizleme için kimyasal kullanmamalı

Su Arıtma Yöntemi için Ailenizin İhtiyaçlarını Değerlendirin

Ailenizde biri astım veya solunum yolu hastalığına yatkınsa, evinize giren klorun% 80 + sini kaldırabilen bir ön filtre kullanarak evinizdeki klor oranını azaltmak isteyebilirsiniz. ayrıca armatörlerinizi de filtreli olarak değiştirmeniz gerekebilir. 

Bazılarının Damıtmanın Su Arıtma Yöntemi Olduğunu Düşünür

Düşünce, saf su için tek gerçek tanımın, herhangi bir kirletici madde içermeyen “H20” olduğu yönündedir. Damıtma, hidrolojik buharlaşma döngüsünü taklit eder.

Akarsu kaynağı kontrol edilmeli

Fakat damıtmanın kendi başına tüm kimyasal kirliliği ortadan kaldıramaz. Bazı kimyasallar, tıpkı su gibi buharlaşır ve yeniden yoğunlaşır. Tüm saygın damıtma cihazlarının, üniteden gelen tüm suyu tamamen temizlemek için karbon blok gibi filtreleri vardır.

Su Arıtma Yönteminde Damıtılmış Su ile İlgili Diğer Sorun

Suyun iyon içermemesidir ve vücuttaki kalsiyum gibi diğer minerallere agresif bir şekilde yapışır. Ömür boyu bir içecek için damıtılmış su, zaman içinde aslında sağlıksızdır ve iz minerallerine bağlı olan dişleri, kemikleri ve diğer vücut süreçlerini olumsuz yönde etkileyebilir. En azından bu faktörü önlemek için mineral takviyesi almanız gerekir.

Bir su arıtma yöntemini araştırırken ve satın alırken yukarıdaki tüm faktörleri dikkate alın. 

Unutmayın ki sadece su içmekle kalmaz, dişlerinizi fırçalarsınız ve meyve ve sebzelerinizi ve bulaşıklarınızı yıkarsınız.

Sağlıklı su içmek vücudumuza zarar vermemizi önler

Su arıtma yöntemini test etmek, suyunuzun içme ve diğer kullanımlar için uygun olup olmadığını belirlemenin tek yoludur.

Testin bir kimyager veya sertifikalı laboratuar tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz; Yerel su dağıtıcısına gidebilir ve halka sundukları en son su kalitesi test raporlarını alabilirsiniz.

Testin yalnızca su numunesi alındığı anda suyunuzda ne olduğunu test eder. Bir gün, bir hafta, bir ay veya daha sonra, borularınızdan çıkan herhangi bir kaynaktan kirlenme olabilir ve bunu asla bilemezsiniz.

Test verileri o an için doğrudur. Ama sonraki su arıtma yöntemi sürecinde sıkıntı yaşamamak adına mutlaka su arıtma cihazı kullanılması bunlarında periyodik bakımları yapılması gerekmektedir.

Su arıtma kategorisinde daha fazla makale bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu